Babaeski Migros'ta buldum

Ben yayıncıların da bu konuyu okuduklarını bildiğimden, kendimce derginin ilk sayısının kritiğini yapayım dedim.
1. İlk konu derginin adı. Tabi ki yabancı kökenli bir derginin Türkiye versiyonu olduğunun farkındayım ancak "saykılist" demek, yabancı dile aşina olmayanlar için sıkıntı. Daha "sıpeşilayzt" diyemediği için "senin bisikletten" diyenler var

2. Kağıt, baskı, dizgi vb. teknik ayrıntıların kalitesi mükemmel.
3. İçeriğe gelirsek, belli ki derginin yabancı versiyonlarından yapılan çevirilerin yanında bazı ulusal bölümleri de göreceğiz dergide. Aradaki dengeyi beğendim.
4. Dergi bisiklet dergisi değil de, yol bisikleti dergisi gibi olmuş. Açıkçası yol kullanıcısı olarak piyango bana vurdu. Ama MTB'ciler için içerik biraz kısıtlı. Sadece derginin sonunda 3 sayfalık cılız bir konu.
5. Sürekli çok ciddi bir şekilde donanım değerlendirmeleri, beslenme ve antrenman programları filan okumak insanı biraz sıkar. Dergideki bisiklet magazini konularına bayıldım. Favorim çorap-ayakkabı renk uyumu konusu.
6. Monte Grappa tur yazısı oldukça ayrıntılı yazılmış. Ne yalan söyleyeyim, pek ilgimi çekmedi. Fotoğraflara baktım, atlaya atlaya okudum. Ama Can Özbek'in Bozburun tur yazısını bayıla bayıla okudum. Yerel (daha önce bizim de gördüğümüz veya görmemiz muhtemel) rotaları görmek beni daha çok sevindirir.
7. Ünlüler bölümünde şöyle daha bir ünlüleri görsek, ilgi çekici olabilir. Deniz Satar'ı tanımıyorum

Ömer Yavru röportajı ise aksine tadından yenmez olmuş. Çok samimi, çok beğendim.
8. Köşe yazıları olması çok sırıtmıyor. Ne öldürüyor, ne güldürüyor. Ama Aytaç Biber'in yazısını çok beğendim. "Her sezon patlayan bisiklet sektörü" yazısı da çok güzeldi. (Geriye ne kaldı dimi

)
9. Dergi sanki erkek dergisi olmuş gibi. Şu anlamda; dergiyi okurken eşim "güzel kızların fotoğraflarına bakmıyorsun di mi?" dedi. O an dikkatimi çekti. Bisiklete sadece erkekler mi biniyor? Bisikletler erkek modelleri, sürücüler erkek, moda sayfası tamamen erkek. Bir köşe yazarı bir de yarım ünlü bir kadın var. Bunu daha çok kadın görmek istiyorum anlamında değil, bisiklet kadınlara da hitap etsin anlamında yazıyorum.
Sonsöz;
Dergiyi çok beğendim. Daha fazla resim, daha fazla inceleme, daha fazla bisiklet magazini, daha fazla reklam (fotoğrafları çok güzel oluyor

) istiyorum. Ama bunun için Nisan'ı beklemem gerektiğinin farkındayım

Daha dileklerim var ama ilk sayı için bu kadar yeter. Emeği geçen herkese çok çok çok teşekkürler.