Scudo Sports

Cyclist Türkiye

Scudo
@Çağrı Soylu

Çağrı'cım iyi kötü her eleştiri yapılmak durumunda. Dergi için her sayfası on numara muhteşem olmuş desem, abartmış olurum. İçerik zengin zaten ona şüphe yok.

Herkesin eline emeğine sağlık diyor ve bu bahsi kendi adıma kapatıyorum. :D

Istiklal d&r da bol miktarda var dergi.
Icerigi metroda biraz goz gezdirdim, gayet iyi gibi gorunuyor. Reklam orani cok normal. Icerik de korktugum gibi sadece donanim incelemelerinden olusmuyor.
Muhtemelen bende abone olurum.
Ellerine saglik, guzel bir dergi olmus.

Açıkcası Dergiyi Almak İsterim Fakat Öğrenci Olarak Fiyat Beni Zorladı :D Birkaç Gün Bekleyip Biriktirmek Gerekcek :D

@Ahmet A. Atalay
Fiyatı ne kadar???

ANTALYA' DA BULABİLEN VAR MI ARKADAŞLAR?

maliyeti sadece baskı maliyeti sanmak da ne güzelmiş. Reklam da ulaştığın kitleye bağlı, satışına bağlı, bir de kendi kendine gelmiyor reklam dediğin, onun da edinme maliyeti var (arama, toplantı, vb. bir sürü adam/gün harcanıyor.) BU dağıtım ağına girmek, rafta yer almak için ödediğin bedeller var, bir de satıcıya kalan bir kar marjı var... En sonunda da derginin çalışanları, ofisi vs... Çok zor bir iş, inşallah başarılı olurlar. Ben sadık bir alıcı olacağım. Keşke site ve abonelik işini de bu kadar bekletmeselermiş....

@Edip Dinçer

Ben açıkçası size hem katılıyorum hem katılmıyorum.
Şöyle ki, fiyat bana göre normal. Bir çoğumuzun alım gücünü zorlayacak bir fiyat değil. Ben alırım, beğenirsem her ay da almaya devam ederim onda bir sıkıntı yok. Örneklediğiniz dergilerin fiyatlarıyla paralellik gösteriyor olabilir bu da normal bir durum. Bisiklet kullanıcıları da bisikletlerine bakımına parçasına para harcayan insanlar. Buraya kadar söylediklerimde sizinle hem fikirim.

Ancak düşünülmesi gereken bir konu daha olduğunu düşünüyorum. Ünlü otomobil dergileri Car, Autocar, Auto motor & sport veya Oto Haber gibi dergiler bile 7-8 TL skalasındaki fiyatlarıyla (bile dememin sebebi otomobilin daha yaygın olması ve bisiklete nazaran daha çok kullanıcısı olması) Avrupa'nın çok çok altında satış rakamları elde ederken, yeni çıkan bir bisiklet dergisinin fiyatını biraz daha düşük tutup, kendisini gösterip, örneğin 6. aydan sonra fiyatını bu seviyelere çekmesinden yana görüş belirtebilirim. 9,5 TL pahalı olduğu için değil ama okuma alışkanlığı konusunda zayıf olan bu topluma kendisini kabul ettirmek için diye düşünüyorum.
Ben 7 TL veya 9 TL diye bakmıyorum açıkçası ben fiyatı ne olursa olsun dergiyi alıp bana kattığı şeylere içeriğine verdiği keyfe bakacağım. Ama herkes aynı fikirde olmayabilir. Dergicilik açısından da o şekilde düşünen fiyat yüksek diyen almasından ziyade herkes alsın değerini görsün bir süre sonra artan fiyata zaten okuyanlar tepki göstermez eğer hak ediyorsa diye düşünüyorum.
Ancak tekrar söylüyorum, fiyat çok fazla demek istediğimden değil. Ben iş yerimde de bisiklet yarışlarını takip edebilmek için eurosportplayer üyeliği alan adamım bisiklet okumak için 9,5 TL den vazgeçebilirim. Ama benim kadar tutkulu olmayanı da çekmek için bazı projeler üretmek faydalı olabilir diye düşünüyorum.

130 sayfa mı :eek:
YGS haftasi yapilir mi bu :D

Bende bir öneride bulunmak isterim malum Türkiye deki şart olsun öğrencilik hayatı olsun bazı bisiklet sevdalıları için zorlayıcı olabilir dergi yi takip etmek.

Türkiye de ilk ve tek olan bir dergi 'ASKIDA KAHVE ' dediğimiz olayı yapabilir mi acaba diye düşündüm.

Askıda kahve : Kahve satan yere giriyor ve kişi iki kahve alıyor biri askıda diyor birini size diğerini sembolik olarak askıya asıyor parası olmayan olan biri gelip askıdan bir kahve diyor ve alıyor.

Acaba her yıllık abonelik yapan için öğrenci,maddi durumu olmayan birine 1 veya 2 sayı gönderip ' askıda dergi ' yapılabilir mi

Bende farkındayım çok suistimal edilebilecek bir durum ama neden olmasın diyelim.

Akıl vermek için yazmadım aklıma geleni içimden geçeni yazdım saygılar :)

• Beğen
Tepkiler: olympos
Babaeski Migros'ta buldum :)
Ben yayıncıların da bu konuyu okuduklarını bildiğimden, kendimce derginin ilk sayısının kritiğini yapayım dedim.
1. İlk konu derginin adı. Tabi ki yabancı kökenli bir derginin Türkiye versiyonu olduğunun farkındayım ancak "saykılist" demek, yabancı dile aşina olmayanlar için sıkıntı. Daha "sıpeşilayzt" diyemediği için "senin bisikletten" diyenler var :)
2. Kağıt, baskı, dizgi vb. teknik ayrıntıların kalitesi mükemmel.
3. İçeriğe gelirsek, belli ki derginin yabancı versiyonlarından yapılan çevirilerin yanında bazı ulusal bölümleri de göreceğiz dergide. Aradaki dengeyi beğendim.
4. Dergi bisiklet dergisi değil de, yol bisikleti dergisi gibi olmuş. Açıkçası yol kullanıcısı olarak piyango bana vurdu. Ama MTB'ciler için içerik biraz kısıtlı. Sadece derginin sonunda 3 sayfalık cılız bir konu.
5. Sürekli çok ciddi bir şekilde donanım değerlendirmeleri, beslenme ve antrenman programları filan okumak insanı biraz sıkar. Dergideki bisiklet magazini konularına bayıldım. Favorim çorap-ayakkabı renk uyumu konusu.
6. Monte Grappa tur yazısı oldukça ayrıntılı yazılmış. Ne yalan söyleyeyim, pek ilgimi çekmedi. Fotoğraflara baktım, atlaya atlaya okudum. Ama Can Özbek'in Bozburun tur yazısını bayıla bayıla okudum. Yerel (daha önce bizim de gördüğümüz veya görmemiz muhtemel) rotaları görmek beni daha çok sevindirir.
7. Ünlüler bölümünde şöyle daha bir ünlüleri görsek, ilgi çekici olabilir. Deniz Satar'ı tanımıyorum :( Ömer Yavru röportajı ise aksine tadından yenmez olmuş. Çok samimi, çok beğendim.
8. Köşe yazıları olması çok sırıtmıyor. Ne öldürüyor, ne güldürüyor. Ama Aytaç Biber'in yazısını çok beğendim. "Her sezon patlayan bisiklet sektörü" yazısı da çok güzeldi. (Geriye ne kaldı dimi:) )
9. Dergi sanki erkek dergisi olmuş gibi. Şu anlamda; dergiyi okurken eşim "güzel kızların fotoğraflarına bakmıyorsun di mi?" dedi. O an dikkatimi çekti. Bisiklete sadece erkekler mi biniyor? Bisikletler erkek modelleri, sürücüler erkek, moda sayfası tamamen erkek. Bir köşe yazarı bir de yarım ünlü bir kadın var. Bunu daha çok kadın görmek istiyorum anlamında değil, bisiklet kadınlara da hitap etsin anlamında yazıyorum.
Sonsöz;
Dergiyi çok beğendim. Daha fazla resim, daha fazla inceleme, daha fazla bisiklet magazini, daha fazla reklam (fotoğrafları çok güzel oluyor :) ) istiyorum. Ama bunun için Nisan'ı beklemem gerektiğinin farkındayım :)
Daha dileklerim var ama ilk sayı için bu kadar yeter. Emeği geçen herkese çok çok çok teşekkürler.

Haftasonu gidip alıcam mutlaka.. Toplam kaç sayfadan oluşuyor?

Öğrenci birisi olarak fiyat zorladı. Bir hafta biriktirmek lazım, inşallah bulabilirim.İlk sayıya özel fiyatı düşük tutulabilirdi :(

Derginin editörü Gökhan Kutluer ve dergideki yazılarından dolayı Gökhan Toros abilerime teşekkür ederim.Umarım uzun ömürlü olur ve elimden geldiğince arkadaşlarımada önericem.

Gökhan Kutluer bey derginizde okurların sorularını içeren bir köşe olursa ve bu köşede cevap verirseniz Güzel bir ek olur bence

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
İyi akşamlar arkadaşlar,

Gün içinde yeterli vakit olmadığından, gün sonunda burada yazılanları kontrol edip bilgi verecek fırsatı ancak bulabiliyorum.

Değerli eleştirileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Dergiler yapısal özellikleri ve içerikleri gereği hızlı tüketime yönelik eserler olduğundan, tepkiler de buna paralel olarak oldukça hızlı ve anlık geliyor. Ancak, dergiler tasarlanırken yıllık planları olduğunu hatırlatmak isterim. Yani, konu dengesi buna göre ayarlanır. Yılda bir değil, on iki defa çıkacak bir dergiden söz ediyoruz. Bir aya her şeyi sokmamız ve tüm dengeleri müthiş bir eşitlikte sağlamamız mümkün olmadığı gibi, bunları tek bir sayıda harcamayı da hiçbir dergi çalışanı istemez. Siz Mart sayısını elinizde tutarken, biz Mayıs sayısını hazırlamaya çoktan başladık. Dolayısıyla, dergi içeriği hakkında analiz yaparken birkaç ay bekleyip o şekilde yapmanız daha sağlıklı olacaktır. X konusu o ay az ise, emin olun biz onun çok olacağı bir ayı çoktan tasarlamışızdır. Örneğin; çocuk bisikletlerine hiç yer verilmedi dergide. Çünkü çocuk bisikletlerinin tercih edildiği dönemler için, o döneme özel bir içerik hazırlığı içindeyiz. Bunu dergide bisiklete binen kadın neden göremediğiniz konusu ile de bağdaştırabilirsiniz. Emin olunuz ki onun için ona özel bir konumuz vardır. Dergiyi takip etmeye devam ettikçe, derginin ne yapmaya çalıştığına daha iyi hakim olacaksınızdır.

Dergide birinin ilgisini çekmeyen bir konu, diğerinin ilgisini çekebilir. İtalya'daki bir rota İtalya'nın o bölgelerini hiç görmemiş biri için bir şey ifade etmez iken, o bölgelerde daha önce pedallamış veya turistik amaçla bulunmuş kişilerde büyük heyecan uyandırabilir. Ya da biri dergide kadın görmek isterken, bir başkası bunu samimi bulmayıp istemeyebilir. Bunlar hep göreceli ve uzun vadede dengesi sağlanacak hassas konulardır. Ayrıca, dergimizin bir değil iki kadın yazarı vardır. Sevgili Zuhal ve Seçil, birbirinden değerli yazılarıyla bize destek olmaktalar. Unutmayınız ki dergimiz tek bir hedef kitleye değil, bisiklete çok veya az bir şekilde bulaşmış herkese ve hatta bisiklete başlamak isteyen kişilere hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Ünlü konusunda ise -yarım ünlü veya değil- dikkat ettiğimiz nokta, o kişinin dergi için magazinel bir şekilde değil, gerçekten hayatında bisiklete yer veriyor olmasıdır. Dolayısıyla, gelecek aylarda da kadın veya değil bu tip kişileri bulup çıkarmaya özen gösteriyor olacağız.

Cyclist Türkiye ekibi olarak, bisiklete hayatında gerçekten yer veren kişileri sayfalarımıza taşımayı, o insanların tutkularını aktarmayı tercih ediyoruz.

@Gökhan Kutluer Dergi güzel, editörün bizi dikkate alması daha da güzel. Yazdıklarım sadece samimi izlenimlerim. Bugün harcadığım en iyi 9,5 liraydı :)

Bisiklet dergisi bisiklet sevdalılarına pahalı gelmez tabii ki :) Dergi sadece sevdalılarına hitap edecekse sorun yok (sorunumuz da bu sevdalı azlığı değil mi?). Ama eğer daha geniş kitle hedefleniyorsa fiyatına dikkat etmek gerekiyor. Alıcı için fiyatın pahalı mı, uygun mu, ucuz mu olduğu psikolojiktir. Bunu da belirleyen diğer dergilerdir. Aşağıda yıllardır satan, oturmuş dergilerin fiyatlarını göreceksiniz; kararı siz verin.

Digital SL Photography9,5
Forbes9,5
Atlas9
Capital9
Elele9
Geo9
Marie Claire9
Mens Health9
Milliyet Sanat9
Yacht9
Esquire8
Motor Boat8