Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

Dağ bisikleti şehirde kullanılır mı hiç? Çok tehlikeli. Ben sadece velodromda kullanıyorum. Arabayla oraya götürüp biniyorum.

İnerken seleden kalkılır çoğu zaman, bacaklar istemsiz olarak amortisör görevi görür. İnişleri hardtail (arkası amortisörsüz) bisiklette seleye oturarak yaparsanız sert bir yere denk gelince jant zarar görebilir. Dağ için konuşuyorum tabi, şehirde inişler bisiklete zarar verebilecek seviyede değildir diye tahmin ediyorum.
O zaten kesin oturarak sehır bısıkletı ıle bıle girilmiyor kasıs :) sonuçta seleden ınılsede etkıler mı dıye merak edıyordum.

Scudo
Arkadaşlar merhaba. Bianchi troy 2011 model bir dağ bisikleti almak şu zamanda mantıklı mıdır? Fiyat olarakta sahibi 1000₺ istiyor. Bisiklet diri durumda. Full deore sistem 27vites. Sr suntour xcm maşalı. Alırsam beni üzer mi?
Cevaplarınız için şimdiden iyi teşekkürler. İyi forumlar ☺️

@F.Can Şahin Bütçe o kadarsa ve dediğiniz gibi bisiklet iyi durumdaysa, masraf istemiyorsa düşünülebilir. 1000 TL'ye güncel iyi bisiklet yok. Boy 1.80 üstüyse 26 jant dağ bisikleti ufak durabilir yalnız. Artık devir 29" devri. 1,75m altına 27.5" jant öneriliyor.

• Beğen
Tepkiler: F.Can Şahin
Dağ bisikleti alan arkadaşlar şehirde mi kullanıyorsunuz?
Profilimdeki bisikleti almadan önce dağda bayırda kamp yapmak yüksek rakımlı arazi yollarda sürme ve bazen şehir içi şehir dışı tur yapma niyeti ile aldım şimdi çoğunlukla şehir içi, şehir dışı turlarda kullanıyorum ve işlerimi arabayla değilde bisikletle yapıyorum uzun turlarda yorar diyorlar eşşek taşıyosun diyorlar ama iyi yanlarınıda düşünürsek bacak kası ve konsidyonum artıyor rampalarda zorlansamda ileriye dönük bakıldığında gerçekten faydalı bi seçim yaptığımı düşünüyorum ilerde yol lastiği kelebek gidon belki bi ihtimal düz maşa alarak tur bisikletine dönüştüreceğim profesyonel bisikletçilere göre mantıksız seçim olsa da hertürlü şartları göze alarak seçimimi yaptım çocukluğumdan beri hep mtb bisikletim olsun istemişimdir görnüşü çok güzel ve sağlamlık hissiyatı veriyor. Sevgilerle.. :)

Profilimdeki bisikleti almadan önce dağda bayırda kamp yapmak yüksek rakımlı arazi yollarda sürme ve bazen şehir içi şehir dışı tur yapma niyeti ile aldım şimdi çoğunlukla şehir içi, şehir dışı turlarda kullanıyorum ve işlerimi arabayla değilde bisikletle yapıyorum uzun turlarda yorar diyorlar eşşek taşıyosun diyorlar ama iyi yanlarınıda düşünürsek bacak kası ve konsidyonum artıyor rampalarda zorlansamda ileriye dönük bakıldığında gerçekten faydalı bi seçim yaptığımı düşünüyorum ilerde yol lastiği kelebek gidon belki bi ihtimal düz maşa alarak tur bisikletine dönüştüreceğim profesyonel bisikletçilere göre mantıksız seçim olsa da hertürlü şartları göze alarak seçimimi yaptım çocukluğumdan beri hep mtb bisikletim olsun istemişimdir görnüşü çok güzel ve sağlamlık hissiyatı veriyor. Sevgilerle.. :)

Bazen şekle şemale çok takılıyoruz, bisikletin benim için en önemli fonksiyonu -profesyonel olmadığım için- kendimi iyi hissettirmesi. Siz de bence kendinizi en iyi hissettiğiniz seçimin peşine giderek en doğrusunu yapıyorsunuz.

@Aybek Cihan hocam jant boyutu arttıkça maşa dahil onlarda büyüyor ebat olarak yanılmıyorsam? Hem ağırlık olarak hem de manevra kabiliyeti olarak 29er bisikletler hantal değil midir?

@F.Can Şahin Bütçe o kadarsa ve dediğiniz gibi bisiklet iyi durumdaysa, masraf istemiyorsa düşünülebilir. 1000 TL'ye güncel iyi bisiklet yok. Boy 1.80 üstüyse 26 jant dağ bisikleti ufak durabilir yalnız. Artık devir 29" devri. 1,75m altına 27.5" jant öneriliyor.

@Aybek Cihan hocam jant boyutu arttıkça maşa dahil onlarda büyüyor ebat olarak yanılmıyorsam? Hem ağırlık olarak hem de manevra kabiliyeti olarak 29er bisikletler hantal değil midir?

Bu iki bilgiyi bayildim.
Artik Kadro boyuna göre degil ölcüler, ne güzel bisiklet dünyasi standart bir cözüm bulmus. 175cm ve alti boyunda birisi 27,5 jant ve 176cm ve üzeri boyunda birisi 29" jant uyuyor. Kadronun XS, S, M, L, XL olmasi artik fark etmiyor, 26"lerde büyük ihtimal sadece cocuklar icindir artik.

Sayin @F.Can Şahin 29" ve 27,5" bisikletler hakkinda dogru kisilerden biraz bilgi toplamanizi tavsiye ederim ki düsünleriniz tamamen yanlis.
Hayatiniz boyunca "Yanilmiyorsam, belki" vs gibi kelimelerle yola cikmayin. Önce yapacaginiz isten 100% emin olun, bilgiler toplayin ve sonra dogruya yanlisa karar verin.
Bu arada 29" 176 üzeri ve 27,5" 175 asagisi boylar icin olan bilgide komple yanlis bilgidir. Benim esim 168cm boyunda ve cift süspansiyonlu 160mm/ 140mm süspansiyona sahip olan All Mountain XS 41cm/29" bisiklet kullaniyor ve kadro boyu olsun, bisikletin agirligi (10,5kg ultra hafifligi) olsun, manevra kabiliyeti olsun dört dörtlük olan, hantal olmayan bir bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@F.Can Şahin Bianchi Troy 2011'de sıfır fiyatı 1200 TL idi bilginiz olsun alırken pazarlığınızı ona göre yapın.

merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim. Günlük ortalama toplam 30 km işe gidiş geliş mesafe var. Bu mesafede bisiklet kullanmak istiyorum. Yollar genel olarak asfalt olsa da yer yer bozuk bölümleri de var bu yüzden bazen kaldırım kullanma durumunu da göz önünde bulundurarak dağ bisikleti almaya karar verdim.

Bu arada 188cm boy ve 114 kg ağırlığım var

Bana yakın bölgede bir bisiklet satıcısına gittim ve bisiklet tavsiyelerini istedim bana Carraro Force 950 veya geçen yıldan kalan son bisikleti olan Carraro Daytona 2927 modellerini önerdi 1900tl ye Force olanı 2500tl ye de Daytona olanı bıraktı. Daytona daha donanımlı olduğu için arada fark varmış.

sizce günde 30km yol için bu bisikletler işimi görür mü? maksimum bütçem 2500tl olduğu için daha yüksek modellere çıkamıyorum. Eğer sorun çıkarırsa şimdilik vazgeçip bütçem artırın a bakarım. Sorunsuz bir bisiklet istiyorum malum uzun mesafeler yapacağım..

teşekkürler şimdiden

• Beğen
Tepkiler: Sinan.054
@CapnMimi ben 1500 TL'ye Peugeot m18 27.5 inç bir dağ bisikleti aldım yaklaşık 3 ay önce hidrolik disk fren Altus vites kolları tourney aktarıcılar zoom maşa var günlük 28 km yapıyorum gidişim iniş dönüşüm yokuşlu yollarım var memnunum şuana kadar zinciri zamanında temizleyip yağlıyorum şuana kadar rahatsız olduğum bi konu olmadı

• Beğen
Tepkiler: CapnMimi
@CapnMimi ben 1500 TL'ye Peugeot m18 27.5 inç bir dağ bisikleti aldım yaklaşık 3 ay önce hidrolik disk fren Altus vites kolları tourney aktarıcılar zoom maşa var günlük 28 km yapıyorum gidişim iniş dönüşüm yokuşlu yollarım var memnunum şuana kadar zinciri zamanında temizleyip yağlıyorum şuana kadar rahatsız olduğum bi konu olmadı

Şimdi inceledim fiyatına göre donanım olarak oldukça iyi görünüyor, şase nasıldır o konuda fikrim yok ancak yakın zamanda almamış olsam güzel bi seçenek olarak değerlendirebilirdim.

Ben de geçen haftalarda ikinci el btwin 540 aldım, donanım olarak başlangıçta üzmez 1500 civarına ikinci elleri mevcut. Sıfır takıntınız yoksa kalan parayı da ekipmana ayırabilirsiniz.

Şimdi inceledim fiyatına göre donanım olarak oldukça iyi görünüyor, şase nasıldır o konuda fikrim yok ancak yakın zamanda almamış olsam güzel bi seçenek olarak değerlendirebilirdim.

Ben de geçen haftalarda ikinci el btwin 540 aldım, donanım olarak başlangıçta üzmez 1500 civarına ikinci elleri mevcut. Sıfır takıntınız yoksa kalan parayı da ekipmana ayırabilirsiniz.
Aslında Hepsiburada.comda bunun çok daha iyisi olan Peugeot pgt 707 sipariş verdim ama bu geldi sonrasında uğraşmak istemedim

merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim. Günlük ortalama toplam 30 km işe gidiş geliş mesafe var. Bu mesafede bisiklet kullanmak istiyorum. Yollar genel olarak asfalt olsa da yer yer bozuk bölümleri de var bu yüzden bazen kaldırım kullanma durumunu da göz önünde bulundurarak dağ bisikleti almaya karar verdim.

Bana yakın bölgede bir bisiklet satıcısına gittim ve bisiklet tavsiyelerini istedim bana Carraro Force 950 veya geçen yıldan kalan son bisikleti olan Carraro Daytona 2927 modellerini önerdi 1900tl ye Force olanı 2500tl ye de Daytona olanı bıraktı. Daytona daha donanımlı olduğu için arada fark varmış.

sizce günde 30km yol için bu bisikletler işimi görür mü? maksimum bütçem 2500tl olduğu için daha yüksek modellere çıkamıyorum. Eğer sorun çıkarırsa şimdilik vazgeçip bütçem artırın a bakarım. Sorunsuz bir bisiklet istiyorum malum uzun mesafeler yapacağım..

teşekkürler şimdiden

Yeni başladığınızda yoldaki bazı bozukluklar veya kaldırımlar gözünüzü korkutabilir ama biraz ileriyi düşünerek karar vermeniz daha iyi olur. Yol bisikleti ve benzeri bir türde bisiklet alırsanız işe gidip gelme süreniz kısalır, sıcak günlerde daha az terlersiniz. Yokuşlarda daha az yorulursunuz. Trafikteki araçların arasından ya da dar yerlerden daha kolay geçersiniz. MTB lastik basınçları çok fazla olmadığı için asfalt üzerindeki sivri cisimlerin tekere batması daha kolay oluyor. Yol bisikleti lastiği daha az deformasyon ile yola bastığı için cisimlerin zarar verme olasılığı az. İşe gidip gelirken dereden tepeden geçmediğinizi varsayarak şehir bisikleti ya da yol bisikleti öneriyorum. Yol tercih ederseniz Corelli KR100, Kron RC1000 gibi giriş seviyesi yol bisikletleri olabilir örneğin. Fiyatları 2000 TL civarı. İlk kriteriniz size uygun kadro boyu olmalı. Benzer fiyatlara güzel şehir bisikletleri de var.

teşekkürler şimdiden

Bozuk yolun çaresi MTB gibi görünüyor haklısınız ama günlük 30 km mesafe MTB ile biraz yorucu olmaz mı?

MTB alırsanız bir süre sonra lastikleri inceltme arayışına gireceksiniz yüksek ihtimalle. Yine de kararlıysanız şunu ekleyeyim:

Bazı MTB'ci arkadaşlar hafta sonu için ayrı, hafta içi için ayrı jant-lastik takımı bulunduruyor ellerinde. İşe gidip gelirken ince ve dişsiz lastikli jant setinizi, haftasonu dağ bayır gezerken dişli ve kalın lastikli jant setinizi kullanıyorsunuz. İlk başta biraz masraflı ama sürekli lastik sök tak zahmeti yok.

Son olarak iş yerinde yaşamanız muhtemel bir sorundan söz edeyim. Yeni MTB'nize türlü bahanelerle binmek isteyen arkadaşlarınız olacaktır/olabilir. Yol bisikleti alırsanız kolay kolay kimse gelip denemeye cesaret edemez. Paylaşmak zorunda kalmazsınız. Bu da tecrübe işte🙃

Aynı mantık ile Salcano ng650 almıştım 2018 de.(1000 tl ile 2500 tl arasında fark var tabi)
Pişmanım biraz açıkcası :D
Biraz bakımsız ve hor kullanıyorum ancak amortisör ve lastik kalınlığı insanı bariz yoruyor.
Tabiki de seçim sizin.
Sağlamlığı avantaj olabilir.

ancak avantajlar ile dezanavtajları bir araya getirip karşılaştırabilirsiniz.

Almayı kafaya koyduysanız yanında bir de şehir içine uygun lastik de alsanız iyi olur :)

Dağ bisikleti ile şehir içi ulaşım yapan biri olarak şehir içi (hibrit) bisiklet almaya karar verdim.
onu da tecrübe etseydim keşke :).
Ancak şehir içi ulaşımda hibrit bisikletleri önerenler bariz şekilde çok fazla olduğu için dikkate almaya değer.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Boy ve kilo konusunda sıkıntım olduğu için o bisikleti biraz araştırmam gerek :) ama fiyat olarak çok iyi bi öneri o yüzden sağolun
Yeni başladığınızda yoldaki bazı bozukluklar veya kaldırımlar gözünüzü korkutabilir ama biraz ileriyi düşünerek karar vermeniz daha iyi olur. Yol bisikleti ve benzeri bir türde bisiklet alırsanız işe gidip gelme süreniz kısalır, sıcak günlerde daha az terlersiniz. Yokuşlarda daha az yorulursunuz. Trafikteki araçların arasından ya da dar yerlerden daha kolay geçersiniz. MTB lastik basınçları çok fazla olmadığı için asfalt üzerindeki sivri cisimlerin tekere batması daha kolay oluyor. Yol bisikleti lastiği daha az deformasyon ile yola bastığı için cisimlerin zarar verme olasılığı az. İşe gidip gelirken dereden tepeden geçmediğinizi varsayarak şehir bisikleti ya da yol bisikleti öneriyorum. Yol tercih ederseniz Corelli KR100, Kron RC1000 gibi giriş seviyesi yol bisikletleri olabilir örneğin. Fiyatları 2000 TL civarı. İlk kriteriniz size uygun kadro boyu olmalı. Benzer fiyatlara güzel şehir bisikletleri de var.

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için, ben önerdiğimiz modellere ve yol & şehir bisikleti tavsiyenize uyacağım ve almadan önce bi kaç gün daha değerlendirme yapacağım.

çok sağolun :)

Merhaba ben 10 senedir bisiklet kullanıyorum ve okula gidip gelmelik (yaklaşık 3 km) bir dağ bisikleti arıyorum. 3500 tl bütçem var
kron xc 1000 ve xc 500 e baktım şu anlık ama sizlerin de tavsiyelerinizi alırsam mutlu olurum :)
Boyum 1.87 kilom 74

@QueenYellow Peugeot bakmanı tavsiye ederim direksiyondan kitli maşa vs 2500 civarı var

• Beğen
Tepkiler: QueenYellow
Geri