Scudo Sports

Dağ bisikletine yol bisikleti gidonu takmak

Anladığım kadarıyla MTB lerdeki amortisörlü ön maşayı çıkartıp yerine düz maşa takarsak o zaman TT yada boynuz şeklindeki gidonları takabiliriz. Bu durumu şahsen kendi bisikletimde deneyeceğim. Çok iyi olmasada işimi gayet iyi gören Bianchi Speed bisikletime TT gidon takmak istiyorum. Ayna kol ve pedal ile beraber vites kolları da değişecek. Bakalım sonuçta ne çıkacak.

Scudo
Arkadaşlar başlıktada gördüğunuz gibi şimdi benim salcano hector 26 dağ bisikletim var bu bisiklete yol bisikleti gidonu takmak istiyorum olurmu sizce Umarim cevaplarsiniz teşekurler:)

Montajlarsın satın aldıktan sonra ama sadece yaptım dersin gerisi boş olur. :) 1.Yol gidonu takarsan mtbnin asıl özelliği olan dağ bayır gezme,hoplama,zıplamada gidondan dolayı çok zorlanırsın.
2.Vites sisteminide,enazından vites kolunuda değiştirmen gerekecekki ucuz olmasa gerek.
3.Yol bisikleti gidonu-drop bar-amaç zaten daha hızlı gitmek için rüzgar direncini düşürmektir.O yüzden ileriye doğru daha fazla uzunma payı vardır.Kaldıki 15kgluk mtbde bunun artısı ne kadar olacak?
Bunların yerine gidin ince teker takın,en azından daha etkili sonuç alırsınız.Hatta ince teker için ayrı jant ve teker seti alın,düz yol turlarında onu,dağ bayırda da mevcut tekerleri kullanırsınız. :harika:

• Beğen
Tepkiler: kerem E
uzunnca bir araştırma sonucu şunu söyleyebilirim, çok pahalı bence bu sevdadan vazgeçelim, bende carraro force 271 var onu şehirimsi turumsu bir bisiklete çevirmek istedim, lastikleri değiştirdim işte sele kılıfı filan, ama aklıma bu yol gidonu takıldı, sonra araştırdım ettim, adam gibi bir şey olması için neredeyse bisikletin ikinci el fiyatı kadar para dökmem lazım(adam gibi olmayacaksa ne diye uğraşalım), e hadi döktüm de bu bisiklete de o kadarı fazla değmez 15 kilo bisiklet sonuçta, e hadi onu da göz ardı ettim bu kadar parayı dökeceğime ikinci elde güzel bir xrs20, xrs40 türevleri bile alınabilir o kadar para ve emeğe, gidin bir kumbara alın kenara atın parayı en iyisi, ben de şuan bu isteğimden vazgeçip araştırmalarımı sonlandırıyorum.

pahalı bir mtbniz varsa zaten dönüştüreceğinizi düşünmüyorum, zaten onu alabilmişseniz ufaktan bir yol bisikleti de alabilecek bütçeniz vardır.
yok param var ben bisikleti modifiye etcem zevk alacağım diyorsanız alacağınız yol gidonu, fren ve vites sistemine uygun kollar hatta uygun aktarıcı ve dişliler, gidon bandı, düz maşa, ha bir de bisikletiniz ağırsa hafifletmek de iyi gider hız için. kısacası gereksiz cidden. kendi olan bisikletinizi yükseltmek çok daha mantıklı.

saygılar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
böyle bir mtb ne kadar kullanışlı
Bisikletin geometrisinden dolayı ağrı falan oluyormu kullananlarda
Kadro mtb kadrosu olduğu için maşada destekliyor bence muazzam bişey

böyle bir mtb ne kadar kullanışlı
Bisikletin geometrisinden dolayı ağrı falan oluyormu kullananlarda
Kadro mtb kadrosu olduğu için maşada destekliyor bence muazzam bişey
Valla dropbar gidon takınca yol bisikleti olacağını sananlar cok fena yanılır. Ama uzun yolda falan rahatlik oluyor baya bir. Tür bisikleti kafasi oluyor.

Valla dropbar gidon takınca yol bisikleti olacağını sananlar cok fena yanılır. Ama uzun yolda falan rahatlik oluyor baya bir. Tür bisikleti kafasi oluyor.
Peki nasıl bi hissi oluyor bisikletin mtb yol arası bişey mi drop bar hep kullanmak istemişimdir mtb de çekici geliyor yani ne hissettiriyor

Peki nasıl bi hissi oluyor bisikletin mtb yol arası bişey mi drop bar hep kullanmak istemişimdir mtb de çekici geliyor yani ne hissettiriyor
Hissiyat olarak sadece daha ergonomik bir tutuş oluyor gidonda. Farklı tutuş şekillerinin tadına veriyorsun fakat kadro açılarina cok fazla etkisi oldugundan her kadroda ayni etki olmayabilir.

Geri