Bu fiyat konusu bu fiyati normal göstermeye çalışanlar olduğu müddetçe kapanmaz. Bir dergiye 10 lira verilmez değil, 10 lira çok paradır değil, her ay nelere 10 lira veriyoruz buna mı vermeyeceğiz değil olay.
Ayda 500 km yol yapan bir otomobil sürücüsü hepi topu 30-35 litre yakıt harcıyor, yakıtın litre fiyatının 4-5 liralarda olmasına isyan etmesi yanlış mı sizce? 20-30 bin liralık arabası var ayda vereceği yakıt parası 200-250 lira yani ne diye isyan etsin değil mi?
Benzeri dergilerle benzer fiyatı var denmiş, demek ki biz de pek çoğu gibi muhafazakar bir topluluğuz ki benzetilen dergilerin hitap ettiği kitleler gibi bu sporun yayılması, daha geniş kitlelere hitap etmesi umrumuzda değil.
Milletin emeğinin karşılığını verelim denmiş, emek vereceksek fiyat sorgulamak emeğe saygısızlık mı oluyor? Kimse kusura bakmasın, nasıl ki bu derginin yapımcıları, emek harcayanları emeğinin karşılığını almak istiyorsa bizim verdiğimiz para da bizim emeğimizin bir karşılığı olarak verildi bize. 50 kuruş gibi ufacık bi paraya ekmek alırken başka bi yerde neden 60 veya 40 kuruşa satıldığını sorgulamam kadar doğal bir şey olamaz.
Son olarak tekrar söylemek istiyorum, bu dergiyi hazırlayan kişileri aşağılamayın, bir ürün satın alıyorsunuz, sadaka vermiyorsunuz bu insanlara. Fiyatları yakın diye herkes içtiği sigaradan fedakarlık yapmaktan bahsetmiş, külliyen saçmalık olduğunu söyledim bu kıyaslamaların ama kimsenin hala binlerce lira verdiği akıllı telefonlardan bahsetmemiş olması ilginç. Bu da bence samimiyetsizliğin en net göstergesidir, herkes biliyor ki kimse bu ay Cyclist Türkiye dergisi aldığı için 1 paket daha az sigara içmeyecek ama bu şekilde söylendiği zaman takdir edilmek hoşuna gidiyor insanların. Bunun yerine kimsenin %80'ini kullanmadığı bi telefona para vermekten vazgeçip yıllık abonelik falan satın alabileceğinden bahsetmemesi normal.
Dergiyi alacağım, bi kaç ay içinde de abone olmaya veya satın almaktan vazgeçmeye karar vereceğim.
'Hala 9,5 liraya pahalı diyenler var' biri de benim evet.