Scudo Sports

Dağ bisikletinden yol bisikletine geçiş?

Scudo
iyide ayhan dasların yani cav performansın bisikletleri mtb değilki hybird ve yol var onlarda :) adamlar iyi gidiyor maşallah ben olsam sıkılırdım bisiklet üstünde o kadar km :)

@vraptor
Mtb ile değil ama, gerçi 50 kglik bi toplam ağırlıktan bahsediyo ama 50 kg Mtb olsa çok daha zorlanırdı

@Tasogare

Gözümden kaçmış o zaman :)

Sevgili dostum, o bisikleti elden çıkar ve bir şehir bisikleti veya yol bisikleti al. Neden mi?

Forumu inceleyeceksin. Yeni yeni bilgiler edineceksin. Bu bilgiler ışığında orasını bununla değiştireyim, burasını bununla değiştireyim, lastiği şundan olsun, masası bundan olsun derken bir dünya masraf edeceksin ve almak istediğin sonuca ve verime hiçbir şekilde ulasamayacaksin.
Bu nedenle elden çıkarıp istediğin özellikleri taşıyan ve seni uzmeyecek sıfır veya temiz bir ikinci el bisiklet almak en mantiklisi olacak. Yoksacok para harcar ve pişman olursun.
Yapma, çoğu kişinin düştüğü hatalara düşme. Tecrübe asla bedel ödenerek alınması gereken birşey değildir. Tecrübe sahibi olanların fikirlerinden yararlanılması gerekir.
Kafana takılan her konuda mesajla ulaş bana.

@Tasogare

Aldığımda disk fren vardı üstünde, ben değiştirmedim. Önerilerin için teşekkürler. Şimdilik orta göbek, ayna kol ve pedal değiştirmeyi düşünüyorum. Aslında parçaları teker teker yenilemeyi düşünüyordum ama @Gökhan BİROL 'un da dediği gibi yeni bisiklet almak daha mantıklı:) Ama hani ben kendi bisikletim, o kadar senedir biniyorum, biraz güncelleyeyim, bakım yapayım onarıyım kafalarındaydım ama parça fiyatları çok pahalıymış. Artık bu bisiklete yapabildiğim minimum masrafı yapıp, bisikleti satmak farz oldu:)

arkadaşlar şehir yada yol bisikletlerinin vitesleride farklı değilmi.
yani şöyle bişey sorsam benim bisikletim kron xc250 mtb 26 jant 21 vites amortisor kilidi var. söksem dişli lastikleri yol lastiği taksam mi verimli olur.

yada yeni bir 28 inç 16 vites oluyor sanırım bir bisiklet alsam mi verimli olur.

Ben 29inc sedona 920 mtb ile dun 52 km yol yaptim, birde benim lastikler cok kalin. Asfaltta gitmek icin resmen cebellesiyorum, lastik asfaltta ilerlemicem diye bagiriyor. Su anda nakit imkanim olsa mtb nin yanina bir tane de yol bisikleti alirdim.

arkadaşlar 180 boyundayım, 18 inç 27.5 jant dağ bisikleti alıp kendi lastikleriyle dağlarda, yaz aylarında ise marathon tur lastikleriyle beraber uzun turlarda kullanmak istiyorum. Carraro Big 927 var aklımda, ne dersiniz uygun mu ? @Gökhan BİROL

Merhaba arkadaslar forma yenni üye oldum.baslıktada belirttiğim gibi ben şuanda Mosso 26 jant dag bisikletini kullanıyorum.Yol Bisikletine geçmek istiyorum ama aklımda sorular var.
boyum 1,60 civarında 50 kiloyum.uzun yollara felan cıkmak istiyorum.
bana önerebileceginiz iyi bir yol bisikleti nedir acaba hız ve sağlmalık önceliğimdir.Maksimum bütçem 2500 TL..

Merhaba,
2012 yılında aldığım Merida Matts 300 TFS bisikletimle, o dönemler Ankara'da ODTÜ ormanlarında sürdüğüm için büyük bir hevesle başladım bisikletçiliğime. Birkaç ay sonra yolda daha çok zaman geçirdiğimi fark ederek Schwalbe Marathon Plus lastikler taktım ve pedal çevirişlerimde ivmenin değiştiğini heyecanlanarak hissettim. Artık hem toprak yola ve araziye girebiliyor, hem de düz yolda keyifli gidebiliyordum.

2013 yılında İstanbul'a taşındıktan sonra arazi görmek ya da toprak yola çıkmak çok zorlaştı (km'lerce gitmem gerekiyordu). Ben de Haliç civarında parklarda, bahçelerde ve daha da çok yollarda sürmeye başladım.

Şimdilerde ön amortisörü olan Merida dağ bisikletimin benim gereksiz efor harcamama neden olduğunu düşünmekteyim. Diğer yandan belki bir gün arabanın arkasına atıp da patika orman yollarında da sürebilirim diye düşünüyorum.

Bu uzun girişten sonra ana konuya gelirsem :)

1. Cyclocross sanki sürüş tarzıma uygun gibi geliyor, ancak Cyclocross videolarını izlediğimde "ben o kadar çamura, toprağa, toza girmiyorum ki" diye de düşünmüyor değilim. Bir yol bisikletiyle giriş kısmında belirttiğim tarzda sürüş yapabilir miyim?

2. Bisikletimi satmadan yeni bir bisiklet alamayacağım gibi görünüyor. Ancak belirli rakamın üzerindeki bisikletler de ha deyince satılmıyor. Bisikletimin halihazırda üzerinde takılı bazı parçaları kullanarak (örneğin vites sistemi, fren sistemi...) bir cyclocross toplayabilir miyim?

3. Kağıthane civarında oturuyorum ve çoğunlukla yokuş çıkmam gerekiyor bir yerlere gitmek için, bu nedenle aynakol 3'lü olması şart mıdır? 2'li olsa seçeneklerim artıyor ancak sürüşümde ciddi sıkıntılar olur mu yokuşlarda?

Şimdiden teşekkür eder, herkese keyifli sürüşler dilerim.

Tahminimce öğleden sonra bu deneyimi bende yaşayacağım, tabii ben doğuştan dağ bisikletçisiyim. Dağ bisikletimin yanına birde yol bisikleti eklemiş olacağım. Farkları gerçekten çok merak ediyorum, son 3 ayda bisikletimin tekerlekleri en fazla 200 metre toprak yol görmüştür sanırım, dağ bisikletçisi olarak birde yolu deneceğim. Çok merak ediyorum uzun zamandır.

Öncelikle selamun aleykum
abilerim ablalarim ,

9 yıl mtb kullandım
Gecen cuma günü itibariyle
Mosso cavailer 700 tourney ile yol bisiklet sürecimi başlattım.
16 yaşındayım okula giderken kullanıyorum güvenlik kamerasinin gördüğü bi yere u lock ile kitliyorum.

Vites kullanımını henüz öğrenemedim
Çok sık çapraza geliyor zincir zamanla öğrenirim . Bu bisikleti 2 yıl kullanıp 735TCA Tiagra ya geçicem.

Önerilerinizi,uyarilarinizi bekliyorum abilerim ablalarım .

Geri