Scudo Sports

Cyclocross almayı düşünenler ama kararı veremeyenler... CYCLOCROSS ALIN :)

Scudo
@Kabresığmaz
İkinci el bahsediyor olmalı. 2000 liraya bulursam hiç kaçırmam.

Salcano'da olabilir. Continental lastik, karbon maşa, ayarı asla kaçmayan Apex aktarıcılar benim çok hoşuma gitti. İkinci eli 2100 gayme civarında.

Benim cyclocross işi yattı sanırım ya da bütçeyi 3000'e çıkarıp daha iyi bir şey alayım.

@Kabresığmaz Merida Türkiye sitesindeki 2016 model, Aslı Bisiklet sitesindeki 2017 model. Aradaki fiyat farkı o yüzden.

Cyclocrossalıp tura çıkılır mı? Galiba genelde bagaj delikleri olmuyor. Olan var mı ki acaba?

Düşüncem cyclocross almak ama, ben bir bisikleti hem ulaşım hem gezi hem de tur için kullanabilmek isterim. Ulaşım ve gezide sorun çıkarmayacaktır. Ama tura uygun mu acaba cyclocross kadroları?

@07yusufSanırım çoğunda bagaj delikleri oluyor.
Turdan kastınız günlük kaç km mesela? Bende cx kullanıyorum günlük 70-80 km civarı turlar rahatlıkla yapılabilir.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Cx turlar için uygundur. Genelde bagaj delikleri var ama delik olmayan modellerde mevcut. Dişli oranları eski modellerde tur için uygun deil ama yeni modellerde vites dişli oranları uygun. 3 yıldır caadx 105 kullanıyorum aynakol ve ruble değişikliği ile uzun yokuşlu yollar gidiyor. Tavsiye ederim ama amaç sadece tursa tur bisikleti al iman daha iyi
76ffb3541679c15a83e0bdd15306c0ca.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@ersinner çünkü cyclocross bisikletler cyclocross yarışları için özel üretilmiş bisikletlerdir. "kıvrık gidonlu kalın lastikli, o zaman bu bisikletle tura çıkarım" diyebilirler, neticede isteyen yol bisikletiyle de tura çıkalabilir, 3 tekerli çocuk bisikletiyle de tura çıkılabilir, unicycle yani tek tekerli bisikletle de(palyaçolar falan biniyor hani) tura çıkılabilir.
hatta tipin kekonun biri çıkmıştı burada görülebileceği gibi, şu anda avustralyada mı ne hatta. ama unicycle bisikletler tur için uygun mudur? evet, değildir. cyclocross yarışı nedir, ne değildir biraz araştırırsan tur yapmayla hiçbir alakasının olmadığını görürsün
toprağın, çamurun, yamaçların vesairenin içinde yarışma bisikletidir, yeri gelir tekerlerinin dönmemesidir, çamurdan bisikletin görünmemesidir, pedala basamıyorsan bisikleti sırtına alıp koşturmaktır cyclocrosslar. yük taşınmaz, eşya taşınmaz. (aa bu kadar güzel bisiklete niye bagaj deliği koymamışlar ki???? diyenler biraz araştırsa keşke neden konmadığını), konforlu değildir, yani yol bisikletinden falan da konforsuzdur, çünkü cyclocross yarışlar max bir iki saat falan sürer, her şeyini verirsin bu yarışta, yol yarışçıları gibi sabah asfalt yola çıkıp akşama doğru 300 km sürüp finishi görme değildir, doğayla savaşmaktır, o gün beş saat sele üzerinde oturacağın için gücünü dikkatli harcamak değildir, beşinci saatte sprinte kalkacak gücü saklamak değildir, araziyle pençeleşmektir, o eforu her dakika max düzeyde sarf edip 1 saat sonra yarı baygın yere düşmektir, bir saat bineceğin için konfor düşüneceğin son şeydir, pis bir geometrisi vardır, adamın belini büker, tura gitmez yani.

tur bisikleti ile cyclocross arasındaki fark şöyle aslında. hani araba istersin, ailece bineceksinizdir, konforlu olsun, içi geniş olsun, güvenli olsun vururlarsa göçmesin, az yaksın ki rahat rahat uzun uzun sürebilelim, bagaj hacmi büyük olsun çok eşya alsın, freni sağlam olsun ki durmamız gerekince durabilelim vs vs. sen bu arabayla tura çıkarsın, yani ailecek valizlerinizi doldurursunuz, doluşursunuz içine, güvenle, belli bir ortalama hızla, gideceğin yere gidersin, mesela istanbuldan çıkarsın antalyaya tatile arabayla gidersin ailecek. almanyadasındır, bayramda türkiyeye gelirsin rahat rahat. istersen avrupayı gezersin. Bak bu araba şöyle bir şey.

en-iyi-10-aile-arabasi-5.jpg

ama yarışacağım, çamurda gideceğim, dağda tepede süreceğim, konfor ne yea dersen araba bu oluyor.

Mud-Cart.jpg
Çamur yarışları için özel üretilmiş araba. Bu arabayla da Antalyaya tatile gidersin istersen, ama niye isteyesin ki? Valiz taşımak, ailece binmek, asfaltta gitmek için üretilmiş bir araç değil bu çünkü. Nasıl deminki araç doğa yarışları için üretilmemişse bu aracın da üretim amacı farklı. Ha inat edersen, bu araca da ön+yan camları taktırırsın, belki biraz alçalttırırsın, bagaj için römork falan uydurursun, şehirler arası seyahatlerde işine yaramayacak parçaları söktürürsün, koltukları değiştirirsin, uzun yolda az yaksın diye lpg taktırırsın vesaire. İnat etmeye gerek yok bence. Umarım biraz anlatabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: Kabresığmaz
Merhaba, arkadaşlar. Yol bisikletinin yanında aklım cyclocross bisikletlere de kayıyor. Bu bisiklet gözüme çarptı. Sizce bu bisiklet nasıl?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Fireblade
@Fatma Okaran Önce Cyclecross ve yol bisikletlerinin kulanım tarzınıza hangisinin uygun olacağını karar vermelisiniz diye düşünüyorum. Cyclecross bisikletler, yol bisikletlerine göre aynı donanım özellikleri olmasına rağmen daha pahalı oluyor. Yol bisikleti için örneğin şu( (link) )bisiklet, linkteki bisikletle aynı fiyat düzeyinde ve daha iyi donanıma sahip. Ayrıca yol bisikleti için giant güzel tercih olabilir . Araştırma yapabilmeniz için linkler :

Cyclocross Almayı Düşünen ama Karar Veremeyenler.... CYCLOCROSS ALMAYIN

Giant Contend SL 2

@enes_vl Peki cyclocros bisikletlerinin daha pahalı olmasının sebebi ne? Donanım olamayacağına göre kadro mu?

@Fatma Okaran

Açıkçası bilmiyorum. Tahminim, yol bisikletlerine göre daha dayanıklı olması için üretilen güçlü kadro/maşa maliyeti olabilir. Veya yol bisikletlerine göre daha az üretiliyorsa birim başı maliyetlerinin yüksek olmasından olabilir. Genelde Disk fren sisteminin kullanılmasından olabilir. Aklıma gelen bunlar.

@Fatma Okaran

@Fatma Okaran ''Yanında'' demişsiniz, yani hali hazırda yol bisikleti sahibisiniz ve bir de cyclocrossunuz olsun mu istiyorsunuz, yoksa tüm bisiklet çeşitlerinin yerine (road, MTB, Gravel, Touring, Commute) ikame edebilecek bir bisiklet mi istiyorsunuz?

Eğer ilki ise ve dropbar ile bisiklet kullanmaktan vazgeçmem, bir tane de hemen hemen her arazi ve hava koşulunda kullanabileceğim bir bisikletim olsun diyorsanız cyclocrosslar mantıklı tercih olabilir, çok sert arazi koşullarında kullanmaya çalışmayacak iseniz.

Eğer ikincisi ise; tek bisikletim olsun, her koşul ve arazi de kullanayım diyorsanız yine sizi üzmez cyclocrosslar. Ama size bu kadar kullanım alanı olarak geniş bir yelpaze sunmasının bir bedeli oluyor, o da; ortalamanız ''ortalama'' kalır, yani hiç bir branşta (tabii cyclocross branşı hariç) o branş için yapılmış bisikletlerin performansını yakalayamazsınız (böyle bir iddianız var mıdır, yok mudur bilemedim ama belirtmek istedim)

Fiyatlarının biraz daha tuzlu oluşuna gelecek olursak; Her nekadar ülkemizde şu ana kadar tertiplenmemiş olsa da, özellikle kuzey avrupa ülkelerin başı çektiği cyclocross organizasyonları, yarışları, dünya şampiyonaları mevcut. Uygun geometri açıları, güçlendirilmiş kadro materyelleri ve yarış koşmaya yönelik oluşları dolayısıyla son kullanıcıya yansıyan rakam biraz kabarıyor.

Şöyle de bir fragman yayınlanmıştı bu spor ile ilgili, merak edenler için;

(link)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Cyclocross"larla ilgili yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Cyclocross bisikletlerle herşey yapılabilir tarzı garip yorumlar yapılıyor.

Tam olarak bahsettiğim gibi, tam olarak hiçbir türü yansıtmıyor.
Ağır arazide sabit maşalı ve 700X38 lastikli bir cyclocross ile bir dağ bisikleti gibi gidemezsin, uzun yolda da bir yol bisikleti kadar hızlı gidemezsin.
Ben cyclocross'lara şehir bisikletlerinin yol bisikleti gidonlusu olarak bakıyorum.

Ama hafif arazide iyi iş yapabilir, ki cyclocross yarışları kısa süreli yarışlar diye biliyorum. Buna dayanarak acaba konfordan feragat edilmiş midir acaba? şeklinde düşünüyorum.
Şehir içinde bozuk yollar için iyi bir seçenek gibi duruyor, kesinlikle ağır arazide tutunamaz.

Ayrıca youtube üzerinden değişik cyclocross videoları var, izleyince insanlar tepe inişi bile yapar cyclocross'lar diyor :D

Tabi aynı şekilde yol bisikletleriyle kayaların üstünde uçanlar var, bu yol bisikletini arazi bisikleti yapmıyor. Ki zaten amortisörü yok.
Amortisörlü cyclocross bisikletler var ama servet istiyorlar.

Geri