Scudo Sports

dağ bisikleti önerisi lazım

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
bisiklet kullanmayı çok severim özellik dağlık yerlerde çamurlu yerlerde vs.neyse soruma geleyim gene olarak bisiklet ile ilgili pek bilgim yok hangi marka iyi vs.
yarış bisikleti sürmeyi çok seviyorum ama bulunduğum yer onun için hiç uygun değil.

2 model seçtim ama bisan ınkinde arka amasör yok

bulunduğum yer bu şekilde çok yağışlı ve dağlık

aynı zamanda hızıda çok seviyorum hızda lazım yardımlarınızı bekliyorum

(link)

(link)

bu ikisi çok hoşuma gitti bisanı istiyodum ama arka amasör yok :S

Scudo
Çift amortisörlü düşünüyorsunuz sanırım.evet dağda bayırda engebeli yerde keyifli olur ama normal bir yolda eziyete dönüşür.sadece ön amortisörlü bir model ve alüminyum kadrolu işinizi çok rahat görür.(link) şöyle bir model önerebilirim.sıkı bir pazarlıkla alınabilir yada 2 el temiz bir bisiklette alabilirsiniz.

(link) buda sakaryadan bir ilan mesela sizede yakın ilinizde tabiii bu bir örnek.

ilk yorumumdaki bisanı alsam olmazmı çok hoşuma gitti :) 2.el istemiyorum

biraz pahalı bana göre ama gülü seven dikenine katlanır

bu 4ünün rengi ve tipi hoşuma gitti.hangisinin malzemeleri daha sağlam hangisini tavsiye edersiniz veya bu fiyata bunlar dışında alınabilir ne var.

kron ile sedona 721 i baya beğendim ama kron daha güzel gibi geldi.

(link)
(link)
(link)
(link)

http://www.erdoganlarbisiklet.com/media/upload/image/kadro%20%C3%B6l%C3%A7%C3%BC1.png

ahmet bey ,
bacak uzunluğunuzu ölçermisiniz,
kaç cm ,testisler hesaba katılmayacak, bacak ile gövdenin birleşim noktası baz alınacak..dıştan kalça tarafından ölçmeyin içerden ölçün iki bacak arasından ölçüm yapın ..ayağınızın topuğundan bacağınızın gövde ile birleştiği nokta bazdır..
bisiklet alırken önemli bir konuda budur .ayrıca boyunuz ve kilonuz kaç...

bacak uzunluğum 75cm dediğin şekilde ölçtüm.kilo 90 , boy 185cm.

@ahmet koz

ahmet bey ,
benim boyum 1.75 ve bacak uzunluğum yukarıdaki hesaba göre 83 cm şimdi sizin boyunuz benden fazla ama bacağınız benden kısa 75 cm ne kadar kısa 8 cm kısa eminmisiniz ?

aa özürdilerim yanlış anlamışım :) tekrar ölçtüm 92cm çıktı.

@ahmet koz

o.k şimdi..92 cm ise uzun bacağınız var demektir,,mtb için aşağıdaki cetvele göre..ve boyunuz 1.85 idi

Sabit Kadrolu - Hard Tail MTB

Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "

19-21 inç evet,,,

kaynak..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

bisikletlerle ilgili hiçbir bilgim yok.yok derken hangisi iyidir neyine dikkat edilmeli felan bilmiyorum.7 sene önce bi bianchi ares fs almıştım hala onu kullanıyorum.almışken dayanıklı bişe olsun istiyorum.kron sedona vs. markaları ilk kez duyuyorum :utn: hangi bisikleti tavsiye edersiniz bulunduğum yerde de bu tür markaları bulabileceğim bi yer yok.mecbur internetten alıcam.

ahmet bey,
dağ bisikleti diyorsanız valla açıkça söylemek gerekirse 800-1000 lirayı gözden çıkarın derim

o zaman ben biraz bisikletlere bakayım.
bisikletcim.com nasıl güvenilir bi yermi

@ahmet koz

bende bakayım modellere salcano var kron var scott ,cannondale ,corratec ,o site hakkında bilgim yok sayılır..

(link)

scott modeli var 1000 lira yalnız size uyan kadro olacak tabi..

bisikletcim.com daha güvenilir gibi geldi bana.facebook sayfaları vs. var baya kişi beğenmiş.

neyse kadro boyunu öğrenmiş olduk kendim bakayım siz bakıpta uğraşmayın gerekli bilgiyi verdiniz zaten :)

bayi vs. yok diyodum sedona.com.tr ye bi baktım sakarya'da bir sürü bayisi varmış :) :)

Geri