Scudo Sports

Dağ bisikleti tavsiyeleri

(link)

Temize benziyor. Sıfırdan ziyade ikinci el düşünün derim. Temizi gelirse çok daha kaliteli bir şey alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
1500 liralar da 2ci el temiz bisiklet bak.
Diyelimki sifir alcaksin V frenli al. Fiyat performans artar.
Sonra mosso ya bi bak fiyat performans markasidir

Selamlar herkese. boyum 1.82 ve 3.750 TL bütçem var hangi bisikletleri önerirsiniz help me :)

@Tigin 29 jant öneririm boy için M de l de olur denemen lazım geometriye göre değişir

carraro-big-2920-29-jant-bisiklet-2017.jpg

(link)

Cube 4000TL ama daha iyi tabiki
cube-attention-sl-29-2017-mountain-bike-grey-ev287418-7000-1.jpg

(link)

benim favorim mosso tam fiyat performans canavarı
(link)
2971-acera-siyah-kirmizi-copy_YhBhv-1600x958.jpg

@Anıl Erdoğan Teşekkür ederim linkler için hemen bakıyorum. benim de aklımda ki bu (link) sizce nasıl ?

@Tigin
Gereksiz pahalı

Şimdi bir baktım da bütün bisikletler gereksiz pahalı olmuş. 2.el alın

@Mustafa Zeybek gereksiz pahalı dediğin bisikletler sıfır. Herkes senin gibi bisiklet bilgisine sahip değil. 2.el de güvenip bisiklet alınabilmesi için bilgi birikimine sahip olması lazım. Bu yüzden sıfır ve söylediği rakamlara yakın bisiklet önerilerinden bulundum. Bu arada bisiklet kullanıcıların çoğunluğu donanım yükseltmesi ile uğraşmıyor. Bir kere alıp uzun yıllar kullanmak istiyor. Bu yüzden önerdiğim bisikletlerin geneli deore setli ve söylediği rakamlara yakın.

@Tigin senin gösterdiğin bisiklette gayet güzel ancak ben donanıma çok önem verdiğim için sana önerdiğim mossoyu tercih ederdim sonuçta full deore set mevcut. Sadece setin fiyatı yaklaşık 1400TL.

Almayı düşündüğün bisikleti iyice araştır. Forumda kullanıcılara sor. + ve - leri çok iyi tart. Ben alıyımda ilerde yükseltirim diye alıp , yükseltmeyi geçtim bisikleti bahaneler bulup(zamanım yok, yorğunum cart cırt) sürmeyen çok kişi tanıyorum.

@Anıl Erdoğan
Doğru, zaten eleştirdiğim siz değilsiniz, fiyatlar. Sıfır alınacaksa Mosso önerinizde haklısınız. Ek olarak ne yapıp ne edip şunu alın derim. Büyük ihtimal 4000 liraya fiyat performans oranı en yüksek bisiklet. (link)

@Tigin

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Anıl Erdoğan Söylediğin gibi aldıktan sonra donanım yükseltmek istemediğimden bütçeyi yükselttim zaten. en azından garantisi bitene kadar harcama yapmak istemiyorum. 2.el bisiklet yada herhangi 2.el bi ürün kullanmaya da pek alışık değilim ve sevmiyorum sanki :asik: Ben bu bisiklet dünyasına yabancıyım bisiklet üstünde ki herhangi parçanın zibille kodu var hangisi hangisiydi derken işin içinden çıkamıyorum. Fiyat, marka, görsel ve ağırlık olarak bakabiliyorum. ;) (link) bu bisikleti beğendim :harika: Daha zamanım var zaten 4-5 hafta sonra alacam kısmet olursa didik didik bakıyorum elimden geldiğince çok para çünkü.
@Mustafa Zeybek Senin attığın tekeride çok beğendim kardeşim lakin 27.5 lastik olması beni bi vazcaydırıyor

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Tigin
27.5 istememe nedeniniz nedir?

@Mustafa Zeybek 29'' ebattaki lastiklerin daha hızlı gittğini öğrendim ve manevra yeteneğinin 27.5 ebata göre daha kısıtlı olduğunu duydum doğru mu bilmiyorum ? ama bana mantıklı geldi.Ama çok bir şey değişmezse olmazsa olmazım değil zaten. bu decathlonda yarın haftasonu canlı gözle görmeye gidecem linklediğiniz bisikleti

@Tigin
Daha hızlı gittiği doğru değil. Sonuçta ikisinde de pedalı bastığın kadar gidiyor. Ayrıca hem lastik hem jant ebatı büyüdüğü için daha ağır oluyor. Tekerin ağır olması akıcılığı etkiler, onu da belirteyim. Hantal olduğu doğru. Avantajı engellerin üstünden geçmede 27.5 tan iyi olması. Ama 27.5 un maşası daha iyi olursa (ki öyle) 29 dan daha rahat edersiniz.

Ayrıten attığım bisiklet daha sade bir vites sistemine sahip. Aynı zamanda daha az parça içerdiği için daha hafif. Gidip görün, eminim beğenirsiniz.

@Mustafa Zeybek Sadeden kastettiğiniz şey ağırlık olarak mı ? yoksa sade olmayanda durumlar nasıl :islik: kilosu 11.8 kg cok ıyı lakin S boyda 11.8 diyor benim 1.82 boyuma göre L almam gerekmez mi ?

@Tigin hem ağırlık hem sadelik. Ön Aktarıcı, vites kolu, teller, aynakol dişlileri olmuyor. Bunların yokluğu hafiflik olarak dönüyor. Kafanız viteste olmuyor, kafanıza estiğince arka vitesi oynuyorsunuz. Çapraz düşme derdi falan olmuyor.

Size büyük ihtimal l olur. Onun ağırlığı da sitede yazıyordur. Her boyda +200 gram ekleyin kafadan.

Olumsuz yanı ise ciddi eğimli inişlerde pedal boşa dönebilir. Ama öyle durumlarda bisiklet kendi ivmelendiği için zaten pedal çevirmeye gerek kalmıyor. Kaldı ki istediğin kadar bas, dağ bisikleti ile rüzgar direncini zaten kıramıyorsun. Çok da önemli değil bence.

Ayrıten vites sistemi modern. 1x11. Hafifliği zaten efsane. Dağ bisikelti için çok hafif. Direk masraf yapmadan ömürlük kullanabilirsiniz. Ki zaten decathlon kadroya ömür boyu garanti veriyor. 4000 liram olsa alacağım bisiklet bu olurdu.

Ayrıten mağazaya gittiğinizde bisikelti havaya kaldırıp pedal çevirin. Teker dönerken çıkan sese tutulacaksınız zaten :krnz:

• Beğen
Tepkiler: Tigin
@Mustafa Zeybek Başkan peki (link) bu ürünle önerdiğin ürünü karşılaştırma yapma imkanın var mı? + ları - leri tam belli olsun aklımda kalmasın rrider900 un L bedeni oldktan sonr
a 27.5 olması kendi açımdan çokta sorun değil. Big nine 300 ün maşası daha iyi sanırım diğer ürünlerini anlamıyorum :(

@Tigin
Arka aktarıcı hariç rr 900 her şeyde daha iyi. Dediğim gibi 4000 liraya daha iyisinin olduğunu sanmam

• Beğen
@Mustafa Zeybek İlgin için çok teşekkür ederim. Rr900 un maşası havalı mı oluyor peki? Bir arkadaşım Big nine 300 deki maşanın havalı olmasını baya övdüğünden aklım takıldı o duruma. :)

@Tigin
Sitede zaten havalı diye yazıyor. Önce bir kendiniz bakarsanız iyi olur.

• Beğen
Geri