necmeddin
Acemi Balıkçı
- Tepki
- 12.461
- İsim
- necmeddin
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Sedona
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Geçen grawel sayfasında bisikletinin son halini gördüm. Harika olmuş. Yukarıda söylediklerine kısmen katılıyorum. Bisiklet piyasası olsun,yedek parça ekipman piyasası olsun konuya hakimsiniz. Bisiklet tüccarları bu tarz oyunları çok yapıyor maalesef. Onların gözünde bizler banknotuz. Ben dahil forumda ki bir çok arkadaş senin kadar konuya hakim değiliz.Sorun yanlış toplanması. Parçaların sözüm ona değeri değil. 17 binlik bisiklette 1x12 ya da 2x12 olmalı. Modası geçmiş 2x11 değil. 9mm Recon maşa da olmamalı, sokma milli daha üst seviye bir maşa tercih edilmeliydi. Hele 670mm gidon hiç olmuş mu?
Kadronun değerini düşersen 13 bin TL'ye daha modern parçalarla toplanırdı bu bisiklet. Ancak Erdoğanlar, satamadıkları parçaları bu kadro üstünde değerlendirmiş.
Türkiye'de eski parçaların fiyatı düşmüyor. Bisiklet parçaları satan sitelere bakabilirsiniz. Eski seri XTR aynakollar 4-5 bin TL'ye satışta. Wiggle olsun Merlin olsun kampanya yapıyor elinden çıkartıyor bunları. Bizimkiler satana kadar zam yapmaya devam ediyor. Satamadıkları için de diğer ürünlerle beraber fiyatları şiştikçe şişiyor.
Yine de bu tarz uyarıların bizde farkındalık yaratıyor. Aslında yeni gelişen sistemlerle alakalı bir başlık açabilirsin. Arkadaşlar kullanılan ekipmanları da o başlıktan takip edebilir.
Başlık dağ bisikleti yeni nesil ekipmanları gibi bir şey olursa konuya daha hakim oluruz. Artık senden bu çalışmayı bekliyoruz.