Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Bence siz şehir/trekking bisikleti alın. Bir de kaliteli tur lastiği tamamdır. 50-60 km asfalta çekilmez dağ bisikleti. Hatta az bozuk yollar hariç araziye hiç girmem derseniz yol bisikleti alın. Yada diğer arkadaşın dediği gibi gravel olabilir yol ve arazi oranı %50 civarıysa.
Yarı yarıya gibi olur toprak ve asfalt yol 2. el gravel alsam nasıl olur var bir tane ama 55 kadro bana uyar mı 184 boy 84-85 cm bacak boyu

Son düzenleme:
Scudo
Yarı yarıya gibi olur toprak ve asfalt yol 2. el gravel alsam nasıl olur bianchi impulso alroad var bir tane ama 55 kadro bana uyar mı 184 boy 84-85 cm bacak boyu
Muhtemelen 57 almanız gerekir en azından ama yakınlarınızdaysa gidip deneyebilirsiniz.

Pek tecrubeli değilim bana uyup uymadığını anlayacağımı sanmıyorum 1 boy küçük olsa çok problem olur mu

Pek tecrubeli değilim bana uyup uymadığını anlayacağımı sanmıyorum 1 boy küçük olsa çok problem olur mu
Bu konuda bir arkadaş 181 boy ile 57 kadro aldığını ve tam uyduğundan bahsetmiş. Yani size de 57 olması gerekir en azından ama 55 kadronun da "çok küçük" kalacağını zannetmiyorum. Denemek ve nasıl hissettirdiğine bakmak lazım. Deneyerek anlayamam diyorsanız bir bisiklet servisine gidin, hem bisiklet ikinci el ise sorunu var mı diye expertiz yaptırın hem de bisikletçiye 55 kadro size uygun olur mu diye sorun ve ölçtürün.

Etrafınızda yol&gravel bisikletten anlayan bir arkadaşınız varsa onunla gidin bakmaya.

Gravel sayfasında aynı bisikleti kullanan var mı, varsa hangi boyda hangi kadro kullanıyor onu da araştırın.

(link)

1759479614672.png

Küçük çok problem olmaz ama büyük kadro sorun olur.

• Beğen
Tepkiler: hakan32
Muhtemelen 57 almanız gerekir en azından ama yakınlarınızdaysa gidip deneyebilirsiniz.

Bu konuda bir arkadaş 181 boy ile 57 kadro aldığını ve tam uyduğundan bahsetmiş. Yani size de 57 olması gerekir en azından ama 55 kadronun da "çok küçük" kalacağını zannetmiyorum. Denemek ve nasıl hissettirdiğine bakmak lazım. Deneyerek anlayamam diyorsanız bir bisiklet servisine gidin, hem bisiklet ikinci el ise sorunu var mı diye expertiz yaptırın hem de bisikletçiye 55 kadro size uygun olur mu diye sorun ve ölçtürün.

Etrafınızda yol&gravel bisikletten anlayan bir arkadaşınız varsa onunla gidin bakmaya.

Gravel sayfasında aynı bisikleti kullanan var mı, varsa hangi boyda hangi kadro kullanıyor onu da araştırın.
Teşekkürler gravel sayfasına yazdım bisikletçiye de götüreceğim

Geri