Scudo Sports

Cyclist Türkiye

Scudo
arkadaslar konu ustunuze alinmalirinizla baska yerlere gidiyo ve tartisma noktasina geliyo bence fiyat yorumu yapmayin begenen alsin begenmeyen bayide kalsin.adamlar yapmis fiyati koymus ortada bir emek var tabiki kar yapacaklar bence destek olmak lazim en azindan okuyacak bir bisiklet dergisi var zaten bu isler okadar kolay olmuyo belli bir adeti yakalamasi lazimki ayakta durabilsin.neyse hayirlisi artik.

@Özgür R

Temel bi ihtiyaçtan bahsetmiyoruz burada ulaşmak için bi şeylerden fedakarlık yapmayı gerektiren. Bir bisiklet dergisi satın alıyoruz ve bu lüks bir tüketim. Ben fedakarlık edilen şeyin neden sigara olduğunu sorguluyorum. Neden mesela kimse dışarıda içtiği 1 bardak kahveden veya dışarıdan söylediği 1 gecelik yemekten bahsetmiyor? Çünkü hepsi keyif olmasına rağmen sigara kötü bi alışkanlık olarak görüldüğü için sigaradan fedakarlık ederse insan takdir göreceğini düşünüyor. Bu benim değil, sosyal bilimcilerin savı. Samimiyetsizlik olarak değerlendirdiğim şey bu. Telefonunuz yoksa o telefonu alanlardan bahsettiğim için üstünüze alınmamanız da gayet normal tabi.

Ama yazdığım mesajda vermek istediğim ana fikri yakalayamamışsınız ne yazık ki, benim 'ben bunları yapmıyorum, yapanları da eleştiriyorum hepsi ölsün' gibi bi saldırganlıkla falan yazdığım bi mesaj değildi bu, maddelere teker teker takılıp 'ben bu şekilde davranmıyorum' demenize gerçekten gerek yok. Yalan söyleyecek değilim, ben de ilk başta 'Ulan her ay 100 küsür lira veriyorum çiğköfteye, biraz az yerim artık n'olacak' şeklinde düşündüm ve hatta o yüzden bi önceki mesajımda da çiğköfteyle ilgili bi örnek verdim ama böyle bişey yapmayacağımı da adım gibi biliyorum, ki sigara bağımlılığından burada ayrıca bahsetmeye gerek yok. Ayrıca akıllı telefonum da var, yani özümden başlayarak geneli eleştirmeye çalışıyorum.

Tekrar söylüyorum, derginin fiyatı yüksek ve bunu normalleştirmeye çalışmak yanlış. Alıp almama konusundan bahsetmiyorum, beğenmeyen almasın diye savunmaya geçmenin bir lüzumu yok.

Bir tartışma ortamı yaratmaya çalışmak değil amacım, ama bu şekilde neyi eleştirdiğimi anlamaya çalışmak yerine savunmaya geçilince 'TC'deki bir forumda TC'yi eleştirmek çok yanlış.' tartışmasına dönüyor olay. Sonra mesajlar siliniyor falan, hoş durumlar olmuyor.

Kuğulupark D&R'da var midir acaba oraya kadar bosuna yurumeyelim giden varsa..

D&R şubelerinin telefon numaraları:
(link)

Ben dün akşam migrostan aldım.:islik:

https://i.hizliresim.com/zmG8kO.jpg

Gökhan KUTLUER TRT Radyo'da Yayınlanan Eko Yaşam programına konuk olmuş.

(link)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@U BoRa
zaten mesajı silme diye bir şey olmamalı. küfür ve müstehcenlik haricinde. şurada cyclist dergisine biraz eleştiri dozunu arttıralım hemen silerler. Ama yine Türkçe yayın yapan ama bisikletforumun desteklemediği diğer bisiklet mecralarına istediğiniz eleştiriyi yapabilirsiniz. biraz da işin bu yanına bakın sonuna kadar cyclist dergisine destek veren bisiklet sevdalıları.

@kayhan

Öyle resmi bir destekleme durumu yok. Türkiye'de bir bisiklet dergisi çıkmış, bunun devamlılığını istemek en doğal hakkımız. @Gökhan Toros 'un dergide yer alması kendi tanıdık çevresi ve bisiklet deneyimi ile alakalı olan bir şey. Yanlış bilmiyorsam derginin editörü @Gökhan Kutluer 'in kendisine "doğrudan" teklif ettiği bir durum.
Merak etmeyin, biri birini eleştiriyor diye kimse kimseyi taşlamaz. Bu ister resmi olarak desteklediğimiz (Delta Bisiklet örneği, firma forumun en büyük sponsoru ama "Delta Bisiklet" başlığına bakarsanız şikayetlerin de olduğunu ve silinmediğini görebilirsiniz), ister gönülden desteklediğimiz bir oluşum olsun.

Benim naçizane bir tavsiyem var dergi içeriği ile ilgili. Bu forumda bir çok arkadaşımız yaptığı turların fotoğraflarını paylaşmış ve bilgilendirici yazılar yazmıştır. Bence bu tur yazılarından bir kaçını alıp derginin içine koymak hem tur yapan arkadaşlarımızı mutlu hemde okuyanları mutlu edecektir. Çünkü nede olsa bizim coğrafyamız, bizim insanımız. İlerleyen zamanlarda planlarınız arasına bunu da almanızı tavsiye ederim.

Türkiyede oto dergileri bir hayli mesafe aldı (bir kısmı tamamen tercüme çıkıyor olsa bile) Bisiklet üzerine bir dergide de test köşesi, karşılaştırma, parça tanıtımı, f/p ürünleri, festivallerden canlı anlatım, tur maceraları, tur güzergahları ve konaklama bilgileri, bisiklet elektroniğine yönelik teknik konu ve karşılaştırmalar, klasikler köşesi, 2. el piyasası, tamirat köşesi ve pratik bilgiler, fuarlar ve gelişmeler, yarışmalar ve canlı anlatım, bisiklet klüp ve dernekleri, yarışçılar için teknik programlar ve antreman köşesi, beslenme ve sağlık konuları, yurtdışı turlar ve turculuk konuları olmayacaksa bu dergi boş bir dergi olacaktır. Boş bir dergiyede sırf adında bisiklet var diye 10 papel veremem doğrusu.

500tl'ye bisiklet alırsın 250tl'ye alan çokmuş der. 10000tl'ye alırsın 500tl'ye alan çokmuş der. Sonuçta bu işin bir fizibilitesi çıkarılmıştır. Hedeflere göre zamanla yukarı veya aşağı yönlü revizeler olabilir. Elimizde bu işin maliyeti ile ilgili hesaplarda olmadığına göre yorum yapmanın çok bir anlamı yok. O yüzden fiyat konusunda bu tarz tartışmalara çok takılmamak lazım.

@kayhan

Edip Dinçer'in dediklerine ek olarak; konuya atılmış 190 küsür mesajın içinde silinmiş hiçbir mesaj yok.
Orada kişinin demek istediği, konunun başka tartışmalara çekilmesi ve bu nedenle mesajların silmesi. Öyle bir durumda zaten gereğini yapıyoruz. Bu konuda değil sadece, her konuda.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Öğle arasında dedim ki "Bulayım şu dergiyi de İstanbul'da yaşayanlara kahve bardaklı dergili fotoğraf çekip göstereyim, havam olsun!", amacım belliydi yani.

Önce çıkıp D&R'a baktım. Yok. Yani dergi değil, D&R yok. Daha Elazığ'a D&R açılmamış.

Neyse deyip Carrefour'a baktım. Dergi orada yoktu, ben de elim boş kalmasın diye yarımlık organik süt aldım, Pınar'ın. Oradan çıkıp Migros'a gittim, orada da yoktu. Lan dedim madem entelektüel damarım kabardı, okuyacak bir şey alıp çıkayım. Ben de Marie Claire aldım.

Şimdi süt masamda duruyor, cildim parlasın diye yüzüme mi sürsem yoksa içsem mi. Kararsız kaldım. (işte bunlar hep Marie Claire.)

Bu arada, dergi pahalı. Popular Science dışında hepsi pahalı. 10-lira-para-mı Terakki Cemiyeti kusura bakmasın ama öyle.

Konu altındaki yorumların tamamını okuyamadım, dergiyi de daha görüp almadım ama 10 TL. bir dergi için çok pahalı değil. Bir paket sigara parası ve aylık bir dergi. Hem destek amaçlı hem de bisikletçi olduğum için alacağım ve çevreme de tavsiye edeceğim.
Merak ettiğim konu, abonelik sistemi olacak mıdır acaba. En azından şurada-burada bulamadım tartışmaları biter hem de biraz ekonomik olur diye düşünüyorum.

@Yusuf Yılmazvural

Ama turcu baba işi sulandırmayalım. Bak kahve bardaklı fotolar önemli, çok önemli. Ama o kahve bardağı slovak malı olacak birde eğer türk kahvesi olacaksa hölhörü kıvamında olacak. Yoksa kapiçino, topiçino veya bilimum çinolardan olmalı. Bak bu da çok önemli. Birde yanında gözlük çerçevesinin ucunu kemiren bir fotonda olursa değme keyfine. Çok önemli.

Bir paket sigaranın artık ölçü birimi olma zamanı geldi.Etiketlere,fiyat listelerine yazılmalı.Bir tişört alacaksın mesela,etiketine bakıyorsun: 3 paket sigara parası.Sigara olmasa bu işlerin içinden çıkmak kolay olmazdı.Alışveriş dünyasının Holosko'su.

@Yusuf Yılmazvural

Hocam Gazi Caddesinin başında Öğretmenevi'ne doğru büyükçene bir kitapçı/kırtasiye gibi bir yer olacaktı. Orada vardır belki. Ya da orada bir iki büfe de var oralara baksan? :)
335KD - 54 Bakım :)

@Ömer Ş.

Tesekkur ederim, su an AnkaMall Migros'tayim burda da yok malesef

Geri