Scudo Sports

Dağ bisikletime ince şehir lastiği takmak istiyorum

Konu gerçekten faydalı olmuş birçok kişi gibi bende 2.0 olan lastiklerimi değişip şehirlerarası kullanımda sorun yaşamayacağım lastikler ile değiştirme arefesindeyim. 1.75 lastik ile 1.50 lastik arasında gidip geliyorum. Samsun'dan Sinop, Çorum gibi çevre iller gezi planım var şu yakın zamanda alacağım bir çift konuyu biraz daha takip edelim bakalım.

Scudo
@sahbaz061alicak olursan tecrubelerini paylasirsin burdan

Kimse beni yanlış anlamasin ama madem yol lastigi takiyorsunuz mtb ye neden yol Bisikleti almıyor sunuz mtb cross bisikletidir yol lastigi takinca komik gözüküyor bana göre yanlış anlaşılmak istemem sadece fikrimi söylemek istedim bendede mtb var

Bence ; Ne kadar ince o kadar iyi. :) 2,2 Orjinal lastikten ilk önce 1.75 e sonra 1.25e şimidide 1.0 ın siparişini vermiş biri olarak söylüyorum :) ki bütün bu lastikleri arazide de kullandım. Herhangi bir sorun da yaşamadım.

Maraton Plus 28x1.25 (32c diye geçiyor) Hatta bana yetmedi 28c lastik sipariş ettim :) evet 1.75 lik de denedim ama çok kalın bana göre..

Kırmızı çizgili olan 1.75 lik olan.. Ve 1.75 ile 1.25 arasındaki fark.

http://i632.photobucket.com/albums/uu44/jarjaryan/dfde2be9d73a052a3964f71c6fdc1e06912053c8fb71476233104f57ea96d6dc-1.jpg

http://i632.photobucket.com/albums/uu44/jarjaryan/Mobile%20Uploads/DSC_0717.jpg

2.jpg DSC_0288.JPG DSC_0289.JPG

resimler eski çaktırmayın :) Bisiklet şuan düz maşaya sahip ve onun 1 resminide koydum.. :)

Schwalbe maraton derim fiyatı da int bak birde Decatlon da 40 oynar hesaplı dır decatlonda

@sercankaptan
Hocam bisikleti daha ziyade arazide kullanıyorum, fakat bazen arkadaşlar nispeten uzun yollarda sürüş için davet ediyor bu sebeple de daha uygun bir lastik takmak daha mantıklı oluyor. Bu gibi durumlar içinde kalkıp şehit bisikleti almak israf olur.

@sahbaz061

Sizin yaptiginiz iyi tabi ama bazilarida mtb alip direk yol lastigi takiyor hep sehir bisikleti olarak kullaniyor ben bunu anliyamiyorum

1,50 candır

Ben yarın işe bisikletle gideceğim biraz antrenman olsun diye, havada 5 C biraz soğuk ama yeni aldığım pantolonu deneyeceğim, 22 km mesafe var.
Normalde iki jant setim var, MT15 ile Maxxis Detonator 1,50 tavsiye ederim çok farkediyor şehir içinde.
Arazide Michelin Country Mud 2.0 var, o lastikler fabrika çıkışı CRS620 jantına takılı.

Ortalama hızım Michelin ile 18 - 19 seviyesinde, Maxxis ile hiç zorlamadan 22 - 23 ortalama yapabiliyorsunuz.
Fikir vermesi açısından bir iki fotoğraf ekliyorum, Whistle eşimin bisikleti onun üzerinde 1,75 Michelin Country Rock takılı.

20150317_214737.jpg

20150317_214754.jpg

20150317_214809.jpg

20150317_214827.jpg

@sercankaptanherkesin kendine gore mazereti vardir tabi ben aldigim bisikletin kadrosunu cok begenerek ve cok uygun fiyata aldim begenmeseydimde mtb alacaktim cunku dag tas kullanicam fakat su aralar daha fazla yolda kullanacagim icin ince takicam goruntu olarak benim icin problem degil takanlar icinde oldugunu dusunmuyorum siz dert etmeyin,ayrica amaca uygun alinmasi gerektigini biliyorum bu benim tercihim benim zevkim gerisi onemli degil ince takmisim kalin takmisim.yollardada herkes jeep crossover kullaniyo ama senede bir kere araziye giriyomu kisacasi zevk meselesi.

Resimlerle daha iyi fikir sahibi oluyoruz .fikirlerini onerilerini paylasan herkese tesekkurler gercekten cok faydali oldu belliki lastik degistiren cok arkadasimiz var

@Yavuz SOYLUresimlerdeki mossonun uzerindekiler 1.25 ise gayet guzel duruyo ben 1.50 ince olurmu derken 1.25 bile guzel olmus

benim de bir sorum var arkadaşlar,
ben de bir dağ bisikleti almayı düşünüyorum ama ben daha çok şehir bisikleti gibi kullanmak istiyorum kardeşimse dağ bisikleti olarak kullanmak istiyor.. fazla dişli olmayan asfaltta çok rahatsız etmeyen ama arazi için de dayanıklı ikimizin de ihtiyacını karşılayacak bir dağ lastiği var mıdır?
diğer sorum ise ben ayrı bir şehir lastiği alırsam kendim lastik değiştirebilir miyim? lastik değişimi kolay mıdır ve vites ayarlarlarını fren ayarlarını bozar mı?

@sercankaptan

adamin guzergahinda emniyet seridi bazen daraliyordur,ortadan kalkiyordur veya hic yoktur.tek care kaldirimi kullanmaktir.bu durum guzergah boyu sikca oluyor ve cogu zaman da kaldirimlar yuksektir.her seferinde hiz keseyim veya teknik kullanayim da masa zarar gormesin, kadroya yuklenmeyelim endisesi tasimaktansa,adama amortisoru yumusaga alip kaldirimdan inmek daha uygun geliyordur.butun bunlar icin mtb kadrosu ve cantina da ihtiyac duyuyordur.

veya adam karbon kadro kullaniyor ve amortisoru iyidir.bu durumda aluminyum kadro ve sabit masaya gore, amortisor ,sadece 150-200 gram fazladan yuk getiriyordur.

ince lastigin cirkinlestirdigini dusunmuyor ya da lastigini cirkinlestirmeyecek kadar inceltmistir ki "guzellik" subjektif mesele.

bunlar size elestiri degil, aciklama.

Benimde merakım bazı mtbler 12.2 kg kaliteli süspansiyonlu, ve fiyatıda aynı ağırlıktakı kalitesiz süspansiyonlu cross bisiklet ile aynı,
Mtb almak daha mantıklı değilmidir, kadro açılarıda çok farklı değil buarada...

Mtb yi farklı amaçlı kullanmaktır ince lastik kullanmak. Ben dişli lastiklerimi de yapacağım yola göre araziye takıyorum. Ben çok memnunum bütün modelleri kullanan biri olarak bu şekilde kullanmak bana ergonomik geliyor. 26 jantın manevra kabiliyetine akıcılık kazandırıyor diye düşünüyorum. Bu şekilde kullanmayı anlamasız bulmak biraz acımasızca. Dileğen istediği gibi kullansın. Ergonomiklik ve kimsenin pek bahsetmediği ekonomikliğe bağlı bence.

• Beğen
Tepkiler: wenom
1.50 rubena flasj aps olanı aldım 2 de iç lastik hepsi 60 tl

@bagetci

Amacim size laf atmak degil sadece bi soruyu merak ediyordum herkes istedigini yapar yapmakta özgürdur sanırım size laf atmış gibi gözüküyorum Özür dilerim daha fazla konuyu kirletmiyim.
@selim karan

zevk meselesi sadece fikrimi söylemek istedim dediginiz gibi o 4x4 arabalari hic anlamam özellikle tam araziye donanimli arabalari bizim burda var tam donanımlı adam hep sehirde kullaniyor :D aciklama icin tesekkurler :)

Geri