Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

İzlerken çok normal görünebilir belki ama unutmamak lazım ki 150-200 kilometrelik ve 2.500-3.000 metre elevasyonlu bir sürüşü 40 km/s üzerinde ortalama süratlerle geçiyor bu sporcular. Baktığınızda antrenmanlarda da genelde grup halinde sürmelerine rağmen bu ortalamaları yapmıyorlar. O yüzden tek başıma kaçayım koparayım da 45-50 kilometre saat ortalamayla etabı kazanayım demek ihtimal dahilinde bile değil.

Ha şöyle bi durum belki olur mu olur ki arada olduğunu görüyoruz nadiren de olsa; çok etaplı bi yarışın bi etabında daha başlarda 3-5 kişilik bi grup kaçmıştır, içlerinde genel klasman veya diğer klasmanlarda iddialı sporcu yoktur, zor bi etabın ertesi veya öncesindeki bi etaptır yani genel klasmancılar için dinlenme günü sayılabilecek bi gündür, o zaman işte belki peloton günü rölantide geçirir de bu kaçış grubundan birileri etaba gider. Genel klasmanla hiç alakası olmayan, sprintlere girecek sporcuları olmayan, tırmanışçıları olmayan bazı takımların özellikle büyük turlarda sürpriz etaplar almasının da sebebi budur zaten, pelotonun izniyle olur ne olursa. Tabi daha da nadir durumlarda peloton da tongaya düşebiliyor, akabinde Sepp Kusa La Vuelta kazanıyor :)

Scudo
Bize de pogacar lar lağzım demek ki ! , yoksa ""kaçmıyalım , pelatonun arkasında dinlenelim ,fırsatını bulursak , düşen , düşürülen olursa çıkarız /kaçarız mantığı bize fayda sağlamıyor anlaşılan , hep antrenan havasında yarışlar olmaz , derece bekliyen , başka takımları alkışlayan insanlarıda , göz ardı etmemeli değil mi ???

"Sen ne anlatıyon be abla gözünü seveyim be abi"
**Genelde pedala bastın sürdün gibi düşünülse de işin satranç ve strateji kısmı çok büyük.

• Hahaha
Tepkiler: benben
Zaten pratikte peloton içinde finişe gelmek de çok önemli bi olay sayılmayabilir, her etabı pelotonla bitirip yarışı 150. sorada falan tamamlayabilirsiniz :)

Bize de pogacar lar lağzım demek ki ! , yoksa ""kaçmıyalım , pelatonun arkasında dinlenelim ,fırsatını bulursak , düşen , düşürülen olursa çıkarız /kaçarız mantığı bize fayda sağlamıyor anlaşılan , hep antrenan havasında yarışlar olmaz , derece bekliyen , başka takımları alkışlayan insanlarıda , göz ardı etmemeli değil mi ???
Bize Pogacar falan lazım değil aslında; sporcuları iyi hazırlayabilecek, imkanlar sağlanmasını sağlayacak, antrenmanlarında güvenliklerini arttıracak, sadece bu işi yaparak aynı zamanda hayatlarını idame ettirebilecekleri bi sistem lazım.

Bugün tek işi bisikletle ilgili saçma sapan markaların reklamlarını yapmak olan, bi granfondo bile koşmaktan imtina eden yutubırların, influğınsırların imkanlarının yarısına sahip olamıyor örneğin Türkiye’nin ‘iyi’ bisikletçileri..

....

Bugün tek işi bisikletle ilgili saçma sapan markaların reklamlarını yapmak olan, bi granfondo bile koşmaktan imtina eden yutubırların, influğınsırların imkanlarının yarısına sahip olamıyor örneğin Türkiye’nin ‘iyi’ bisikletçileri..

İmza..

Zaten pratikte peloton içinde finişe gelmek de çok önemli bi olay sayılmayabilir, her etabı pelotonla bitirip yarışı 150. sorada falan tamamlayabilirsiniz :)

Bize Pogacar falan lazım değil aslında; sporcuları iyi hazırlayabilecek, imkanlar sağlanmasını sağlayacak, antrenmanlarında güvenliklerini arttıracak, sadece bu işi yaparak aynı zamanda hayatlarını idame ettirebilecekleri bi sistem lazım.

Geçen günlerde TV de yarışları seyrederken spiker söyledi , ünlü bir takımın sporcuları birisi ""oto tamircisi , kasap, kafetarya işletmecisiymiş , , yani burada önemli olan o tamircinin içindeki bilinç , tabiyki yetiştirilmesi /yetiştirenler de çok ama çok önemli , dereceler belli olmuyorsa olduranlara meyillenilmeli , oluyorsa da basın yoluyla bilgilendirmeler yapılmalı ki ne olduğunu bizlerde bilelim görelim. Finişten sonra Astana lıların
sevincini video çektim 70 yaşındaki kazakistanlı dede "Bravo Astana", bravo astana diye diye bir hal oldu, bende sevinmek istiyorum açıkçası kendi topraklarımda .
"Sen ne anlatıyon be abla gözünü seveyim be abi"
**Genelde pedala bastın sürdün gibi düşünülse de işin satranç ve strateji kısmı çok büyük.
O zaman , Gukesh ı getirelim takımın başına nasıl olur 🤔 burada neyin nasıl olduğunu bilen/ bilmesi gerekenler belli , sen veya ben seyirciyiz user kardeş.

Son düzenleme:
Sayın Charles Bronson, zamanında çok filmini seyretmiştik, bisiklet sporu çok karmaşık parametrelere göre yapılıyor. Büyük turlardan Giro cuma günü başlıyor, imkanınız varsa takip ediniz...

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Sayın Charles Bronson, zamanında çok filmini seyretmiştik, bisiklet sporu çok karmaşık parametrelere göre yapılıyor. Büyük turlardan Giro cuma günü başlıyor, imkanınız varsa takip ediniz...
Sayın cazcı ,, senin bildiklerini bu başlığa yazan arkadaşlarımızın çoğunun bildiğine eminim, o dediğin parametrelerin bazılarınıda malesef takım yöneticilerinin haricinde bilen yok canım devlet sırrı gibi yani dimi ? Giro yu Seyret demişsiniz , o senin dediğin benim filmlerimde olur 😎 orada bölük börçük görüntülerle , dünya bisiklet gündemini onuncu sırada takip eden , (yarışlarda Türk bisikletçilerin adını dahi bilmeyen) spikerciklerin anlatımlarıyla öğrenilmiyor bu spor . Ben sizlerden ,, böyle bir platformun yönetenleri olaraktan , bu spora katkı yapılması adına, daha ciddi , daha cesaretli başlıkların açılıp bu durumun masaya yatırılmasını beklerdim /bekliyorum ..!.

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu klasman olarak üst seviye bir organizasyon.
Dünya starları gelmese de, onlarla birlikte aynı yarışlara katılan sporcular bu tur sayesinde ülkemize geliyor. Türkiye den katılan takımlar daha alt seviye takımlar. Bu sebeple sporcular arasındaki fark hissediliyor. (Zaten o seviyede olsalar o takımlar rahatlıkla transfer eder.)
Buradan Ahmet Örken e kırmızı mayo puan yarışında bir türk sporcusu olarak mücadelesi için çok teşekkür ediyorum.
Bu yarış dışında doğru düzgün Türkiye deki yarışları seyredemiyoruz. Organizasyon ve yayın olarak devlet desteği olmasına rağmen ancak bu kadar oluyor.
Peleton tanımadığı sporcuyu içine almaz mesafeli kalır bu da o sporcu için ciddi bir dezavantaj oluşturur. Sonuç olarak hem sporcular hem de yarışın organizasyonunda yer alanlar hep bir acemilik yaşıyor.

Son düzenleme:
Bence İzmir'de biraz çalışıp düzgün işletme açanların, iş yapanların çoğu İzmir'e sonradan göçenler. Ben İzmirde çalışırken çoğu doktor yıllardır orada çalışan, mecburiye bile gitmemiş askerlik için de oradan ayrılmamış yerlisiydi. Birçok aleti uzun zaman sonra ilk ben açtım, ameliyat yaptım. Başhekim şaşırıyordu bunlar çalışmıyor dediler diye. Çalışanların çoğu beni sevmiyordu ameliyat yapıp yoruyorum onları diye.
Bir töğbe de , besmele çek , bu ithamlarla adamı meslekten men ederler , insan yaşamı söz konusu hapislerden kurtulmaz . Dürüst bir insansanız neden hukuki süreç başlatmadınız pekala , İzmir dediğiniz yer niçin Türkiye'nin en çok göç alan yeri sizce , binlerce akın , akın göç eden insanlar kerizmi?! Hem birde deprem bölgesi,, Hosgörülü , dürüst , yardım sever , magandası az bir il olduğu için olmasın.

Geri