Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

Burda esas konu MTB'nin yolda hız yaparken ne işi var.
Toprak, çamur ve dağlarda takılalım, keyfimize bakalım.
Yolda hız yapmak, tempo yapmak isteyen 2.bisiklet olarak yol bisikleti alsın, en azından amacına uygun kullanmış olur.

Scudo
@Tolga Uşaklı

Yine de insan merak ediyor :)
Bu her konuda öyle değil midir? Almış olduğu ürünü diğerleriyle mukayese eder insan.
Yeni bir araba ya da motorsiklet aldığında bile kaç basıyor bu? Diye merak edilmez mi?

İstanbul gibi bir yerde yaşayıp da toprak, çamur ve dağ bulabilmek işin ayrı bir zor yanı :) Mümkün olsada oralarda takılıp stres atıp mutlu olsak :))

• Beğen
Tepkiler: palabeyi
@Tolga Uşaklı
Aynen öyle düz yolda mtb ile 30-45 arası yapılır tamamda ama o dağdan inerken ulaştığın hız varya işte o hızdaki iniş zevkini anlatılmaz yaşanır.MTB nin ana vatanı topraktır,çamurdur : )

Ya demiyim demiyim diyorum olmuyor.

Bu hız ve MTB kısaltması kadar tezat bir şey olabilir mi ya? (Arazi değil, asfalttan bahsediyorum)... MTB kullanıcılarının hız takıntısı ne olacak böyle?... Hele hele o sahil yolunda 15-20 kiloluk dağ bisikleti ile rüzgardan gizlenip hız yapmaya çalışmak?...

Yalnız, Allah nazardan saklasın MTB kullanıcılarımız da 100 lerden falan bahsediyor. Hani Sivil Havacılık duysa yaptırım uygular.

Ya arkadaşlar; ne olur şu yol bisikletlerinin downhill/descent videolarını bi izleyin. Ve lütfen bisiklet değil 130-140, 75-80 e ulaştığında dünyanın geri kalanının sağdan soldan nasıl geçtiğine bir bakın. İnsanlar o hıza ulaşmak için kaymak gibi asfalt üzerinde bir miktar pedal çeviriyor.

Sonuç: Rüyanız hayrolsun.

• Beğen
Tepkiler: televole2
Konunun asil basligi mtb kullananlar arazide kac km hiz yapabiliyor olmasi lazimdi

• Beğen
Tepkiler: DDŞ
MTB kullanan arazide eğimi bulunca 50 km seviyesine gelir.
Yol uzun ve düz, yer temiz ise biraz pedal desteği ile 65 km'ye kadar gelir ama gerek yok.
Gelir de ne olur, bir şey olmaz.

O hızda bir şey olsa zımpara kağıdına dönersin, o yüzden ara sıra rüzgarın uğultusunu hissetmek için güzeldir ama MTB ile olay hız değil, rampa ile mücadele etmek, toprağın lastiklerin altında ezilirken, sizin nefesinizin kesildiği anları hissetmektir. Çamur lastiklerin arasından gözlüğüne kaskına dolarken sen gitmeye devam edersin.
Şahsen ben o yüzden her zaman ilk bisiklet olarak MTB tercih edeceğim, ikinci bisikletim bir Dahon, 3.bisikleti de önümüzdeki günlerde bulursam yol olacak. :)

Aşağıda favori videom var, 0 C sıcaklıkta dağlardaydım!

31.km dikkat. Anlık değil 500m ortalaması :p wp_ss_20160404_0001.png

Arazide 50-55 arası yapabiliyorum, düz yolda ortalama hızım genelde 23-24 civarı. 100'lerden bahseden arkadaşlar nasıl yapıyorlar merak ediyorum.

Arkadaşlar ben tercihimi mtb den yana kullandım. Nedenini sorarsanız her fırsat bulduğumda araziye çıkarım, mazgal korkusu diye bi sorunum yok. Araziye çıkmasam dahi yolların durumunu biliyorsunuz. Yolda da sürerim arasıra, yolda süreceksen mtb niye alıyorsun diye sormayın. Mtbyle yolda da gidersiniz arazide de, atlatsınız zıplarsınız. Fazla korkunuz olmaz.
Misal geçen yaz erzurumdan uzundereye 85+15(dağ) km sürüp bir yaylada festivale katıldık. yol bisikleti olsaydı araziye zannedersem çıkamayacaktım. Tahmin edersiniz ki herkesin(ben dahil) parası 2 bisiklet almaya yetmiyor. Bunu da dikkate alın lütfen

Salcano astro hd 26
Lastik Continental Raceking 2.2
hız: 69km/h
tavsiye etmem çok riskli ama bu hızları da görmek mümkün.

Bir km lik % 10 luk eğimde pedal çevirmeme rağmen yol yarış bisikleti ile en fazla 82km ye çıktım, bu 100 km hıza mtb ile nasıl çıkıyorsunuz merak içindeyim...

Başlamışız yine yandık şimdi saatte 200 km hızla giden ortadan yaylı orbisler, geroniler ümitler çıkacak. Başlık uzayıp gidecek.

http://gif.co/o7gx.gif
70 80 yapıyorum yazan iletileri okurken hissettiğim.

Bu arada yol bisikleti ile inerken telefonumdaki yol bilgisayarına baktıgımda 53.x idi hızım ve frene bastım siz nasıl mtb ile 70 yapıyosunuz aklım almıyor hadi yaptınız kazada size n'olcağından haberiniz var mı? 70 diyoruz 15 20 degil 70! Madem hız seviyosunuz yol alın mtbci meraklı arkadaşlar sizi de gerçek dünyaya alalım:) büyrüün :)

Geçen yıl cumhurbaşkanlığı bisiklet turunu izlerken spiker bu yarışta en hızlı iniş 70 küsür km/h diye duydum profesyonel sporcular bile zorla 70 yapıyorlarsa düz yolda 60 km h yapanlar nasıl yapabiliyorlar acaba

Geri