Tura cikmadim ama MTB ve sirt cantasi ile bir gunde 105 km yol yaptim. Genelde 40 - 60 km arasi gunluk turlarda sorun yasamiyor her turlu yola girebiliyorum.
26" ve 1,90 disli lastikli bisiklet kullaniyorum. Bu tip turlarda asfaltta daha cok yol alacagimdan 60 psi hava basiyorum. Yorucu olur, digerleri kadar cabuk hizlanmayabilir ama yapilir.
Yinede 1,50 veya 1,75 cross country / tur lastikleri takmak, arkaya bagaj takmak ve yuku burada tasimak dogru ve konforlu bir tercih olur. Aynakoluda minimum 46 veya 48'lik kullanmak duzluk ve inis egimlerde buyuk kolaylik saglayacaktir. Elbette bunlar tur yapacaginiz rotaya gore hesaplanip duzenlenebilir.
Uzerinde uzun sureler gecireceginiz icin, rahat edeceginiz bir sele ile ise baslamak en dogrusu.
Turcularin gunluk ortalama 80 km. civari yol yapmayi tercih ettikleri dusunulurse, kondisyonlu bir surucu iyi durumda bir MTB ve duzenlemelerle bu isi yapabilir.
Elbette bu gunluk turlar yapan birisinin mantik yurutmeleri. Gercekten MTB ile uzun/kampli tur yapanlar daha faydali olacaktir.
Kabul etmek gerekir ki dogru lastik tercihi yapilmis bir tur bisikleti ile arada performans/konfor farki olacagi yadsinamaz...