Merhaba,
2012 yılında aldığım Merida Matts 300 TFS bisikletimle, o dönemler Ankara'da ODTÜ ormanlarında sürdüğüm için büyük bir hevesle başladım bisikletçiliğime. Birkaç ay sonra yolda daha çok zaman geçirdiğimi fark ederek Schwalbe Marathon Plus lastikler taktım ve pedal çevirişlerimde ivmenin değiştiğini heyecanlanarak hissettim. Artık hem toprak yola ve araziye girebiliyor, hem de düz yolda keyifli gidebiliyordum.
2013 yılında İstanbul'a taşındıktan sonra arazi görmek ya da toprak yola çıkmak çok zorlaştı (km'lerce gitmem gerekiyordu). Ben de Haliç civarında parklarda, bahçelerde ve daha da çok yollarda sürmeye başladım.
Şimdilerde ön amortisörü olan Merida dağ bisikletimin benim gereksiz efor harcamama neden olduğunu düşünmekteyim. Diğer yandan belki bir gün arabanın arkasına atıp da patika orman yollarında da sürebilirim diye düşünüyorum.
Bu uzun girişten sonra ana konuya gelirsem
1. Cyclocross sanki sürüş tarzıma uygun gibi geliyor, ancak Cyclocross videolarını izlediğimde "ben o kadar çamura, toprağa, toza girmiyorum ki" diye de düşünmüyor değilim. Bir yol bisikletiyle giriş kısmında belirttiğim tarzda sürüş yapabilir miyim?
2. Bisikletimi satmadan yeni bir bisiklet alamayacağım gibi görünüyor. Ancak belirli rakamın üzerindeki bisikletler de ha deyince satılmıyor. Bisikletimin halihazırda üzerinde takılı bazı parçaları kullanarak (örneğin vites sistemi, fren sistemi...) bir cyclocross toplayabilir miyim?
3. Kağıthane civarında oturuyorum ve çoğunlukla yokuş çıkmam gerekiyor bir yerlere gitmek için, bu nedenle aynakol 3'lü olması şart mıdır? 2'li olsa seçeneklerim artıyor ancak sürüşümde ciddi sıkıntılar olur mu yokuşlarda?
Şimdiden teşekkür eder, herkese keyifli sürüşler dilerim.