Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 2012

Scudo
Gabrowski bugün kırmızı mayoyu kaybedecek gibi

Arkadaslar bu önde ki grubun mantığını anlayamadım.Yarısın mantığını anlatırmısınız?

Bu sene müthiş bir yarış oluyor.Gecen seneki sıradanlıktan eser yok gerçekten.Emeği gecen herkese teşekkürler.

Katılıyorum.Kuşadası,Marmaris,Turgutreis ve Elmalı etaplarını çok beğendim.Sürekli ataklar oluyor ve sonda sprint finişi oluyor.Ayrıca bu seneki güzellikler daha iyi yansıtılmış ve organizasyon daha tecrübeli.Gabrowski çok iyi bisikletçi.Bu takımda kalmaz.Matthew Goss'da 4. 2.liği.Şanssız.Quick Stepliler çıldırttı.Öne geç diyorlar geçmem diyor:D

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Bugünkü etapta tam bir fiyaskoydu . İşte Türk Bisikletinin hali . Ülkede daha bir tane velodrom yokken 2HC kategoride yarış düzenleme zihniyetini biri bana açıklasın . Bu çocuklar ne yapsın . İran'da , Rusya'da , Kazakistan'da 2HC kategoride veya üstünde organizasyon yokken bizim neyimize . Önce bisikletçi yetiştirmeyi öğrenelim . 3 gün sonra bana kimse elin Bulgarının birinciliğini başarı diye anlatmasın

Teşekkürler Bünyamin , Ahmet , Fatih , Mustafa , Miraç . Size ne verdik ki , ne isteyelim !

152 Bünyamin Ozdemir (Tur) Salcano - Arnavütkoy 26 dk 05
153 Ahmet Akdilek (Tur) Salcano - Arnavütkoy
154 Fatih Harmanci (Tur) Salcano - Arnavütkoy
.......
162 Mustafa Sayar (Tur) Konya Torku Seker Spor
163 Karol Domagalski (Pol) Caja Rural
164 Marek Canecky (Svk) Salcano - Arnavütkoy
165 Mirac Kal (Tur) Konya Torku Seker Spor

Bisiklet tur organizasyonu başka,sporcu yetiştirmek başka mesele.Sapla samanı niye karıştıralım ? Organizasyonu nasıl öğrendiysek,geliştirdiysek yetiştirmeye de el atarız yakında.Organizasyon büyüdükçe dikkat çeker bisiklet altyapısı ve velodrom olayları...Millet bi tane bile yarış görmeden velodrom isteğinde mi bulunacak yetkililere ? Bu aynı zamanda gençlerle de alakalı.Ufak yaşlardaki gençler daha yeni yeni üst düzey tur görüyorlar canlı canlı.Bir yerden ilham almaları lazımki onlar da küçükken bu işe ilgi duysunlar.

Bu turda emegi gecen herkese saygisizlik yapiyorsunuz!!! Basta sporculara , organizatorlere , hakemlere , spikerlere , start finis alanlarini duzenleyen elemanlara , yollara bariyer dizen elemanlara , bastan sona herkese saygisizlik yapiyorsunuz !!! Adamlar daha ne yapsin ?? Sporcu yetistirmek demek para demek , para demek sponsor sirket demek. Sirketler , bankalar , buyuk firmalar bisiklet sporuna sponsor olmuyorsa bunda federasyonun ve tur organizatorlerinin sucu ne?? Torku nun suan 1 numarada olan sporcusu Turk degil , evet dogru Turk degil ; fakat hangi takimda yarisiyor?? TORKU da :) bu sporcuyu arastirip , bakip goren daha sonrada takimlarina transfer eden insanlar Turk degilmi ??? Futbolda klup bazinda gecmis senelerde elde edilmis uefa 1. Ligi super kupa kazanilmisligi saf Turklerden olusan bir takimla mi oldu ? Bi takdir edin ya !!!! Adamlar orda inanilmaz eforlar sarfediyorlar . Siz Vinokourov un buyuk bir tura hazirlik asamasindaki ( senelik degil sadece bir buyuk turluk )ilac masrafi ne kadar biliyormusunuz??? Soyliyeyim buseneki turun toplam butcesi kadar . Yani yaklasik 500.000 dolar civarinda! Oyle bosa sallamak kolay diyorum!! Daha onceki mesajimda da belirttim . Arada salcanoya falan da laf atiyorsunuz , boyle bisiklet uretti , soyle bisiklet uretti . E gidiyor iste alet suan 1 . sırada . Hemde dier bisikletlerin 3 te 1 i fiyatina . Adamlar calisti cabaladi 4 sporcu soktular olimpiyata . Kolaymi oldu saniyorsunuz? Bunlarin hepsi para !! Paradan sonrada taktik !!! O puanlar icin ne paralar harcandi , birakin parayi ne riskler alindi. Sizler sadece yaris sonuclarini okuyorsunuz olaylarin nasil oldugunu , icerigini bilmiyorsunuz. O puan toplamak icin yapilan turlarin hemen hemen hepsinde birebir takip eden shimano aracinda teknik ekipte bulunuyordum ( sen nerden biliyorsun diyenler icin ) . Kafadan bu boyle olmus neden boyle cart curt demekle yurumuyor bu isler... Saygilar...

Her yıl daha da iyiye gidiyor, bisiklet kültürü amatör ve profesyonel anlamda daha da gelişiyor.
Gabrovski'nin başarısını bizim başaramız saymamak büyük bir hatadır. Armstrong'un, Contador'un ASTANA takımında zaferlere imza attığını unutmayalım, birisi Amerikalı, diğeri İspanyol takım Kazak :)

Eleştirilecek noktalar elbette vardır ama doğru noktaları yakalamak gerekir.

Evet arkadaşlar her şeyi sizler biliyorsunuz . Gerçekleri duymak sizi ne kadar da sinirlendiriyor . Başarılar . Bu kafayla devam edelim . Evet çok başarılıyız . Hem de çok .

Manisaspor'un nasıl kapandığını , Türk sporcuların maaşlarının ödenmediğini de anlatsanıza . Daha neler neler var !

Hadi iyi geceler

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Burada bana sapla samanı karıştırmayalım , saygısızlık yapıyorsun , bir şey bilmiyorsun , atıp tutmakla olmaz diyenler bunları biliyor mu acaba ?

Federasyonun bu sene yol yarışlarında düzenlemesi gereken üç yarıştan ikisini ertelediğini , bisiklet federasyonu bütçesi 17 trilyondan 10 trilyona indiğini biliyorlar mı acaba ?

Bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu . Sen daha KAP yarışlarını düzenleme , ondan sonra 2HC tur yaptık cart curt konuş .

Adama gülerler . Kaynak aşağıda . Hanginizi haberi vardı bundan

(link)

Daha neler neler var , bir bilseniz. Büyük lokma yiyin , büyük laf konuşmayın !

TUR'un organizasyon sürecindeki, ciddi kısmı gönüllülerin emeği olmak üzere, tüm çabayı yadsımamak şartıyla ayrılan bütçeyi veya organizasyon şemasını ciddi anlamda bilmiyor olsam da, uluslararası ölçekte izlediğim önceki turlara çok yakın bir tat alıyorum izlerken.

Gerek çekimler, yörelere ve tarihe dair anlatılar, aslında yaşadığımız yerlere dair çoğu kilit şeyi bilmediğimizi gösteriyor diye düşünüyorum, bir nevi yabancılaşmışız yaşadığımız yerlere.

Türkiye vatandaşı sporcu yetiştirme noktasında milliyetçi duygusallık gerçekleri yeterince iyi görmemizi engelleyebilir. Önce yerli sporcu yetiştirelim sevdasının yerine bisiklet kültürüne özendirici şeylerin peşine düşmek herkesin ortak paydasi diye tahmin ediyorum. Yarışlar da bu özendirmenin ve büyük ölçekte tanıtımın, prestijin bir parçası. Mahalleler, semtler, ilçeler bazında çoçuklar ve gençler spor denilince akla gelen basketbol, fultbol ve voleybol üçlüsünden başka branşları da bir bu kadar normal ve erişilebilir algılamalı. Kolay mı? Elbette değil. Yaratıcı düşünerek yeni kanallar keşfedilebilir. Yabancı örnekler değerlendirilerek şu an neleri yanlış, doğru veya özgün yaptığımız konuşulabilir vs vs. Kısacası yıpratıcı tartışmalarla bir forum ortamında yaptığımız her şey gerçek tesirini gösteremeyebilir.

Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Cycleone
Yok canım herşeyi siz biliyorsunuz,bizim bildiğimiz bir şey yok.Mesela geçen seneki hem de Worldtour lisansında olan Pekin Turuna bakalım ilk 100 de kaç tane Çinli sporcu var diye...75. den sonra iki tane var sadece.Keşke organizasyonu yapmasalarmış ilk 10 a en az 2 tane kendi milletlerinden sporcu sokamayacak durumdayken! UCI'ın çabası zaten artık bilindik yerlerin dışındaki bazı ülkelere kaliteli organizasyon yaptırıp,oralarda da bisikletin yaygınlaşmasını sağlamak.Yapılan gayet iyi işlere bile bu kadar muhalefet eden insanlar en ufak bir şeyi bile haketmiyor ya neyse...

@Cem Unden

abi sen noktayı koymuşsun zaten...

@Murat Eren

Kırmızı değilde, turkuaz forma değilmiydi o..!!!???

@Murat Eren

Evet katılıyorum.Yarışların sadece hızlı pedal çevirmekle olmadığını görüyoruz.Bireysel ve takım taktikleri sonucu belirlemede çok etkili oluyor.

@Oksal Özdöl

Kesinlikle katılıyorum.Bisiklet sporu santim, santim gelişen bir tür.Türkiye'de zamanında yok edilen bisikletçilik yeni , yeni ayağa kalkıyor.Ülkemizdeki büyük organizasyonlar etkili tanıtımın ötesinde, sporcularımıza uluslararası tecrübe kazanıyor.

Yokluklar içinde boğuşan Kulüp ve sporcularımızdan şu aşamada başarı değil , tecrübe deneyim kazanmalarını bekliyoruz.Bisiklete yatırım en azından şu andaki gibi veya dahada artarak devam ederse gelecekte etkin başarılar alacağız.

Ayrıca yabancı uyruklu sporcuların , takımlarımız adına yarışıp puan kazandırmaları, takımların daha üst kategorideki yarışlara davet edilmeleri açışından önemlidir.Ve kendi sporcularımızın her bakımdan yetişmesi ve motive olmasına imkan sağlamaktadır.

Bu yıl düzenlenen organizasyonun her açıdan çok iyi olduğunu katılan yabancı takımlar da dile getiriyor.Kurumsalı , gönüllüsü iyi iş çıkarıyorlar bence...

Tam bir haftadir focada Norvecten gelen 6 kisilik bir bayan grubuna rehberlik ve spor yaptiriyorum . Spora olan merakimdan ulkelerindeki spor politikalarini ogrenmek icin bircok soru yonelttim kendilerine. Profesyonel sporcu degiller , yalnizca saglikli yasam ve kilo vermek icin spor yapiyorlar. Yaslari 55 ila 65 arasinda degiskenlik gosteriyor. Yasadiklari yerde toplam nufuslari 10.000 kisiymis ve bu 10.000 kisinin 7000 i faal olarak cesitli spor salonlarina uyeymis. Devlet spor salonlarina verilen ucretlerin belli bir kismini karsilamak uzere insanlari spora tesfik ediyormus. Normal sedanter insanlar olmalarina ragmen ve bisikletle ozel olarak ilgilenmemelerine ragmen ulkelerindeki hemen hemen yum bisikletcileri ismen ve bazilarini birebir taniyorlar. Hatta baslarinda onlarin programlarini duzenleyen bayan birebir Thor Hushovd ile kisin kayak ile kros antrenmanlari yapan bir kisi. Bizim ulkemizde 55 -60 yasina gelen insanlar ne yapiyor peki ??? Biz Turk toplumu olarak spora onem veren bir millet degiliz. 75.000.000 luk ulkede kac kisi bisiklete biniyor? Bisikleti birakin kac kisi spor yapiyor. Dusunce tarzi degisene kadar ukuslar arasi arenada sporcu cikmayacak . Sadece antrenmanla olmuyor sporcunun karninida doyurulmasi gerek . Adam para kazanamadigi bir isi neden yapsinki? Bisiklet profesyonel bir spora dönusmedikce basari falan beklemeyin. Peynir ekmekle zor !!!!

Diyorsun da bunlar için insanları suçlamamak gerek.Tabi arabayı hayvan gibi kullananlar dışında.Neyse bugün Andrey Zeits kaçıyor.O önemli

@Oksal Özdöl

Oksal biliyorsun çoğu konuda genelde aynı fikirleri paylaşıyoruz seninle ama bu yazdıklarının bir kısmı bana hiç doğru gelmedi yazmak istedim.Bizim ülkemizde 60 yaşındaki insanlar ne yapıyor demişsin ben söyleyeyim ölüyorlar ne yazık ki. kötü çalışma şartları,düşük gelir ile yılları geçirmek yanlış sağlık politikalarından dolayı.Kaç kişi her sene düzenli tatiline gidebiliyor veya genel sağlık kontrolü yaptırabiliyor.Canlı örnek de vereyim babam emekli oldu 5 sene sonra 60 yaşında kaybettik annem 3 yıl önce emekli oldu şu an hayat ile kavga durumunda ne olacağı belli değil.Bu bana göre ilk hatalı yorumun bu Oksal.İkinci hatalı yorum ise yıllık gelir seviyesi bizim ülkemizden 4-5 kat fazla olan ufacık bir ülkeyle bizim ülkemizi kıyaslamış olman.Diğer bir konu o ülkelerde devlet sporu tabiki destekler obezite oranı hat safhalarda çünkü fiziksel çalışılan işleri türkler danimarkalılar gibi alt gelir seviyesindeki ülkelerden topladıkları insanlara yaptırıyorlar kendi insanları masa başında oturuyor.Bizim ülkemizde de obezite artmakta ilerleyen yıllarda sosyal güvence kurumunun hesaplarına bakıldığında obez hastalara harcanan paraların katlandığı görülünce spor salonuna destek vermenin yanlış olmadığı düşünülerek aynı uygulamaya gidilecektir.Son olarak da 75 milyon insan neden spor yapmıyor söyleyeyim hayat kavgasındalar çocuklarına sağlam gelecek kurmaya çalışıyorlar.Şu an yaşın çok genç ileride çocukların olduğu zaman göreceksin sende bazı şeyleri.Öyle 2-3 çocuk bir hanım ile insanın kendine vakit ayırması çok kolay olmuyor.(ben aynı durumdayım senede 8-10 bin km kavga döğüş anca yapabiliyorum :) ki gecem gündüzüm bisiklet olan biriyim)Bizim ülkemizdede çalışma saatleri ve ücretleri izin günleri o ülkeler gibi olursa ve ekonomi yükselirse emin ol o 75 milyonun tamamı bir şekilde spor yapar .İnsanlara önce imkan vereceksin sonra soracaksın. günde 10-12 saat çalışan bir insan kusura bakma spora pek vakit ayıramaz spora vakit ayırırsa ailesiyle ilgilenemez. Aldığı ücret de karnını doyurmaya anca yetiyorsa bunu spor salonuna vermez.O senin rehberlik ettiğin Norveçliler emekli maaşıyla başka ülkeye tatile gidebiliyorlar aynı durumu sgk emeklisi de yapabildiği zaman emin ol spor ülkemizde çok yaygın olmuş olacak.Bunlar benim kendi görüşlerim seninkilere de saygım var ama bana göre doğru değiller.

Konunun özüne de dönecek olursak genel yazılan yorumları okuduğumda ve kendi izlediklerime göre geçen senelere göre daha iyi bir tur düzenlendi demek ki her geçen sene daha iyiye gidiyoruz hem organizasyon olarak hemde başarı olarak inşallah ilerleyen yıllarda daha da ileri gideriz demekten öteye gidemiyorum.Şu an sadece temenni olarak kalıyor.Futboldan başka sporların var olduğu gerçeği ülke geneline yayılmadıkça diğer branşlarda ferdi bir kaç sporcunun dışında büyük bir başarı olacağını düşünmüyorum.Hangi branş olursa olsun ekonomik destek olmadan başarı çok zor.Başarının devamı ise imkansız.

E tamam iste Ferhat abi , senin dedigin gibi :Turkiyede sartlar anlattigin sekilde. Bu sartlar altinda bizim ulkemizden Thor Hushovd cikarmak icin ugrasmayalim bosuna... Organizasyon yapalim takimlarimiz basarili yabanci sporcular transfet etsinler ve bu sekilde adlarini duyursunlar. Ne kadar ekmek okadar köfte ...

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Sporcularin suan gectikleri yer izmirli bisiklet sporcularinin ve bisikletle tur duzenleyenlerin oldukca yaygin olarak kullandiklari bir yol. Guzelbahce yolu. Bu izmirli bisikletciler icin oldukca onemli. Nedeni ise gordugum kadariyla insanlarin ilgisi cokta az degil . Bir sekilde bisiklet konusunda bilincleniyorlar. Yaris bitip bizler orada antrenman yapmak icin bulundugumuzda klasik uzayli gormus muamelesi gormeyecegimiz anlamina gelebilir. Harika goruntuler!!!

Geri