Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

@Aybek Cihan Peki 27.5 bu ozelliklerde hangi marka model tavsiye edersiniz.?
Bana uygun o zaman 16 inc.

Scudo
Kron XC-150 olabilir. Bu arada Bisan'ın 29" varmış V-frenli ve kilitlenebilir amortisörlü;

(link) 17" ve 19" var.

Boyunuz kaç?

• Beğen
Tepkiler: Captaintr
@Captaintr 27.5" 16" XC-150 olur sanırım;

(link)

Ya da Kron bayiisine sipariş ettirirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Captaintr
Merhaba, foruma yeni üye oldum. yaşım 32 boy 175 kilo 95. spor amaçlı bisiklet arıyorum. ürün karşılaştırmalara baktım, baktıkça daha çok ürün önüme geldi ve haliyle kararsızlığım iyice arttı. hayatımda hiç bisiklet almadım ve bu ilk olacak. ilk olduğu için ise sağlam ömürlük bişey olsun istiyorum. öyle dağlarda tepelerde gezeceğimi sanmıyorum ama almışken her koşulda rahat sürebileceğim bir bisiklet olmasını istiyorum. nette araştırırken hoşuma giden benzer fiyatlarda birkaç modelle karşılaştım. listesini aşağıda yazdım. bisikletleri kalite olarak sıralayabilir misiniz? ya da bunların dışında benzer fiyatlara sahip bir bisiklet önerebilir misiniz? şimdiden teşekkürler.
1- BIANCHI RCX 627 27,5″ 27V HD 2019
2- MOSSO RACELİNE 24 VİTES ALTUS HD 27.5
3- KRON XC450 - 27.5" MTB
4- SALCANO ASTRO S 27.5 HD
5- CARRARO DAYTONA 2727

@vedat87 Merhaba. 1- Kron XC450 2- Carraro 2727 . Diğerlerinin donanımdan biraz kısmışlar. Bisan MTX-7700, Sedona 820, Whistle Miwok 1827 bu fiyatlarda bulabildiğim diğer bisikletler. Kadro boyu olarak 17" size tam olur, bulamazsanız 18 alırsınız. Bu beşi arasından sıralama yaparsak 1-Sedona 2-Bisan 3-Kron 4-Carraro 5-Whistle olur. Sedona'yı seçme sebebim frenlerinin daha iyi olması. Bisan ve Kron'da bir üst seviye arka aktarıcı var ama bence frenler daha önemli. Hem 17 kadro boyu var. Ayrıca maşası da isimsiz değil Suntour. Buyrun link;

(link)

@Aybek Cihan bilgi icin tesekkurler. Soylediginiz modellere baktim verdigim listedeki bisiklet fiyatlariyla karsilastirdim yaklasik 500 600tl sizinkiler daha pahali. Verdigim listede kalite olarak kron xc450 mi dediniz? Az once bisan 7800 modeline rastladim. Ust segment olarak aklimda mosso 7571 deore vardi. Ikisinin fiyati ayni kadro olarak mosso 7000 modelini kullanmis ve daha hafif. Ust model olarak mosso 7571 deore onermez misiniz? Ya da mosso 7571 acera?

Son düzenleme:
@vedat87 Ben sizin bütçe 2500-3000 arası diye düşündüğüm için onları önerdim. Eğer daha düşükse XC450 uygundur. Ama 4000 TL bütçe varsa Rockrider 900 alın. Şu an indirimde ve piyasadaki en fiyat/performans bisikleti o. Eğer geçtiğimiz yaz indirimde olsaydı alırdım ben de. Mosso 7571'de eski Deore sistemi var ve XCM maşa var. Bence fiyatının hakkı değil. Rockrider 900'ün yanında amatör kalıyor. Bisan'a gelince, bende o 7800'den var. Geldiğinde sorunluydu, doğru dürüst kullanamadan garantiye gitti ve yeni kadro takıldı. Şu an kullanıyorum ve sorun kalmadı. Mosso'ya göre daha iyi bir seçenek olsa da yine de biraz riskli bir alışveriş olur.

AAB1D291-A858-44FF-8BB6-C95B76BD574E.jpegAAB1D291-A858-44FF-8BB6-C95B76BD574E.jpegBubisikleti almayı düşünüyorum 2.el cube ltd sl 7500 tl yeni jant vef diski seti var sizce hak ediyor mu

@Aybek Cihan bütçe zorlasam 4bine çıkar da ilk defa alacağım için hemen üst segmentlere yönelmek istemiyorum ama anladığım kadarıyla 2bin civarı ise xc450, 4bin civarı rockrider 900 modeli. bilgi için teşekkürler. bu iki modele bir daha bakıp ikisi arasında karar vereceğim artık.

@Mustang54 FSA Karbon jantların fiyatı 600 dolar;

(link)

Letgo'da bu bisikleti 4.400'e görmüştüm ama orijinal haliyle. Jantların fiyatını da eklersek fiyat normal görünüyor.

@vedat87 Rica ederim.

Kron XC-150 olabilir. Bu arada Bisan'ın 29" varmış V-frenli ve kilitlenebilir amortisörlü;

(link) 17" ve 19" var.

Boyunuz kaç?
Kron xc 150 27.5 inc 16"kadro v fren aldim. 3 gundur kullaniyorum. Su an cok menmunum. Tek eksisi su an gordugum. Selesi rahat degil. Eski bisikletinkini takacagim oda kamyon selesi gibi ama 15 km gidiyorum cok rahat araba koltugu gibi hissettiriyor : ) Sadece gorsel kotu oluyor.

Yagmurlu havada camurda surenlere v fren tavsiye etmem. Bu bisiklet resmen ucuyor durmak zor olur. Ben ormana falan gidiyorum bozulursa oratada kalmayim kendim tamir ederim diye v fren aldim. Ayrica ayarli masa dag bisikletinde sartmis onu deneyimledim. Amarsitor sertlik ayari var. Gozlemim su an hic bir ise yaramiyor.
1400tl ye aldim. 2yil bakim garantili.
Tesekkur ederim ilginiz icin.20191124_123319.jpg

Son düzenleme:
@Aybek Cihan Bu elimdeki rahat sele bu krona uymadi bunun sele borusu cikintili alyanli. Bendeki somunlu kelepceli. Jel kiliflara baktim cogu kisi menun degil internette.

Sizin oneriniz nedir?

Bende onceleri sele cok degistim bu elimdeki kamyon tipi : ) sele kadar rahatini bulamamistim. Uzun sure bisiklet surdugum icin en onemli sey sele benim icin.

Buraya yazdim sele ile ilgili bolum baktim goremedim.

Bendeki eski sele buydu cok rahat
Screenshot_20191124-161540.png

Merhaba, ben yoğun olmamakla beraber birkaç yıldır yol bisikleti kullanıyorum. Daha farklı koşullarda kullanılabilmek için hardtail bir dağ bisikleti almak istiyorum. Yol bisikletine başladığımdan beri Trek markasının kadroları gözüme çok hoş geliyor.

Bisikletten beklentilerim
- kadronun görüntü olarak hoşuma gitmesi (amatör olarak yapıyorum sonuçta, keyif almam öncelikli)
- kabloların kadronun içinden geçmesi
- hardtail düşünüyorum

Marlin 6 benim için uygun özelliklere sahip olduğunu düşünüyorum, başka öneriler de bekliyorum sizden
(link)

Trek hakkında da sormak istediğim;
- Sezon sonu 2019 modellerde indirim olur mu
- Nakit alımlarda indirim oluyor mu
- Diğer markalara göre fiyatının yüksek olduğu aşikar ama yine de alınır mı

Yardım eden arkadaşlara taşekkür ederim

@ertugh Trek'in yanında Specialized Pitch / Rockhopper, Giant Talon gibi bisikletler de var şartlarınıza uyan. Şuan sezon sonu ama yabancı markalarda pek olmuyor sezon sonu indirimi. Satılana kadar ellerinde tutuyorlar genelde. Nakitte illa ki indirim olur ama bisikletin fiyatını iyi araştırmanız lazım ki bindirimden indirim olmasın. Daha da açmak gerekirse;
1-İyi marka 2-İyi özellikler 3-İyi fiyat. Bu üçünden yalnızca ikisini seçebilirsiniz. O yüzden Trek alınır mı sorusunun yanıtı kişisel tercih meselesi. Ben yine de tavsiye istiyorum derseniz; şimdi Trek alıp sonradan gerekirse masraf yapıp canavar hale getiririm diyorsanız bence alın. Yoksa aynı paraya Carraro'nun ve Btwin'in havalı maşalı bisikletleri var. Ama tüm kablolar içten geçmiyor. Dağ bisikletinde daha yeni yeni başladı bu trend. Tüm kabloların içten geçtiği dağ bisikletleri genelde yabancı markaların bisikletleri. Yerli bisiklet olarak ben bir tek benim bisikleti gördüm (altta resim koydum) ama onun da satışı bitti, yeni modeli çıktı.

kablolar1.jpg

• Beğen
Tepkiler: ertugh
Dağ bisikleti alan arkadaşlar şehirde mi kullanıyorsunuz?

Bilmediğim için soruyorum. dag bısıkletlerındr arka amortisör olmayınca arka jantın bozulması daha kolay olmuyor mu? ne gıbı onlem alıyorlar (jantı kalınlastırmak dısında)bozulmaması için.

Dağ bisikleti alan arkadaşlar şehirde mi kullanıyorsunuz?

Dağ bisikleti şehirde kullanılır mı hiç? Çok tehlikeli. Ben sadece velodromda kullanıyorum. Arabayla oraya götürüp biniyorum.

Bilmediğim için soruyorum. dag bısıkletlerındr arka amortisör olmayınca arka jantın bozulması daha kolay olmuyor mu? ne gıbı onlem alıyorlar (jantı kalınlastırmak dısında)bozulmaması için.

İnerken seleden kalkılır çoğu zaman, bacaklar istemsiz olarak amortisör görevi görür. İnişleri hardtail (arkası amortisörsüz) bisiklette seleye oturarak yaparsanız sert bir yere denk gelince jant zarar görebilir. Dağ için konuşuyorum tabi, şehirde inişler bisiklete zarar verebilecek seviyede değildir diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Geri