Scudo Sports

Cyclist Türkiye

Scudo
Gaziantep sanko d&r ve migrosta da yok. Nereden bulacaz bu dergiyi...

Ben dealdım ve okudum büyük bir kısmı nı ama bana eksik gibi geldi. Hep yol bisikletleri var hikayeler geziler söyleşi yarış bisikletleri hakkında bakalım 2. Sayı da ne olacak

Dergiyi bana gününde hediye olarak ulaştıran sevgili Gökhan Kutluer'e, güzel sitilist yaklaşımı ile ismime ve bisikletime yer veren sevgili Efe ve Merve'ye de (excuseman) ayrıca teşekkür eder, sevgilerimi sunarım. Bu güzel oluşuma ve harcanmış olan tüm emeklere kendi adıma teşekkür ederim!

http://i62.photobucket.com/albums/h99/graf_i/_MG_8448a_zpsfhjth2cy.jpg

Efeeet dergiyi aldık açtık okumaya başladık. Devam ediyoruz. Beğenmedim ben. Bana bisiklet forum yeter. Devam edelim okumaya. Her sayfada hayal kırıklığı oluyor bende. Napayım beğenmedim hem dilini hem içeriğini.

@Mehmet Levent

Sonuçta bu bir ansiklopedi değil, oradaki bilgileri internetten de araştırıp öğrenebiliriz ki bu zamana kadar da bu şekilde geldi. Asıl amaç, bence derginin raflarda durup insanları bisiklete teşvik edici bir rol üstlenmesi.. Ne yani araba dergileri, motor dergileri, vücut geliştirme dergileri, oyun dergileri her dergiyi eleştiren okuyucu kitlesi var bunda da olacak elbet ( hem bu dergiler raflarda durduğu için bir çekiciliği de var )
Kendi adıma konuşuyorum derginin devamlılığı için abone olmayı düşünüyorum. Hem daha uygun, hem de stoklarda kaldı mı kalmadı mı derdi olmayacak...

" Bisiklet alanındaki büyük bir boşluğu ve eksikliği gidermek üzere yola çıkan Cyclist (link) ekibi, dünya bisiklet kültürünü (link) okuyucusuyla buluşturmayı ve ülkemizde hızla gelişen bisiklet kültürünün sesi olmayı hedefliyor. Devlet politikalarından, sağlıklı yaşama, turizmden spor organizasyonlarına kadar birçok alanda başrol oynayan bisikleti daha geniş kitlelere tanıtmak, bisikleti sevdirip bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, derginin ana hedeflerinden bir diğeri "

Bir de her ay çeşitli hediyeler verseler fena da olmaz hani; sticker, poster vb. gibi :)

Sonunda dergiyi aldım. Bisikletimle dooğru markete gittim. Cyclist dergisi var mı diye sordum? Cevap: O ne dergisi? oldu. Öğreneceksiniz yavrucum, bu daha ilk sayısı. Sonunda Antalya'ya gelmiş. Dergimi alıp eve dönerken Allah'ım nasıl seviniyorum. Kadans sayısı heralde 1200 falandı.:D Eve geldim, kahveyi yapıp koltuğa kuruldum. Keyif saatim başladı. Derginin kapağını açtım. Bir solukta ortasına geldim.

Bu zamana kadar yabancı bisiklet dergilerini bulduğum kadarıyla internet üzerinden okurdum. Şimdiyse elimde profesyonelce hazırlanmış bir bisiklet dergisi var. Sayfaların kokusu, her sayfayı çevirdikçe duyulan zevk...

Hem de Türkçe

Bu da Dergi Fotoğrafı Sevmeyenler Teali Cemiyetine gelsin.:hhhhhh:
DSC_1145_1024x576.jpg

Bundan sonra her sayısını alacağım.
İyiki varsın Cyclist Türkiye

Aldık okuduk. Ben çok beğendim. Özellikle yol yarışları hakkındaki özet çok bilgilendiriciydi. Ev arkadaşımla birlikte yıllık abone olmayı düşünüyoruz. Tekrar tebrikler

@Mehmet Levent
dili iyi değil çeviri kokuyor. İçeriğinde çok fazla moda stil edebiyat var. bora tirki nin Dağ Bisikleti Seçimi yazısı mükemmel. yarışçılıktaki kıdemi ve sektörün içinden gelmesi her satırda kendini belli ediyor. buna mukabil gökhan kutluer in yeni bisiklet satın alma rehberi başlıklı yazısı için bir eleştiri yapmayacağım sadece şu alıntıyı okuyun lütfen "İnce lastik sizi korkutmasın. Denge unsurunda hissedilir bir değişiklik olmuyor"(sayfa 86) Ne şimdi bu? Dağ bisikleti yol bisikletinden daha kalın lastikli olduğu için daha dengelidir gibi fizik kurallarına aykırı bir sonuç çıkıyor.. performans yaşına göre davran yazısı mükemmel buna karşın sağlıklı beslenme yazısı dayanağı belli olmayan hükümlerle sonuca varıyor. Türkiyedeki bisikletin yüzde 70 i dağ yüzde 20 si yol %9'u şehir % 1'i inden azı ise single speed, fixie ve klasiktir. ama dergide bol bol bu tip bisiklet tarzlarına uygun yazı var. tarz moda stil sahibi erkeğin tamamlayıcısı bisiklet falan..bide altın kaplama bir eski tarz yol bisikleti koymuşlar. dağ bisikletine ayrılan sayfa 2 yazıyla iki.... Bisiklet süs eşyası değildir sürülmek için yapılmıştır. Sürmekten kastım sosyete semtinde, vitrinden fırlamış manken kılığı ile 3 kilometre sürüp bilmem ne kafede oturmak değil. Ya en azından bir yarış takvimi koysalardı. Mart ayında bisiklet dergisi çıkarıp ta bahar klasiklerinden bahsetmemek nedir? Derginin yabancı yazarları gayet iyi. Bence dergi hayatta kalmak istiyorsa başlangıçta yabancı yazarlara ağırlık vermeli, zaman geçtikçe okurun tepkisine göre içeriğini düzenlemeli.

Bir solukta okudum, çok beğendim. Umarım devamı gelir.
Emeği geçen herkese teşekkürler.

@kayhan

Daha bismillah yeni çıktı be,hayır hemen savunmaya kalkmıyorum dergiyi. Ya arkadaşlar,ben vallahi bu kafalı bir insanla oturup konuşamam. Ya kardeşim hiç anlayış yok mu sende? İLK SAYI RAKAMLA 1.

ayrıca alan azaldıkça denge kurmak güçleşir. bisiklet bizim ülkede sadece bisiklet. cyclechic olayına bir göz gezdir. hayır bir konu da gelişemiyoruz zaten,var olan şeyleri de baltalamayın. Var işte var,sen bisiklete sadece spor amaçlı biniyorsun,herif gidiyor en iyi yerinden şarabını içiyor gidiyor pizza yiyor ben gidiyorum mercimek çorbası içiyorum. SADECE SPOR İÇİN DEĞİL ŞU ALET

nasıl ki telefonuna janjanlı kap kılıf alıyorsun ciks görünmek için hah işte bisiklet de öyle olabilir.

tövbeler olsun.

Olumlu olumsuz görüş tabiki söylenir,ama sivri uçlu olmak için erken. sanki dergi bir av sanki kötülüğünü istermişcesine davranmayın yahu.

@kayhanBey dergideki moda kısmı benim de hoşuma gitmedi ancak,başka bir okuyucunun(ların) hoşuna gidebilir.Anlayış göstermek lazım :) Zaten güzel bir şekilde açıklamış Gökhan bey konuyu.Açıklamayı görmediyseniz alıntı yaptım okuyabilirsiniz.

@Gökhan Kutluer

@Onur Ali İmren

Onur Bey fikirleriniz varsa yazın slogan atıp kendinizi yormayın

Geri