Scudo Sports

Cyclocross bikes incelemeler, sorular, kıyaslamalar

Cyclocross bisiklet yarışlarını seyrettikçe ilgim arttı. Bisiklete kışın da binebilmek, İstanbul gibi bir şehirde yaşarken her türlü zeminde kullanabilmek için yeni cyclocross bisiklet aldım. Bisiklette kendime yaptığım en büyük iyilikmiş:))
(link)

kendimce cyclocross'u tanımlamaya alırken nelere dikkat ettiğimi yazmaya çalıştım. Birilerine faydası olursa sevinirim.

Scudo
Max. 1500 liraya cyclocross bisiklet tavsiyesi yapabilir misiniz?Birde cyclocross bisikletlerde bagaj delikleri bulunur mu?Forumda araştırdım ancak güncel konu bulamadım.Yardımcı olabilir misiniz?

1 2 haftaya cyclocross alacağım ama tedirgin olduğum 1konu var, marka olarak merida ya da cube olacak, maşa karbon olacağından ileride değişiklik yapmak istediğimde veya kırıldığında orjinalini bulabilir miyim ya da bisiklete uygun maşa bulmak zor mu olur? Biraz erken düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler

Benim cyclocrossun lastikleri Conti Speed Ride P 42c 700x42 yani cyclocross için biraz kalın değil mi sizce inceltmeli miyim?

76031227_opona-speed-ride-continental_570x460_TRS_pad.png

• Beğen
Tepkiler: laciverti
Millet cyclocrossu kalın tekerlekli yol bisikleti zannediyor. Biri de bagaj deliği var mı demiş aboo.

Çok uygun ve güzel lastik.Güvenli sürüş sağlar. Benim kullandığım 700 /35 C ye göre 42 kalın oluyor. Ancak eskitene kadar kullanmak ve sora yenilemek daha doğru olur. İnceltmek arazi ve taşlık alan kullanımını olumsuz etkiler.

Bu yazıyı bu forumlarda "herkese cyclocross önerilmemeli" anlamında bir yazı için yabıt olarak yazmıştım.

Güncelleme olarak kabul edilebilir.

Cyclocross konusunda benim de bir şeyler söylemem gerekli.

Öncelikle uzun zamandır ve dolu dolu bisiklete biniyorum. Agresif turlar yapıyorum.
Cyclocross seçimi tabii ki kişiye özeldir. Ne aradığını ve ne yapmak istediğini bilen bir insan seçmelidir.
Ancak...
1 hafta boyunca drop barlı bir cyclocross kullanırsanız bir daha MTB ye asle binmek istemezsiniz.
Road bike konumuz dışı. Onu, uygun yolu ve arzusu olan herkes seçebilir.

Bende Scott Sub 20 (Commüter) , Cube carbon flash reaction (MTB), Scott Spark 30 ( full süspension) ve Cannondale carbon Rival ( Cyclocross) var.

Cyclocross aldığım tarihten buyana gece gündüz yalnızca onu kullanıyorum.
Aldığım keyf ve sürüş güzelliği bambaşka.Yokuşlara daha iyi çıkıyorum. ( Dişli oranları MTB ye göre çok negatif olmasına rağmen).
Daha uzun ( 4-5 saatlik) turlarda yorgunluk hissetmiyorum.
Klitli pedal kullanımım daha rahat ve güvenli.

Bu yazdıklarım benim deneyimlerimle ilgili.

Tür seçiminde arada kalan, tek bisiklet kullanacak olanlar için Cyclocross önerilebilir.

Yoksa herkes Cyclocross almalı diye bir şey yok..

Ancak içimizdeki merak eninde sonunda tüm bisiklet türlerini bize aldırtacaktır. :)

Sevgi ve dostlukla.

Ufuk

• Beğen
Tepkiler: orhun21
Bir de gravel bike hadisesi var, ben ona özenmiştim (merida silex özelinde) ama tr'de bulamadim. Yeni sezonda gelir kesin...

@yavz0r silexler Merida Türkiye sitesinde mevcuttu. Bende gravel modellerini çok araştırdım yurt dışından veya ülke içinden nerelerden hangi markaları bulacağıma dair. Bulduklarımın genelde ya kadro boyları yada fiyatları uymuyor. (link) şu bisiklete bakabilirsiniz ilk önce Breezer bünyesindeydi daha sonra o markaya ait tüm modelleri fuji içine almışlar. choromoly kadro ve maşa mevcut. Meridanın sitesinde gözüküyor fakat arayıp sormadım. (link)

Sitesinde gozukuyor evet ama yurtici bayiilerde mevcut değil maalesef. Benim ilk ciddi bisikletim olacagimdan zaten nispeten mutevazi bir yola girip speeder 200 aldim.

Derdim hizli da gitsin ama yuk de takayim gezmek istiyorum, bi de mazgala girmesi var sehir icinde ince tekerlekti drop bardi acemi acemi dur bi bakalim idi benim. Gravel bike o yuzden cekici gelmisti cok. Daha rahat geometri+cit kirildim olmama mevzusu...

İzmir seda bisikletin bu gravel konusundaki yorumu asagi yukari suydu bu arada hatta: "bizim millet sonradan sariyor her seye, yeni bisey getirdin mi elimizde kaliyor o yuzden cok az getirtiyoruz ya da hali hazirda arz olan seyden devam ediyoruz (elimizde kaliyor alt metin), ben yillar evvel katlanir bisiklete biniyordum dalga geciyorlardi cocuk bisikleti diye, simdi anca goruyosun nasi patladi..."
Yani biraz satan kisim refleksi biraz musterinin alismasi derken "yeni icatlar" yerli pazara gecikmeli ulasiyor.
Cyclocross kategorisi bile anladigim kadariyla hala muallak, laps diye bulamiyorsun. Hos cok da hakim degilim, bos konusmuyorumdur umarim .

• Beğen
Tepkiler: nonsteril ve MakRo
Arkadaşlar Merhaba,

Şu an cyclocross bisikletin üzerinde yol lastiği mevcut. Ben bunları eskidiğinde cylocross lastik ile değiştirme düşüncesindeyim. Bu hususta aşağıdaki lastiklerden hangisini önerirsiniz?

(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Geri