Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Dag bisikletimle düz yolda 27/28 yapiyorum, zorlasam 32/33 yapabilirim heralde.

Geçenlerde hiz yapmak için bayir asagi asfalta çiktim.

Sansima rüzgar ters yönden esiyordu hiz yapamadim.

Yahu rüzgara karsi hiz yapmak ne kadar zormus, yokusasagida olsa rüzgara karsi 30"dan sonra pedal dönmüyor. :D

Scudo
Mtb ile ben düz yolda 25-27 km ortalama hız ile gidiyorum 35 km gördüğümde oluyor.

O mtb ile düz yolda 50 yapanlar kaç saniyeliğine yapıyor onu bi yazsınlar bakalım :D hatta yazmasınlar gps logunu göndersinler :D

Tanıdığım bir arkadaş var ( daha doğrusu çocuğum yaşında neyse ) 55 km hıza çıktığını 31 km yolu 51 dakikada gittiğini iddaa ediyordu. Bu hafta menüsküs ameliyatı olacak :D ( ki yalan olduğunu sanmam cidden kondüsyonlu birisi)

Öyle bi tempo varsa da uzun sürmeyeceğine eminim.

Yol bisikletine yeni başladım 31 km mesafede 32km/h ortalama yakaladığım oldu. iyi antrenman ile 40 km ye kadar çıkabileceğime inanıyorum. ( bu parkur hafif çıkış ağırlıklı. Kesinlikle düz değil veya iniş değil )

MTB ile 50 km gibi mesafeleri 30 ortalama ile gidebilen varsa zaten profesyonel adamdır.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ilkercom abi ben 68 km/h gördüm. Ama acıkcası saglam bir asfaltta rampa inisinde yaklasık 10 dk boyunca bisiklet titredi :) fotografı da forumda mevcuttur ;)

Yokuş aşağı yaptıysan normal. Ama dikkatli olmanı tavsiye ederim. 2 ay önce bi arkadaşımız hafif ayarı kaçık lastikler yüzünden aynı sen gibi 68 km hızla gidiyordu. ve ardından düştü. 57. alay şehitliğinden aşağı inen yolda dışarı uçtu. çok şükür büyük bir yaralanması olmadı.

bisiklette titreme filan varsa aman diyeyim.

MTb ile daha önce 75 yaptığım halde yol bisikleti ile max 70 yaptım. yol müsait değilse basmam. En hızlı gitmek mühim değil en uzun zaman bisiklete binmek mühim olanı. aramızda 16 yaşında kardeşlerimiz de var 67 yaşında abilerimiz de var.

Düzenleme : cümle bozukluğu...

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
Az önce 11 ruble 48 aynakol şehir bisikletim ile biraz kuvvetli esen rüzgara karşı bayır aşağı 55 km geçemedim.(km sayacimda gps de ayni hızı onayladı)mtb ile yazılan hizlar biraz hayali geliyor...

rüzgara karşı iyi bile gitmişsin. rüzgar ters olsa o aynakol ile spd pedalla çevirerek 75 80 civarı yapabilirsin. Ama gidona iyi yatman lazım.

• Beğen
Tepkiler: Jacobox
Birgün bisikletçide oturup laflarken bir çocuk geldi dağ bisikletiyle, benim yol bisikletini işaret ederek abi 150-200 yapıyor mu bu dedi. Hayır oğlum nasıl yapacak en fazla 55-60 düz yolda dedim.
Abi olur mu ben 70-80' yapıyorum dedi. Yapamazsın dedim. Velet ısrar ediyor yaparım diye. Ben de işsizim ya, hadi yap görelim dedim atladım bisiklete. Tatlı tatlı pedal çeviriyorum çocuğun canı çıkmış yanımda. Kaç gösteriyor km saatin dedim. 40 abi diyor. Benimki 15 falan :)
Birazdan hızlandık. Benim sayaçta 25 yazarken çocuk bağırıyor:
"Abi yetmişle gidiyoozzz"

Dedim tabi acımadan senin km saatin bozuk diye.
Bu arada birgün katlanır bisikletle eve geldim, maksimum hız 102km diye yazıyordu.

Bir de ortalama 30 yapıyorum diyen arkadaşların ne ortalaması aldığını merak ediyorum. Bir saatlik sürüşte mi ortalama 30 yoksa beş saniyelik sürüşte mi ortalama 30?

56 dakika 31 km. Ortalama oyle aldim. Ama mtb degildi. Mtb ile 25 bile zor oluyordu o parkurda.

Dedigin gibi km saati yanlis bir cogunun. Gps e bile cok guvenmeyin.

@Ahmetgitar 30dk'lik sürüşte ortalamam 30km/s. Gittiğim yer hep aynı mesafe olduğundan dolayı daha fazlasını deneyemedim ama elbet bir gün 1 saatlik sürüşte deneyeceğim. Lastikler; 26" 2.1 60PSI..

@pohuman inanmam diyemem. Ama gerçekten çok zor bir şey bu. Ayda 1000km civarı düzenli bisiklet süren insanım. Kondisyonum baya iyi. Sürekli tur.bisikleti kullanıyorum. Ona rağmen arada yol bisikletine binip sırf antrenman yapayım desem bile ortalama bir saat sürüşte 30-32km gitmiş oluyorum. 70km hızlara ulaştığım sürüşlerde bile genel ortalama 30-32. Sizin performansınızla yol bisikletinde o zaman 45 ortalama rahat yapmak demek ki bu da profesyonel yarışlarda ancak görülen ortalamalar.

Strava kaydınız falan varsa görmek isterdim. İspat amaçlı değil sadece cidden merak ettim o ortalamayı yaptığınız yolu, maksimum hızı vb

Cyclocross ile stravada 28 ortalama yazdığında falan yol bisikletli arkadaşlar oha nasıl yaptın böyle ortalama diyor.
Ama burada herkes 30 dağ bisikletiyle yapıyormuş :)

Beyler aşağıdaki normal fazla abartmayalım :koptum::komik:

Not : Lastik (Schwalbe Rapid Rob 27.5 x 2.25)
Toplam ağırlık (100.73kg)

Ekran Alıntısı4.PNG

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
@Ahmetgitar Benzerini ben yazacaktım, vazgeçtim sonra. Eskiden MTB'm vardı, böyle basardım basardım, hızlanırdım, yokuş aşağı pedallar dönmeyecek kadar hızlı inerdim, ortalama hızım 30-40 km/sa, mak hızım 80 km/sa sanırdım. Sonra km saatimiz oldu, Strava'mız oldu. O 30 yapıyorum dediğim yerlerde 13-14 km/sa gördüğümü, maks hızımın 45 km/sa olduğunu öğrendim. Tabii kondisyonum iyi değildi. Hatta kötü günlerde 11-12 km/sa bile düştüğüm oluyordu.

Zaman kondisyonumuz arttı, bisikletler iyileşti, 17-18 km/sa çıktık. Tabii İstanbul yolları, trafik, dur-kalk derken ortalama 15 km/sa'e düşüyor. Şu an parkur bazında 21-22 görünce seviniyorum ki ciddi efor harcıyorum. Pedal ile 35 km/sa filan bile felaket zor bir şey.

Buradakileri okuyunca şaşıp kalıyorum 25 km/sa, hatta 30 km/sa ortalamalar, düz yolda 50-60 km/sa yapmalar. Hem de daha yeni başlayarak bu değerler elde ediliyor. Sonra yaşlara bakıyorum direkt 17-22 arasında değişiyor. Yani ya anlık bakıyorlar, ona göre ortalama bir şey sallıyorlar ya da saatlerde bir problem var. Düzenli bisiklete binerim, hadi kondisyonum süper değil diyelim de herkes mi süper, herkes mi yarışçı anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
(link)

bundan başka 75 yaptığım vardı kaydını bulursam atarım :D 70 ile giderken nabzım 197 ye çıkmış :D

6 sene mtb kullandım (Whistle Mivok 1052d) sabit maşa ve schwalbe marathon lastikler ile en yüksek hızı 76.6 km gördüm.Tabi ki yokuş aşağı :)
Ama düz yolda Bostancı Pendik arası hızım 30km altına düşmüyor.
bence mtb ye göre iyi rakamlar...

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
1.7km lik yolu 4dakika gibi sürede sürmüştüm düz sayılır(park behçeden kuş uçuşu sürmüştüm) işe geç kaldım diye,delta nın sayacında ortlm km/h 33 yazıyordu

Mtb kullanıcıları arasında pek strava kullanan yok sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Hüesyin
@darkdream

Sizin mesajınızdan bir önce saatte 25 km/h olarak yaptığım performansı attım verilerle birlikte. 25 normal bence yaşım 40 ve aşırı zorlamadım.

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
Geri