Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@sargonnas Öyle bir sistem yok mtb ile sabit 30 ortalama hikaye bazen abartılıyor. Ben de mtb kullanıcısıyım 24-25 arasını görünce mutlu oluyorum.
Yol bisikletinde 30 da yap 35 de yap ama bunu kimse mtb de yapıyorum demesin ince teker takarsın farklı aksesuarlar ile yaptım dersin ama orjinal mtb de öyle bir şansımız yok :D

Ama max hızda 81 i gördüm 2.20 lastik ile hatta ve yol tutuşu efsane dengesiz :D

Scudo
Düz yolda 60 üzeri yapanlar bir zahmet dişli oranlarında söylesinler merak ettim 50 aynakol 12 ruble ile 60 dan sonrası imkansız peki mtb ciler 44 -42 aynakol oranlarıyla bunu nasıl başarıyorlar açıklarlarsa sevinirim.

Odtü uydu merkezi yokuş aşağı 77km/h gördüydüm 1995 te. Hadi cat eye sayaç yüzde 20 hatalı olsun, 62km/h yaklaşık.

15 km/sa ortalamalı sürüşte yüzde 13 eğimde 50km/sa ve düz yolda maksimum yaklaşık 30km/sa.

Kron xc 500 ile yokuş aşağı 65 gördüm kendi km saatimle tutuş zorlaşıyor bisiklet aşırı titriyor kontrol sıkıntıya giriyor baya gerçi rüzgarda vardı o sırada ,düz yolda söylenen hızlar mümkün değil ya düz yolda 30u görsem mutlu oluyorum

Hızımı yazmadan önce bisikletimin donanımlarını ve ne ile ölçüm yaptığımı yazayım. 5 senedir Sedona Borla kullanıyorum. 9 lu sistem(XT set) 48'li aynakol. Chaoyang TigerShark dişsiz lastik ve olmazsa olmaz SPD pedal. Ölçümlerimi büyük bir titizlikle ayarını yaptığım Sigma 1609 ile yapıyorum.

Ortalama hızım düz yolda : 28 km/h (30 km'lik şehiriçi sürüşleri)
Yokuş aşağı ulaştığım en yüksek hız : 72 km/h ( Rakımı 1200 metre olan Fındıkpınarı yaylasından inerken gidona doğru yatıp pedal çevirerek ulaştım)
Düz yolda ulaştığım en yüksek hız : 49 km/h (Spd pedalın yardımıyla sprinte kalkarak)

bende geçen gün %20 eğimli 3 km'lik yokuşta carraro big 1029 ile 270 i gördüm bisiklet çok titrediği için 350 çıkmadım:)

İronik kısım şurada , 10 liralık saatle veya ucretsiz programlarla 70-80 bastığını iddia edenlerimi ararsın,42lik aynakolla rampa aşağı pedal basabilen çelikten dizler mi,ama ben neden yolda mtb kullanan birine denk geldiğimde hep 18-20 hızlarla gidiyor bunu merak ediyorum :) Traktörle Ferrari sollanmaz beyler.

şimdi traktör demeyelim mtb'ler güzel aletler sadece hız yapmak için tasarlanmamışlar yani şimdi 4 çeker cip'i traktörle bir tutmak doğru değil

salcano astro 2.2 race king lastikle, yolun 1/3'ü hafif-orta arası aşağı eğim gerisi çok çok az aşağı eğim, yeni çakıl üzeri asfalt kaplanmış yolda en fazla 47 km/h gördüm ne kadar pedal bassamda 1 km oynatamadım.

Neyle olcucez peki. Bu is icin gidip hava kuvvetlerinden mi yardim alalim radarla olcsunler.

Yokuş aşağı için bir şey diyemiyorum eğimleri bilemediğim için ama arkadaşlar düz yolda 50-60 dağ bisikleti ile nasıl olabilir yahu ? İstediğin SPD'yi tak sonuçta 2.20'lik,2.00'lik lastiklerle bu hızlara ben inanamıyorum açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Tolga Çelebi

yokuş aşağı 70 km'yi görenler var,acaip bir özgüven duygusu olacak,düzde 50-60 km zor,volkan akboga düzde 35 km hızla giden dostum ,ben aytekin erzan ve volkan gebzeden suadiyeye düzde 30-35 km 'yi görmüştük, tabi öne bazen aytek geçmişti sonra volkan ben tabi vagon oldum:islik::islik::komik:rüzgar o gün azdı,altımızda mtb vardı ,benim teker 1.70 idi,30 'un altına düştüğümüzde oldu ,60 km boyunca tempoyu koruduk tek mola suadiyeye girişte olmuş idi,sene 2010 eylül idi.

@Tolga Çelebi

valla aytekin acaip bi adamdı,volkan almanyada yaşıyor ,elitler mtb 'üçüncüsü,o gün rüzgar yoktu,kamyoncular park etmişti, bizde onların yanından hızla geçtik adamlar bizi alkışlamıştı,helal diye:D:D:D

(link)
(link)
bu etabı mtb 'ler ile devirmiştik,dil ova iniş 5 km valla aytekin ile volkan yapışık kardeş oldular önümde nokta oldular ..sonra onları yakalayana kadar akla karayı seçmiştim.

Kudret abi senin veya aytekinin düzlükte 90 yaptık demenize dahi inanırım. Hayatını bisiklet üzerinde geçiren adamla ayda 2 saat toplam pedal çeviren adam bir değil herhalde. Nasıl sürdüklerini çok gördüm.

Ben slick 2,0 lastik ve 44*11 dişli oranıyla düzlükte 40 km hıza çıktığım oldu. ( sprint sırasında kısa süreli ) Yokuş aşağı da 75 yaptım ama üzerimden tişört çıkacaktı. O derece rüzgar alıyorsun.

@ilkercom

aytekin çok kuvvetli idi,o vakitler 35 yaşında idi,ama evlendi ,sapancaya yerleşti,malum çocuk olunca eskisi gibi hür olurmu bilemem,volkan foruma üye ,ama almanyada ,ne vakit gelir bilemem ,özledik tabi.kondüsyonu yüksek olanlar ile pedallamak acaip zevkli idi,insan eski zamanları arıyor tabi,ama yaşam şartları insanları etkiliyor.

alper de motorcu oldu :D ( temircan)

@ilkercom

hadeee, iyiydi sıkıydı.onur berberci acaipti,soner dangır ne yapar ne eder, recep bozkurt aytek ile iki kez devirdiler maşukiye eğimini istanbuldan aldılar.

Geri