nasıl sürdüğünü, bisikleti çok zorlayıp zorlamadığını göz önüne alarak bir tercih yapmanı tavsiye ederim. Aynı bütçede, geçmişi endurolara kıyasla daha temiz olan agresif ht bulman şuan daha kolay olabilir veya sıfırdan kadro alıp toplarsın. Sıfırdan toplarsan için çok rahat eder ama maliyeti yüksek gelebilir bir miktar.
Enduroya geçersen tıs tıs otobüs misali yaylanırsın, gerçekten sert kullanıyorsan faydasını yaşarsın. Ya da çift süspansiyon hevesin vardır.
Bisiklet doldurma düşüncene gelirsek, ben bu toplama işi kesinleştiği haberini alınca bu yolu izledim: Şimdi bende rockrider 530 var, buna aldığım bazı parçaları direkt primale geçireceğim. Mesela pro lt gidon aldım, btwin35 boğaz aldım, pedal aldım, mt420 4 piston fren aldım kullanıyorum rockriderda. Bunlara ek, olur da kadro gelemezse elimde kalmayacak parçaları da aldım. Mesela rodi 30 evo çember ve hassns pro 7 nin sokma milli modelini aldım kıyımda bekliyorlar.
Doldurma işi, bisiklet yakın zamanda alındıysa çok yüksek maliyeti oluyor. Yol haritanı kesinleştirince şuan kullandığın bisikletle alacağında kullanabileceğin ortak parçaları almayı düşünmeni veya bisikletin maliyeti düşükse doldurmayı düşünebilirsin. (mesela ben 2021 de aldığımdan dolayı maliyetim çok düşük kalıyor bugün hesap yapınca.)(kendi adıma konuşayım, 3711 lira bisiklete verdim, 17k civarı parçalara gitti.)
Altındaki bisiklet aslında gayet güzel, lastik alarak düşünebilirsin doldurmayı düşünüyorsan. Sorun çıkardıkça doldurursun.