@Ahmetgitar Benzerini ben yazacaktım, vazgeçtim sonra. Eskiden MTB'm vardı, böyle basardım basardım, hızlanırdım, yokuş aşağı pedallar dönmeyecek kadar hızlı inerdim, ortalama hızım 30-40 km/sa, mak hızım 80 km/sa sanırdım. Sonra km saatimiz oldu, Strava'mız oldu. O 30 yapıyorum dediğim yerlerde 13-14 km/sa gördüğümü, maks hızımın 45 km/sa olduğunu öğrendim. Tabii kondisyonum iyi değildi. Hatta kötü günlerde 11-12 km/sa bile düştüğüm oluyordu.
Zaman kondisyonumuz arttı, bisikletler iyileşti, 17-18 km/sa çıktık. Tabii İstanbul yolları, trafik, dur-kalk derken ortalama 15 km/sa'e düşüyor. Şu an parkur bazında 21-22 görünce seviniyorum ki ciddi efor harcıyorum. Pedal ile 35 km/sa filan bile felaket zor bir şey.
Buradakileri okuyunca şaşıp kalıyorum 25 km/sa, hatta 30 km/sa ortalamalar, düz yolda 50-60 km/sa yapmalar. Hem de daha yeni başlayarak bu değerler elde ediliyor. Sonra yaşlara bakıyorum direkt 17-22 arasında değişiyor. Yani ya anlık bakıyorlar, ona göre ortalama bir şey sallıyorlar ya da saatlerde bir problem var. Düzenli bisiklete binerim, hadi kondisyonum süper değil diyelim de herkes mi süper, herkes mi yarışçı anlamadım.