Scudo Sports

Cumhuriyet Bayramı 7. Yol Bisikleti Yarışı

Yarıştan Naklen yayın yapılacak mı?Yapılacaksa hangi kanalda.

Scudo
@mithgor
yani bilemicem ama amatör bir yarışta bile bu sürenin düşünülmesi çok saçma. Kapodokya yarışında bile bundan daha profesyonel bir yarış olmasına rağmen çoğu kişi turu bitirmek için yavaş tempoda gitmiş. bırak adam istediği gibi sürsün profesyonel sporcular zaten 10. kmde ezer onları :)

BisikletForum'dan bunca katılımcı varken yarışı izleyememek üzücü. Yarışa katılacak arkadaşlarımız arasından video kaydı alabilecek birileri olsa keşke...

Yunan sporcular master b de çok iyi idi,irfan türetgen de olmasa podyum onarın olacaktı.

• Beğen
Tepkiler: Emre Akkanat
Katılanların pedalına sağlık ilk yarışım büyük erkeklerde (47 kişi) 17. olduk.Genelde (174 kişi yanlış hatırlamıyorsam) 44. sıradayım...Tecrübe oldu Yol bisikleti kullanan ve sağlık durumu iyi olan 7'den 70'e herkesin katılmasını öneririm.....
Nötr start verilirken çıkışı 42km-47km arasında olması nedeni ile 6. km de kopmalar çok oldu...Peloton ile ilk 35 kmyi birlikte tamamladım .1. Grubu İrfan Türetgen çekti...İlk 35 km de 4 defa atak yapıldı..Dönüşte 6 kişi ile döndük rüzgar tam kafadan esiyor ön tarafı değişerek ilerledik..2 kez zincirim attı ama sağsağlim bitirdik....

arkadaşlar 2009 yılında 13 kişi ile başlamıştık. Bizim o zaman yarış düzenlediğimizde forumda dahi dalga geçmeler olmuştu o günlerden bu günlere geldik çok şükür. Amatör ruhla bu kadarını yapabildik ama inşallah daha iyisi olacak. bu organizasyon tamamiyle gönül işi ile yaptık doktorundan hemşiresine taksicisine öğretmenine herkes azimle çalıştı. Eksikliklerimiz ilk startı hızlı verdik maalesef, ve su eksikliği ve numaralandırma işi idi. Fakat elimizden geleni bu kadar oldu ayrıca kimseden ücret talep etmedik 2 hafta önce yunanistan da benzer bi yarış olmuş her giriş için 10 euro para alınmıştı katılımcılardan, inanın trafiği kapatmak ve diğer işlemler için neler çektiğimizi bir allah bilir biz bilir. Süpürge araçlara aldığımız arkdaşlar için de yapacak birşey yok sonuçta trafikte bizi dürtüyor türlü türlü şikayetler küfürler... ve bu topladığmız arkadaşlardan küfürler inanın arkada bi ara çok demoralize oldum ulan biz bu işi niye yapıyoruz diye sorguladım kendimi bisikletçiler küfür ediyor, insanlar küfür ediyor... Bana kalsa sabaha kadar yarışsınlar fakat yapacak birşey yok arkada bekleyen 5 km lik kuyruk var araç kuyruğu.. trafikte bizi sıkıştırıyor.. neyse geri bildirimlerinizi de yazarsanız seviniriz gönül işi ile elimizden geleni yaptık. video işini de ben çektim fakat acayip dağıldı bisikletçiler o yüzden videoluk görüntüler çıkmadı desem yeri turun son kısımlarına doğru.. 5 gb lık gopro videosu var inşallah upload edeceğim onları da.

@Wasabie Siz orada elinizden geleni yaptınız....Zaten 35-40 km ile o ortalama yapılacağı yarışta belliydi.O ortalamayı yapamayacak bir çok katılımcı vardı.Olsun iyi güzel katıl ama neden küfür ediyorsun!!Dönerken müthiş trafik olmuştu zaten arkada ....

@Wasabie Emniyet gayet güzeldi ufak tefek aksaklıklar herzaman olur. tepki gösterenler vs ama en kötüsü tüm kategorilerin aynı anda başlaması oldu..
başta gençler çıkacak sonra master a lar çıkacak dendi bizde arkada sohpet ederken starta 10saniye dediler biz ne olduğunu anlamadık. en arkada başladık. Starttan sonra kaçış gurubu kaçtı biz nal topladık. çok saçma start oldu. madem kategoriye ayırıyorsun hiç olmassa 10dk ara ile start verilmesi gerekiyordu.

Ben ortalamayı 29.2 ile bitirdim benden 10-15dk sonra bile bitirenleri vs. de izledim sonra ayrıldım alandan. Bence ortalama 26-27 ile bitiremeyenleri (trafik yüzünden) süpürge ile toplamak onların iyiliğine.
Amatör bir organizasyon için çok iyiydi bence.
Eksik belirtmek gerekirse (fikrimce eksik bile denmez ya, maksat bir sonrakine daha da iyi olması için fikir)
- Nötr çıkıştaki hız.
- Çıkıştaki kategori ayrımı yapılacak denip, karışık düzen çıkılması. (bence karışık düzen çıkılması mantıklıydı ama en baştan öbür türlü denince karıştı biraz)
- Dönüş noktasındaki yönlendirme (dönüş diye bir büyük tabela olabilirdi)
- sıralamanın kaydı sırasındaki tutulan notlar önceden hazırlanmış bir excel çıktısına yazılabilirdi.
- Her katılımcıdan 10-20 tl para alınsa, hem harcanan paralara katkı olur, hem de çok basit bir madalya yaptırılıp, her katılımcıya verilebilirdi. Benim gibi ilk yarışı olanlar için anı olurdu.

Ama tekrar ediyorum, çok güzel bir organizasyondu.

• Beğen
Tepkiler: minimalist
Her katogori farklı zamanlarda çıkarsa yarış bitmez,bir çok yarışta hep beraber başlanır.Nöral aracı kullanan arkadaş 40-45 le giderse peşindekilerde o hızda gider.Herkes pozisyon almaya çlışır başlangıçta.Kaza bi yerde bizim arkadaşlardan biri yaptı başka da olmadı,temiz bi yarıştı.Yolun profili ve çapraz rüzgar bayağı zorladı yarışı ,hr ortalamam tavan yaptı.Her tırmanışta atak vardı nerdeyse.Necatiye keskin dönüşe yaklaşırken tecrübeli yarışcılar inişte de atak yaptı.Ön gurubu 2 ye böldüler arka gurup daha kalabalık olmasına rağmen verimli çalışmayınca öndekiler gitti ,ben masterB de 6. oldum.2-3-4-5 yunanlı sporcular aldı.Türk_Yunan dostluğu dedik kalimeras dedik adamlar fena çıktı:hhhhhh:.

@özcan yılmaz
@özcan yılmaz
yarışş.jpg

adamlar türk yunan kardeş dediler yattılar arkada 35km bi kere bile öne geçmediler.yalovalı arkadas mehmet doğanla ön gruba yetişmek için bstık canımız çıktı son km atak yapıp bu grubun hepsi geçti bizi:)

gümülcine bisiklet takımı iyiydi ya. orada harun molla da vardı , yunanistan bisiklet şampiyonu. onlar daki yarışlar çok sağlam oluyor 20 bin nüfuslu şehirde bile 120 km lik yarış düzenlediler bulgar ve yunan 90 kişi katıldı yarışlarına. köy yollarından verdiler tabi köy yolları adamların bizim e5 gibi

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Start diziliminde yanlış yapmasaydım büyük ihtimal ana gruptan kopmazdım... Neyse buda bana bir tecrübe oldu :D

Yarış bağzı eksikleri olmasına rağmen yinede güzel bir organizasyon du emeği geçen bütün arkadaşlara tşkler...

Geri