Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

26x2.10 dağ bisikletimle kayıt altında olan en yüksek hızım bu. Geçtiğim güzergahta maksimum %9 eğim varmış büyük ihtimalle ordan inerken ulaşmışımdır.
IMG_9181.PNG

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
@furkanbr
Saatte 500 kalori muhtemelen yeni ve yavaş kullanıcılar için geçerli galiba hocam, ben bugün 15 küsür ortalama ile 3 saatte 46 küsür kilometre yaptım. Bu arada dağ bisikletine iyi hava basarsanız farkı hissediyorsunuz, çok ciddi söylüyorum ortalamada 3-4 kilometre rahat oynuyor 20'li hızlarda.

@KitapSeverCogunlukla 45 50 psi arasinda kullaniyorum totem yaptim artik ne zaman 55 57 psi bassam o gun mutlaka patliyor hava basmadigimda 1200 km gittigim oldu yukseltmiyorum o yuzden[emoji3]

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@furkanbr
Düşük hava basınca da bisiklet gitmiyor hocam, bugün belkide 60'a yakın basmışımdır ama lastik bile bisikletin karakterini acayip değiştiriyor. Hayırlısı diyelim o zaman...

Arkadaş basarım amino asiti yaparım spromu en ağırından kim engeller beni hız yapmamı

25 civarı çok da abartmak istemiyorum ufak bi kazada bile ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor

@Bigpatron her iddiasına varım... külli yalan uydurmadır o... kalın tekerlekli dağ bisiklet ile düz yolda ortalama 45 km/h yapılması kesinlikle mümkün değil... 30 yapsında öpsün başına koysun... uzun iniş olur orda salarsın kendi kendine 40 değil 50-60 yapar.

dağ bisikleti ile asfalt a cıkıp 60 yapanlar nerede ?

@Darrow-21** adı ustunde hız bısıkletı degıl dağ bısıkletı engebeli yollar ıcın yapılmıs

@MAERKEK roket veya dinamo takarsan arkana yaparsın hocam :) dağ bisikleti ile

@Emert20 sayaç biraz bol keseden sayıyor bırazda sanırım. cok tehlıkelı ayrıca o bısıklet ile o surat ?

@iskender şerit
Hocam arkadaş dalga geçiyor zaten. :rolleyes: Neden ciddiye aldı herkes anlamadım. :kptmya: Arkadaş öylesine şaka amaçlı yazdı...

dalga geçilmeye boş işlerle uğraşmaya ne çok vakti var insanların. bişey dicektimde edebim elvermez.............

Ben bu bisikletle düz yolda çok rahat 35km yapabiliyorum ve acemiden de acemiyim. Neden insanlarla dalga geçilmiş anlamadım :D

Dosyalar

• 1531650696171-747612965.jpg
    1531650696171-747612965.jpg
    113,5 KB · Okunma: 31
  • Beğen
@iskender şerit
Dostum zaten ben orda ironi yaptım. World tour takımlarının profesyonel sporcuları yol bisikleti ile o ortalamayı zor yapıyor. :)

@ErayHayta2304
Road bike pro programını kullanıyorum onun ölçtüğü bir değer. Gpsden ölçülüyor doğrudan onun için yanlış olduğunu düşünmüyorum. Boş güzel asfalta sahip bir yoldu zaten pedala basmayı kesince ister istemez yavaşlıyor bisiklet :)

Ister inanın ister inanmayın 40 üstünü yapmak mümkün taktik şu yüksek devir . Ön vites 2 de olsun arka birden kalktığınız andan itibaren pedala yüklenin . İlk vitesleri biraz seri attırın . Arka 5 e gelince bisikletin üstüne yatın . Bu şekil devam edin . Pedala yüklenmeyi asla kesmeyin . Vitesleri pedal çevirme devriniz düşük ise attırmayın . Niyahet arka 7 ye gelince 40 gördüğünüzden emin olabilirsiniz . Vitesleri sırayla attırın ha . Sürekli bu şekil yaparak kondisyon antremanı yapmış olursunuz . Kondisyonunuz yoksa ilk başta boğazda şişme ve aşırı sekresyon olur . Bu durumda kendinizi zorlamayın gidin ağzınızı çalkalayın su için . Sonra bir daha deneyin . Benim taktik bu . Lütfen deneyen olursa geri dönüt yapsın .

@bianchi10 bu tür uygulamaların doğru ölçtüğünü nerden biliyorsunuz.Ben şahsen doğru olduğuna inanmıyorum.Km saatlerinin bile hata payı varken bunların şansı yok...

• Beğen
@@AKTÜRK ALİ@ en basit elekrtikli bisiklet kaç yapar 45 onun yanından ibresine bakıp geçtiğimde . Strava 46,4 yaptın diyorsa doğrudur

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
@MAERKEK elektrikli bisikletin km saati 45'imi gösteriyordu siz baktığınızda?

• Beğen
@berberci

Bu yorum beni bitirdi :koptum:. Hirsiz evine kadar kovalanmaz diye kisa kesmissiniz :rolleyes:.

Geri