Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Sorun yanlış toplanması. Parçaların sözüm ona değeri değil. 17 binlik bisiklette 1x12 ya da 2x12 olmalı. Modası geçmiş 2x11 değil. 9mm Recon maşa da olmamalı, sokma milli daha üst seviye bir maşa tercih edilmeliydi. Hele 670mm gidon hiç olmuş mu?
Kadronun değerini düşersen 13 bin TL'ye daha modern parçalarla toplanırdı bu bisiklet. Ancak Erdoğanlar, satamadıkları parçaları bu kadro üstünde değerlendirmiş.
Türkiye'de eski parçaların fiyatı düşmüyor. Bisiklet parçaları satan sitelere bakabilirsiniz. Eski seri XTR aynakollar 4-5 bin TL'ye satışta. Wiggle olsun Merlin olsun kampanya yapıyor elinden çıkartıyor bunları. Bizimkiler satana kadar zam yapmaya devam ediyor. Satamadıkları için de diğer ürünlerle beraber fiyatları şiştikçe şişiyor.
Geçen grawel sayfasında bisikletinin son halini gördüm. Harika olmuş. Yukarıda söylediklerine kısmen katılıyorum. Bisiklet piyasası olsun,yedek parça ekipman piyasası olsun konuya hakimsiniz. Bisiklet tüccarları bu tarz oyunları çok yapıyor maalesef. Onların gözünde bizler banknotuz. Ben dahil forumda ki bir çok arkadaş senin kadar konuya hakim değiliz.
Yine de bu tarz uyarıların bizde farkındalık yaratıyor. Aslında yeni gelişen sistemlerle alakalı bir başlık açabilirsin. Arkadaşlar kullanılan ekipmanları da o başlıktan takip edebilir.
Başlık dağ bisikleti yeni nesil ekipmanları gibi bir şey olursa konuya daha hakim oluruz. Artık senden bu çalışmayı bekliyoruz. :harika:

Scudo
Geçen grawel sayfasında bisikletinin son halini gördüm. Harika olmuş. Yukarıda söylediklerine kısmen katılıyorum. Bisiklet piyasası olsun,yedek parça ekipman piyasası olsun konuya hakimsiniz. Bisiklet tüccarları bu tarz oyunları çok yapıyor maalesef. Onların gözünde bizler banknotuz. Ben dahil forumda ki bir çok arkadaş senin kadar konuya hakim değiliz.
Yine de bu tarz uyarıların bizde farkındalık yaratıyor. Aslında yeni gelişen sistemlerle alakalı bir başlık açabilirsin. Arkadaşlar kullanılan ekipmanları da o başlıktan takip edebilir.
Başlık dağ bisikleti yeni nesil ekipmanları gibi bir şey olursa konuya daha hakim oluruz. Artık senden bu çalışmayı bekliyoruz. :harika:

Teşekkürler. O bisikleti son haline getirirken o kadar çok sorun yaşadım ki büyük tecrübe oldu. Toplama işlemi çok karışık gerçekten. Bisiklet tüccarları yazmışsın ya abi mesela, en son yaşadığım sorun o sebepliydi. Adamlar jant seti satıyor. Göbek mili için hem 9mm QR hem 15mm sokma mil uyumlu yazmış. Ancak 15mm aparatını ayrı satıyor. Sattığı aparatın dişi de jantın göbeğine uymayabiliyor. Başıma geldi ve aparatın dişini köreltmek zorunda kaldık. Sokma mil de göbeğe girmedi, yarı yolda sıkışıyordu. Göbekte muhtemelen fabrikasyon bir hata var. Mili biraz tıraşladık mecburen. En başından beri de akışkanlık sorunu olan bir janttı. Göbek rulmanlarını değişince düzeldi. Öyle ucuz bir jant da olsa neyse. Şu anki fiyatı 2550 TL.
Kendim 1x12 kullanmadan başlığını açmam ne kadar doğru olur bilmiyorum. Bilgilerim hep teorik. Düz maşalı mtb toplamayla alakalı başlık açabilirim ama, epey tecrübe edindim :D.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar alttaki bisiklet alınır mı .3000 TL istiyorlar AC98FEA3-35B3-42C2-A129-2AFCB946AD64.jpeg

Teşekkürler. O bisikleti son haline getirirken o kadar çok sorun yaşadım ki büyük tecrübe oldu. Toplama işlemi çok karışık gerçekten. Bisiklet tüccarları yazmışsın ya abi mesela, en son yaşadığım sorun o sebepliydi. Adamlar jant seti satıyor. Göbek mili için hem 9mm QR hem 15mm sokma mil uyumlu yazmış. Ancak 15mm aparatını ayrı satıyor. Sattığı aparatın dişi de jantın göbeğine uymayabiliyor. Başıma geldi ve aparatın dişini köreltmek zorunda kaldık. Sokma mil de göbeğe girmedi, yarı yolda sıkışıyordu. Göbekte muhtemelen fabrikasyon bir hata var. Mili biraz tıraşladık mecburen. En başından beri de akışkanlık sorunu olan bir janttı. Göbek rulmanlarını değişince düzeldi. Öyle ucuz bir jant da olsa neyse. Şu anki fiyatı 2550 TL.
Kendim 1x12 kullanmadan başlığını açmam ne kadar doğru olur bilmiyorum. Bilgilerim hep teorik. Düz maşalı mtb toplamayla alakalı başlık açabilirim ama, epey tecrübe edindim :D.
Benim bisikletinde çok MTB'lik bir hali kalmadı. Düz maşayada 1 yıldır alıştım. 15 gün önce mükemmel uçuşumdan sonra vitesler ve arka fren ayağı kırılmıştı. Malum tanıdık bir esnaftan yaptım siparişi st-m 310 altus, resimde siyah olduğu halde fren kolu gümüş gri geldi. İade ettim aradım fren kolu da siyah olacak diye tamam dedi . Gel gelelim yine aynısını gönderdi. Beğenmediysen paranı iade edeyim dedi. Uğraşmayım bir daha diye taktım.
Bana dediği orjinali bu şekil diye.

10499676274738.jpg
Benim istediğim resimdeki siyah olandı.

Bana gelen aşağıdaki beyaz fren kollu olan. 2 hafta bisiklet süremeyince sinirlendim ,beyazı taktım. Şimdi forumda yazacağım ama değmez. Ufak numaralar kişinin kendi kaybıdır.
stm310sil1.jpg

Gel bu esnaflara güven. İki renkte olana orjinalı bu diyor. Ürün güzel sorunsuz ,iyide çalışıyor. Aklımla oynaması yanlış. Küçük şehirlerde olunca yemliyorlar bizi.

Bisikleti deneyimledikten sonra tecrübelerini yazarsın. En azından büyük şehirlerde yaşayanlar , ekipman adına keklenmez ve isabetli alış veriş yaparlar.

aydinbisiklet.com güvenilir mi arkadaşlar ? daha önce bisikelet veya parça alan var mı

aydinbisiklet.com güvenilir mi arkadaşlar ? daha önce bisikelet veya parça alan var mı
Güvenilir. Ilk yetişkin bisikletimi 11 sene kadar önce internet üzerinden oradan aldım. Geçen sene de pompa almıştım. Sorun çıkmadı. Olumsuzluk yaşayanlar vardı galiba ama online alışverişle ilgili değildi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Corelli snoop 5.3 1850 TL'ye vatanbilgisayardan alınır mı?

Benim gördüğüm neredeyse tüm giriş seviyesi MTB'ler 15kg civarı
Artık bisikletler pahalı. Giriş seviyesi deyip 15kg a olur demek bir iki sene bile binmeden ciddi mtb koşullarında bisikletin hantal kalması sonucu biniciyi küstürüp vaz geçmesine sebep olabilir. Açıkçası her zaman alınabilecek olanın en iyisini almaya çalışmaktan zarar gelmez fayda gelir. Fena mı olur aynı paraya eli yüzü düzgün 12.5 kg lık bir hard tail e binse? Vites takımları da yağ gibi geçen amortisör desen sontour gibi ya da zoom gibi saçma malzemeler yerine rockshox ya da fox olsa mesela. Açıkçası aynı paraya bunlar alınabiliyor ise sıfır da olsa bu malzemelere para verilmemeli.

Artık bisikletler pahalı. Giriş seviyesi deyip 15kg a olur demek bir iki sene bile binmeden ciddi mtb koşullarında bisikletin hantal kalması sonucu biniciyi küstürüp vaz geçmesine sebep olabilir. Açıkçası her zaman alınabilecek olanın en iyisini almaya çalışmaktan zarar gelmez fayda gelir. Fena mı olur aynı paraya eli yüzü düzgün 12.5 kg lık bir hard tail e binse? Vites takımları da yağ gibi geçen amortisör desen sontour gibi ya da zoom gibi saçma malzemeler yerine rockshox ya da fox olsa mesela. Açıkçası aynı paraya bunlar alınabiliyor ise sıfır da olsa bu malzemelere para verilmemeli.
Sıfır fiyatına dediğiniz özelliklerde gerçekten temiz bir bisiklet bulunabiliyorsa alınabilir tabi ama temiz denk getirmek kolay olmasa gerek.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Merhabalar

28 yaşında bisiklete tekrar başlamak isteyen nacizane bir bireyim.

Araştıra araştıra artık kararsız kalıyorum ve bir türlü bir bisiklet alıp başlayamıyorum.
O yüzden rockrider st540 alıp pedal çevirmeye başlıyayım diye düşünüyorum.
Hesaplarıma göre almam gereken ekipmanlarla beraber 5000tl civarı bir bütçeyle başlayabiliyorum ve bugun almayı düşünüyorum açıckası.

St540 için yorumlarınız yada Ankarada ulaşabileceğim muadil önerileriniz varsa şimdiden memnun olurum.

Sıfır fiyatına dediğiniz özelliklerde gerçekten temiz bir bisiklet bulunabiliyorsa alınabilir tabi ama temiz denk getirmek kolay olmasa gerek.
Temiz bulmak için ciddi mesai harcamak ve biraz da şans lazım. Tabi kişi kendisi anlamıyorsa iyi bir danışman da lazım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Merhabalar. Eski üretim salcano ng101 ile şuanda eş değerde olan bisikletler hangileridir acaba ?

Kadro : Double butted alumİnyum
boĞaz : Ritchey mtn comp 31.8
gİdon : Ritchey mtn flat
sele borusu : Ritchey comp 27.2
furŞ takimi : Ritchey logic zero press fit
Ön vİtes deĞİŞtİrİcİ : Shimano slx kfdm660m6
arka vİtes deĞİŞtİrİcİ : Shimano slx krdm662sgs
aynakol : Shimano slx kcfcm660c422x
fren takimi : Shimano slx hİdrolİk dİsk br-m665
ruble : Shimano deore cs-hg50
vİtes/fren kolu : Shimano slx bl-m665
Ön hazne : Shimano slx hb-m665
arka hazne : Shimano slx fh-m665
zİncİr : Kmc z9000
elcİk : Ritchey
lastİk : Maxxis maxlite 310
jant : Salcano x-prod (weinmann)
jant telİ : Innox paslanmaz
maŞa : Rock shox tora sl-cl100 dİreksİyondan kİlİtlemelİ
pedal : Wellgo lu-c27g
sele : Ritchey comp vector
kadro boyu ÖlÇÜlerİ :

14",16",18"
bİsİklet aĞirliĞi (kg) : 12.4

Güvenilir. Ilk yetişkin bisikletimi 11 sene kadar önce internet üzerinden oradan aldım. Geçen sene de pompa almıştım. Sorun çıkmadı. Olumsuzluk yaşayanlar vardı galiba ama online alışverişle ilgili değildi.
Hocam oranın sahibi İsmail Aydın mı? bisiklet siparişi geçtik umarım elimize ulaşır

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Diğer konuya yazdığım yazıya kimse dönüş yapmadı o yüzden burada tekrar soruyorum
Benden önceki sahibi sahip olduğum 26'' mtb bisiklete yol lastiği takmış ama ben tekrar mtb lastiğe dönmek istiyorum ama orijinal lastik ölçülerini bilmediğim için sizlere sormak istedim hangi ölçüde almam benim için daha yararlı olur. Aylık 900-1000 km yol yapıyorum ama bulunduğum şehirde sürüş alanlarım çok sıkıntılı sürekli kaldırımlardan ya da kot farkı olan yerlerden geçerken kayıyor lastiklerim. Şu an üzerinde olan ebat; 26x1.50/40-559. Bundan yola çıkarak jantıma hangi ebatlarda lastikler uyar acaba ? önerdiğiniz fiyat performans bakımından yüksek kalan lastikler var mı?

Diğer konuya yazdığım yazıya kimse dönüş yapmadı o yüzden burada tekrar soruyorum
Benden önceki sahibi sahip olduğum 26'' mtb bisiklete yol lastiği takmış ama ben tekrar mtb lastiğe dönmek istiyorum ama orijinal lastik ölçülerini bilmediğim için sizlere sormak istedim hangi ölçüde almam benim için daha yararlı olur. Aylık 900-1000 km yol yapıyorum ama bulunduğum şehirde sürüş alanlarım çok sıkıntılı sürekli kaldırımlardan ya da kot farkı olan yerlerden geçerken kayıyor lastiklerim. Şu an üzerinde olan ebat; 26x1.50/40-559. Bundan yola çıkarak jantıma hangi ebatlarda lastikler uyar acaba ? önerdiğiniz fiyat performans bakımından yüksek kalan lastikler var mı?
Merhaba. Aynı sıkıntıyı ben de yaşamıştım. Çalınan bisikletimi bulduğumda ince düz bir lastik takmışlardı. Kaldırıma çıkarken ve hatta her yerde kayıyordu. Aşağıda resimdeki lastiği aldım. Bu bisikletimle dağda binmediğim için, şehir ağırlıklı bindiğim için maxxis gibi markalara gitmedim. Cam VS gibi şeyler yüzünden patlarsa da ucuz olsun dedim. Çok da memnunum. Tavsiye ederim.

Screenshot_20210528_193735.jpg

Merhaba. Aynı sıkıntıyı ben de yaşamıştım. Çalınan bisikletimi bulduğumda ince düz bir lastik takmışlardı. Kaldırıma çıkarken ve hatta her yerde kayıyordu. Aşağıda resimdeki lastiği aldım. Bu bisikletimle dağda binmediğim için, şehir ağırlıklı bindiğim için maxxis gibi markalara gitmedim. Cam VS gibi şeyler yüzünden patlarsa da ucuz olsun dedim. Çok da memnunum. Tavsiye ederim.

265481 dosyayı görüntüle
yorumlarınız için teşekkür ederim :) lastiğiniz çok patlıyor mu ? malatyada kaldırımlar sıkıntılı ve yerlerde de genelde ufak cam parçaları oluyor gün içerisinde cam olmazsa bile patlatabilecek herhangi bir unsur kesin bulunuyor şu an üzerinde bulunan lastik zırhlı olduğu için çok tereddüte düşüyorum kafamın rahatlığı tamamen kaybolacak mtb lastikte diye aklımda şu ürün var; hhttps://www.gittigidiyor.com/spor-outdoor/schwalbe-rapid-rob-dis-lastik-26x2-10-54-559-uysal-bisiklet_pdp_513514749
Her türlü öneriye açığım
(LİNKTEKİ İLK H Yİ SİLİN LÜTFEN KOPYALARKEN)

Kaldırımdan bisiklet sürmek tehlikelidir. Yol varken niye kendinize hareket arıyorsunuz?
Malatya da yaşayanlar buradaki sürücü profilini daha iyi tanıyordur bisikletlere karşı tamamen saygısızlar ve yoklarmış gibi davranıyorlar. Ne yazık ki defalarca bilerek üzerime doğru manevra yapan sürücüler yüzünden düştüm. Bundan sebeple emniyet şeridi olmayan ve ya araçlardan kaçamayacağım yollarda kaldırımdan gitmek zorunda kalıyorum. Yoksa bende istemem kaldırımda bisiklet sürmeyi :)

Geri