Scudo Sports

Dağ bisikleti kullananlar kaç km hız yapabiliyor?

@tbag45 strava daha yaygin cunku ki bence aralarinda fark yoktur.kullanilan cihazlarin gps kaliteleri de onemli.ayni programin muadili cok ben eskiden endomondo diye program kullanirdim ancak baktim strava herkes kullaniyor strava kullanmaya basladim

Scudo
Gaklisin belki ama max hizi hizi 30 olup ortalama hizinin 40 oldugunu soyleyen bir sürü arkadas gordum forumda o yuzden oneride bulundum.runtasticte boyle bur sorun cikmadi his karsima.

• Beğen
Tepkiler: cagrig
ortalma hizinin 40 oldugunu soyleyen kisi runtastik kullansada der ort 40 yapiyorum diye .ort 30-35 yapabilen 100 kisiden anca 5 kisidir.surekli rampa indigimde bile ort 40 tutturamiyorum:)

• Beğen
Tepkiler: cagrig
Yol bisikleti ile 25 km/h tutturmakla bir mtb ile aynı hızı tutturmak için gerekn efor aynı olmayacaktır. Zira insan gücüyle çalışan bir makinada bu kadar zorlamak gereksizlikten başka bir şey değil.

Ortaligi karistirayim yine. Bu kez dogru Strava kayitlari ile geldim :)
Bisiklet MTB 14 kg, 2.0 dişli lastik 26"
Aynakol 48, ruble 11 ama ben 48-12 oran gittim. Buyuk bir grupla köy yollarinda 50 km kadar gezinip, en son Soke Ovasinda 0 egimde araclari biraktigimiz noktaya giderken actim Stravayi.
Toplam yarim saat suruste ortalama 28 km yakaladim, max. hizim 41,4 km olmus ;)
Dinlenmis olsam, 48-11 oran basabilsem, guneybati-bati esen hafif ruzgar hic olmasa 30 km ortalama tuttururdum belki [emoji14]
Hatta ninemin biyiklari olsa dedem olurmuydu paradoksu ve faraziyeleri :)
Elbette yol bisikleti ile boy olcusemez ama sonucu gorunce kendi capinda hobi surucusu olan ben pek bi keyiflendim :D

uploadfromtaptalk1450648555199.png

uploadfromtaptalk1450648582232.png

uploadfromtaptalk1450648605240.png

• Beğen
Tepkiler: #ŞARBAY#
Mtb ile 25 km/s ortalama zor değil bence 160 km de 23.8 benim ilk defa 70 km üstüne çıktım kitlenmeyen maşa 2.1 lastik ve 14-28 ruble ile.

irtifa sıfır ile 35 km de yaparsınız mtb ile kısa mesafede irtifasız normal...

@pohuman ben varım ya yol arkadaşın :D son surat gidince benle bir alakan kalmıyor

@oktayakgoz buralarda yarış düzenlenmiyor düzenlense ilk katılanlardan olur

@maboc seninleyken ne zaman son sürat gittim(gidebildim)? :) Sen nenem gibi gidiyorsun o ayrı. :D

Sen katılırsan bende katılırım. Yol atlarının nallarını tek başıma toplamak istemem. :D

@yavuzselima ama o 250 ne şartlarda bide bu var. mtb ile hiç bir amatör binici okadar hız yapamaz. 50 den sonra rüzgar duvar gibi. yokuş aşşağı ben pedalı zorlayarak 65 geçemedim ki zaten sonrasına dişli yetmez.
250 yapan kişinin 250 yi yaptığı yer muhtemel çok aşırı dik rampa ve çok aşırır dik ve uzun rampadır.

dediğin videoyu şimdi buldum :)

dediğim gibi türkiye şartlarında mtbnin ortalama hızı 20 - 25
çok idmanlı olanların ortalama hızı 25 - 30 belki 35

yokuş aşşağı yapacağı en baba rekor da olsun olsun 65 olsun hadi 70 olsun 5 de adminden gelsin 75 daha da olmaz yani :D

Lastikler dayanıyormu 250 ye, inilen yer everest galiba

Yolun ve havanın durumu uygun ve pedal basanın ayağı uygunsa (kadans) 30-34 km/s düz yolda.
70-72 km/s ise eğimli yolda yapılabilir. Tarafımdan denenmiştir oradan biliyorum.

Geri