Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@QueenYellow

(link)

Özellikleri düşük ama kadro 350 dolarlık bir kadro. İlerde daha iyi parçalar toplanabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: QueenYellow
Scudo
@Aybek Cihan
marlin 6 mtb
bu nasıldır ? diğerinde kilitli maşa bile yok sanırım :/

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba.
Normalde katlanır bisiklet kullanıcısıyım. Vizyoner eğitim akademisi kapsamında bisiklet turları düzenlenecek. Bu sebeple dağ bisikleti almam gerekiyor. Arada bir kullanılacak 2.bisiklet için yüksek rakamlarda bir bütçe ayırmak istemiyorum açıkcası.
2.el alacağım, ama baktıklarımdan hiçbir şey anlamadım. Hangi marka modeli önerirsiniz?

@wuuduu

Lady versiyon bir ikinci el dağ bisikleti mi arıyorsunuz? Çünkü ikinci elde nadir bulunuyor bunlar. Mesela şöyle bir şey ?

(link)

Sürekli kullanmayacaksınız bir çok model var piyasada, Salcano ng serileri, Kron xc serileri, korellide var 500-1000 lira arası bu modellerde bulabilirsiniz veya daha da ucuza tabi ikince el alırken dikkat edilmesi gereken hususlar bir çok konu başlığı olarak forumda geçti , illa lady serisine takılma uygun kadro ölçümüne göre bisiklet çeşidi çok , sanırım yeni kullanıcı değilsin.

@Aybek Cihan @necmeddin
Bisiklet sürmek dışında hiçbir bilgim yok maalesef; ama kullanmayı çok seviyorum :) turları düzenleyen hocamız dağ bisikleti edinmem gerektiğini söyledi. Polenezköy, aydos gibi yerlere gidilecek toprak, asfalt yol karışık.
Hiçbir bilgim olmadığı için şu olsun bu olsun gibi bir koşulum yok. Kullandıkça ihtiyaçlarım şekillenecek muhtemelen; ama katlanırımı çok sevdiğimden, bunu arada turlar için kullanırım muhtemelen.

@Aybek Cihan sizin attığınız da güzel gözüküyor, alabilirim. Sahibinden'de birkaç tane buldum. Ama link paylaşamıyorum hesap yeni olduğu için.

Son düzenleme:
@wuuduu Araziye girdikten sonra işin rengi değişiyor, deneme amaçlı başlamıştı , dağda taşta ne işimiz var ,ya her zaman doğaya gitmeyiz dedik , ama öyle değil dağda taşta iki sürdükten sonra vazgeçilmiyor , hani şunu da tavsiye edebilirim maddi imkanınız varsa sağlam bir MTB veya Gravel yada cyclcross bisikletlerinde ikinci ellerine bakabilirsiniz tabi tercih sizin , unutmayın MTB candır. :harika:

• Beğen
Tepkiler: wuuduu
Carraro force 505 26 jant v fren 21 vites
Mosso wildfire 24 jant v fren 21 vites
Carraro 424 cross 24 jant mekanik disk
KKrn xc150 24 jant mekanik disk

Bunlar arasında fark var mıdır? Yoksa aralarından tipini beğendiğimi alayım mı :utan:

3 aşağı 5 yukarı aynı özellikleri barındırıyorlar , sedona larada bakabilirsiniz. Ben çok memnunum sedona 710 barla var bende , harika bir bisiklet beklentilerimi karşılıyor, şehirde , kasabada , her yolda kullanıyorum vesselam.

@necmeddin ben de sizin gibi seversem mecbur satıp yükseltirim 😊 ama henüz deneyimlemeden o kadar açılmayayım diyorum.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@wuuduu anladım , bir dünya var sahibinden comda yada tanıdık bir bisikletçi varsa 2. elini rahatlıkla hesaplı bulursun :harika:
(link)
(link)

• Beğen
@wuuduu 26 jantın altına inmeyin. Boyunuzu bilmiyorum ama 1.70'in altındaysa kadro boyu 16 inçten büyük olmamalı. Sahibinden.com'daki ucuz bisikletlerin sıkıntılarından biri de bu. Yalan yanlış giriyorlar bilgileri. Gözünüze kestirdğiniz bisiklet için satıcıya mesaj atarken bisiklet bilgilerini teyit ettirin. Bakalım biliyor mu ölçülerini.

@necmeddin
Tanıdık bisikletçi maalesef yok :( 1 hafta içerisinde de almam gerekiyor, turlar başlayacak çünkü. 2.attığınız çok tatlıymış, ama başlar başlamaz açılmayayım o kadar🙈 satmak isteyince de satılmıyor hemen. Evde dahon ve satılmayı bekleyen tlit120 katlanır var🙈

@Aybek Cihan
Boyum 164. Baktıklarım arasında bir tane carraro 505 26jant vardı.
Ne zor bu bisiklet alma işleri. Karar verme aşaması ızdırap.

@wuuduu 2.gönderdiğim linkteki bisikletten İstanbul da galiba 1000 lira gibi bir fiyatı var salcano astro lar donanım olarak fena değil, hani tura çıkacağım demişsin, fiyatı çok pahalı da değil bir görüş istersen sahibiyle pazarlık yapar anlaşırsın belki, forumda istanbul da olan arkadaşlar daha yardımcı olabilirler sanırım, 10 gün önce iş arkadaşıma ghost marka başlangıç seviyesi bir bisikleti 750 TL ye aldım, iyi bir pazarlıkla nasip işi sonuçta, ara görüş şansını dene ve bisikletten anlayan bir arkadaşın yanında olursa daha iyi olur, inşallah yardımcı olabilmişimdir

• Beğen
@necmeddin Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Birkaç bisikletçiye de uğrayıp, birini alacağım artık :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Rica ederim forumda MTB kullanmayan kalmasın tek dileğim bu:harika:

Şimdi inceledim fiyatına göre donanım olarak oldukça iyi görünüyor, şase nasıldır o konuda fikrim yok ancak yakın zamanda almamış olsam güzel bi seçenek olarak değerlendirebilirdim.

Ben de geçen haftalarda ikinci el btwin 540 aldım, donanım olarak başlangıçta üzmez 1500 civarına ikinci elleri mevcut. Sıfır takıntınız yoksa kalan parayı da ekipmana ayırabilirsiniz.
Merhabalar. Bende de PGT 509 (M18 29) var ve oldukça memnunum kadroya gelecek olursak gayet güzel ve boya kalitesi ile işçilikte güzel duruyor. Yanlış bilmiyorsam kadrolar Fransadan gelip burda birleştiriyor olması gerekiyor. Distribütör CycleEurope adlı şirket gerçekleştiriyor. Tek memnum olmadığım kısım ağırlığı oda 15.6 veya 15.8 di pedalsız. Ama bence biraz piyasası olan bisiklet almanızı öneririm.
@QueenYellow

(link)

Özellikleri düşük ama kadro 350 dolarlık bir kadro. İlerde daha iyi parçalar toplanabilir.
O paraya onu alanın zekasından şüphe ederim. 3500TL'ye Tourney aşırı aşırı saçma bir seçim olur. Sadece ismi var diye alınmaz bence.

Merhaba arkadaşlar 1800 TL ye kadar bütçem var hangi bisikleti önerirsiniz?

@Darkarrow37 İkinci el bakın derim mesela şu bisiklet fena görünmüyor;

(link)

Geri