Scudo Sports

Cumhuriyet Bayramı 7. Yol Bisikleti Yarışı

@minimalist

Rezil olmazsın ama okuduğum 1-2 yorumda ortalama hızın 35-40kmh arasında olucağı yazıyor, çok geride kalanları süpürge denilen araç topluyor zaten

Scudo
@Burak Saatçioğlu Gördüğüm profil doğruysa eğer, kısa sert yokuşlar mevcut bu da böyle bir yarışta ortalığı baya birbirine katar :komik::komik:

• Beğen
Tepkiler: özcan yılmaz
Doğru Taner :)

Edirne ve havsa arası testere gibi bir profile sahip. çık, in, çık. düz kısımlarda var ama, hakikaten tempo tutturmak zorlayıcı. yarışta dediğin gibi baya kopmalar olur. :)

Yol durumu nasıl acaba? Asfalt düzgün mü?
Tecrübesi olanlar geneli hakkında yorum yapabilirler mi?

Bisiklet Federasyonu'nun sitesindeki afişte başvuruların o sabah yerinde de alınabileceği yazılmış:
(link)

İnişli çıkışlı rotalar kesinlikle daha çok daha zorluyor.Yüksek tempoda giderken yokuşa gelince tempo düşüyor sonra gene yüksek tempo interval antrenmanı çok olmayanlar süpürülecektir.

@Ali Demir Ali bey ,siz 1 hafta önceden gittiniz Edirne'ye şimdi oralarda parkur etüdü de yapmışsınızdır...:tskler: Neyse inşallah,belkide,sanırsam rüzgarınıza takılabiliriz.:harika::harika:

Geçen sene 4. olduğum yarıştı. Yol gayet düzgün. Karşıdan esen sert rüzgar olası kaçışları engelliyordu zaten o dönem yarışanların strava kayıtlarına bakarsanız ortalamanın 35 km/h olduğunu görürsünüz. Çok fazla kaçış denemeleri oldu fakat uzun sürmedi kaçanlar genelde 20-30 sn sonra tekrar ana gruba katıldı çünkü gidiş yönünde ciddi anlamda rüzgar var. Startta yaklaşık 80 kişi vardı bunlardan peletona tutunup finishe girenler sadece 27-28 kişi falandı diğerleri testere tipi eğimlerde peletondan koptu. Geçen sene son kmlerde Yunanlı Simos adında biri kaçtı peletonla araya yaklaşık 100 m fark koyarak yarışı bitirdi. Kalanlar ise sprint finishte ayağa kalkamadı çünkü yağmur yağdığı için yerler çok kaygandı ayağa kalkınca gerek yokuşlarda gerek finishte ataklar oturarak yapıldı çünkü bisikletler çok fazla kayıyordu. (ki benim lastiğim Conti Gp 4 Season olmasına rağmen) Benim aklıma gelenler bunlar. Başka sorunuz varsa bu yarışa katılmış birisi olarak cevaplarım.
İyi günler.

Arkadaşlar merhaba

Bu tarz yarışlara tecrübe seviyenizi arttıracağından mutlaka katılmanızı öneririm. Hepimiz orada olacağız kısmetse. Bu gibi organizasyonlar federasyon yarışlarına nazaran daha yumuşak geçen yarışlar. Bu ve bunun gibi organizasyonlara katılarak Türkiye'de bu sporu hakkıyla yapan insanlar ile tanışabilir, yarış anında onları gözlemleyebilirsiniz. Yarış havası bambaşkadır, performans anlamında tereddütü olan arkadaşların da mutlaka gelmelerini bekliyoruz. Sadece biraz daha dikkat etmeniz lazım. Özellikle rüzgardan korunmak için peloton içine girerseniz pürdikkat kesilmeniz gerek zira çok yakın kullanılır ve sürekli önünüze atlarlar. Bunun dışında keyif almaya bakın derim...

Pazar günü hava çok güzel görünüyor, umarım ana gruptan kopmam :)

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
@Baki KAYAN dediğin gibi peloton mantığında seyir etmek lazım bu yarışta, fakat deneyimsizlik kötü umarım kötü bir kaza olmaz o sıkışıklık içinde.

F.Yıldırım aynı rota değil,geçen sene kapıkuleye doğru idi.Arkadaşların da dediği gibi kısa ama çok in-çık var ve rüzgar çapraz olur.Çok fazla kopma olur, sazlıdere tırmanışına kadar kaza olmazsa(ilk 15 km) bidaha olmaz tahminimce;çünkü ilk ayıklanma orda olur,diğer çıkışlardaki tempoya bağlı ön gurup azalır.

• Beğen
Tepkiler: F.Yıldırım
Arkadaşlar merhaba ben Edirneliyim. Öncelikle asfalt kalitesine değinmek gerekirse, hiçbir şüpheniz olmasın gayet sorunsuz ve temiz. Yarış 70 km ve 1.45 saat kotası bulunuyor. Yani yarışı düzenleyenler eğer 40+ km/h yapamıyorsan gelme demişler resmen. Rota konusuna gelirsek Edirne-Havsa arası için (Havsa'dan sonra ki rotaya hiç gitmedim ama orası da benzer eğimli inişli çıkışlı ) havsa istikametine doğru bildiğiniz gibi testere yapılı profil ama o kadar abartılacak uzunlukta ciddi eğimler değil. Sadece Edirne'den çıkıştaki ilk yokuş orta uzunlukta ve orta zorlukta, Havsa'ya yaklaşırken 2 ciddi yokuş var ve bana göre oldukça uzun ve dik. Bu 2 yokuş dağlık etaplardaki gibi virajlı ve 200 m ilerisini göremiyorsun. havsa dönüşünde bu yokuşları ineceğiniz için o kadar sıkıntı çekeceğinizi düşünmüyorum.

Yukarıda bahsettiğim konular kişisel görüşüm. Bana çok dik ve zor gelen yokuş size çerez gelebilir :)

@huseyinbozan

Sanmam canlı bağlantı olacağını. Belki Edirne TV akşam haberlerinde start ve finishi gösterirler :)

1:45 saat limiti değil dediler facebook'taki organizasyon yetkilisi.
En arkadan kopanları süpürecek araç olacak ama 1:45'te bitirecek şekilde değilmiş.
Umarım dediği gibidir yoksa süpürülmem çok muhtemel.
En büyük korkum peletonda giderken düşmek. Ben ne kadar dikkat edersem edeyim, önümde bir kaza olduğu an düşecek olmam beni tedirgin ediyor.

Bide şu yarışları izleyebilsek belki daha etkili olacak yarışlara katılım heyecan yapmıştım ne güzel bitti heyecan meyecan bişi kalmadı

@huseyinbozan Bu amatör bir yarış, ülkemizde profesyonel yarışlar bile yayınlamıyorken böyle bir yarışın canlı yayınlanması mümkün değil :komik::komik: Hatta ülkemizde değil dünya genelinde böyle bir yarış canlı yayınlanmaz diye düşünüyorum :harika:

@mithgor
-Genç Erkekler-Büyük Erkekler-Master A-Master B:
Başlama saati: 10.15, Bitiş:12.00
Yazıyor etkinlik sayfasında.
@huseyinbozan
@taner07
zaten profesyonel ekip çekim yapması gerekiyor öyle bir durumda çok fazla değişken var çünkü. işten anlamayan birini getirseler kimi çekeceğini nerden bilecekki :)

onu okudum ve onun üzerine sordum ben de zaten.

Geri