Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

Kırk yılın başı bir sele siparişi verdim, sele daha Çin'den çıkamadan bizde ek vergi çıktı o_O

Bu mesajım burada dursun bakalım. Çıkacak masrafları altına eklerim.

Scudo
Geçmiş olsun hepimize.

Ulen varya, devlet kurma işi harbiden karlı iş, adam pompa üretip 3 liraya satacak, gümrüğe gelince sen de üzerine 15 lira kilitleyip vatandaşa satacaksın. Harbi çok güzel iş, üretmeden, yattığın yerden..

Aynen ben de Mağduriyet yaşıyorum..:( Aliexpresten ürün almak istedim korkunç vergiler çıkınca üstüne bir de corona vazgeçtim..Bekliyorum?.Vergisiz Yaşam.Haa dışarı bağımlı olmak mı istemiyorsun?.Çin yerine sen üret.Fakat biz Kaz gibi yolunmak istemiyoruz..

Valla arkadaşlar anlaşılan o ki devlet her türlü geçirecek, bu iyice belli oldu. Bu nedenle elimizdeki ile yetinmeyi bilip tüketimi maximum oranda azaltmamız lazım. Belki de yeni dünya düzeni denen şey böyle birşeydir. Bilemiyorum. Çok apokaliptik, hatta kozmik..

Hani bir laf var ya bir kulağımızın arkası kalmıştı diye

Şu korona maske takma mecburiyeti ile maskenin ipinin tahrişi ile kulağımızın arkası da halledildi

Anladığım kadarıyla bu ek vergiler gümrük vergisi. Bisikelt fiyatlarına yansıma ihtimali ithal bisiketler için var sanırım. Ama bu durumda yerli üretim bisikletler (salcano mosso carraro bisan gibi) de bu vergilendirmeden nasibini alıp zamlanacak mı ? Firmalar komponenet fiyatlarını bahane ederek fiyat arttırımına gidebilir mi ?

@a.valverde merhabalar tekrar. Siz bu konuda baya bilgi sahibiydiniz hatirladigim kadar ile belki fikriniz vardir diye sormak isterim. En en son ek vergiydi vs idi ile suan bir avrupa birliği ulkesinden trainer almak istesek bizden alinacak vergi orani ne olacak fikriniz var mi ?

Bilgisi olan herkesten yardim olabilirim tabiki :hhhhhh:

@a.valverde merhabalar tekrar. Siz bu konuda baya bilgi sahibiydiniz hatirladigim kadar ile belki fikriniz vardir diye sormak isterim. En en son ek vergiydi vs idi ile suan bir avrupa birliği ulkesinden trainer almak istesek bizden alinacak vergi orani ne olacak fikriniz var mi ?

Bilgisi olan herkesten yardim olabilirim tabiki :hhhhhh:
Avrupadan gelen ürünlerde %18 + gümrük sunum ücreti vs. gibi küçük ücretler dışında ek vergi uygulaması olmuyor, mevzuattan anladığımda bu yönde ancak bu dönemde sipariş vermedim. %100 cevap sipariş deneyimi yaşamış olanlardan gelecektir.

800 den fazla ithal ürüne ek vergi geldi bu vergilerin bir süre sonra bir kısmı düsürülüp geri kalan kısmı süresiz sabit bırakılacak.ürünlerin çoğu ülkemizde üretilmiyor.ayrıca kur baskısı cok yüksek.artı içinde bulundugumuz şartlarda,bütün üreticiler ve firmalar herşeye ek zam yapıyor.Doğal olarak olan tuketiciye oluyor.Bu döngüden çıkmak imkansızlaşmaya doğru gidiyor.umalımda daha kötüleşmesin.
buna ek olarak yarı mamul ham madde olan ürünlerde çoğu ithal yani ülkemizde üretildiği söylenen bir çok ürün hiç aklınıza bile gelmiyecek olanlar da dahil bu yarı mamul ham madde olma dan üretilemıyor.yani iç üretimde salgın ve ekonomik etkenlerden dolayı olan sıkıntıların harıcınde bir de yukarıda saydıgım ithal girdiler dolayısı ile de ek artışlar oluyor olacak.bu tarihden itibaren hiç bir şey eskisi gibi olmuyacak olamazda.eski günleri düsünüp üzülmenin de bir anlamı yok.çünkü tüketici olarak yapılabilecekler kısıtlı.

@Revolutions rica ederim , bilgim dahilinde cevap vermek isterim , herhangi bir ek vergi yok ancak urunun AB menseili ve AB'deki herhangi bir ulkeden gelmesi lazim. sadece %18 vergi veriyorsunuz (KDV) . Zaten alacaginiz sitelerde , sizin yurtdisi gonderimi olacagi icin , kendi ulkesinin vergisini dusuyor ve size oyle faturalandiriyor. sadece Ingiltere'den ithallerde bu vergi %20 olarak islem gormektedir.
Avrupadan gelen ürünlerde %18 + gümrük sunum ücreti vs. gibi küçük ücretler dışında ek vergi uygulaması olmuyor,
cok dogru bir analiz.

@Revolutions rica ederim , bilgim dahilinde cevap vermek isterim , herhangi bir ek vergi yok ancak urunun AB menseili ve AB'deki herhangi bir ulkeden gelmesi lazim. sadece %18 vergi veriyorsunuz (KDV) . Zaten alacaginiz sitelerde , sizin yurtdisi gonderimi olacagi icin , kendi ulkesinin vergisini dusuyor ve size oyle faturalandiriyor. sadece Ingiltere'den ithallerde bu vergi %20 olarak islem gormektedir.

cok dogru bir analiz.
birleşik krallık ingiltere çıkışlı ürünler AB standardındamı yoksa harici mi vergilendirilir malum brexit le çıkış yaptılar biz wiggle melin cycles tan yapıyoruz siparişleri

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@a.valverde oncelikle ilgilendiğiniz icin tesekkurler. Urunun hem mensei hemde cikis ulkesi onemli diye anlıyorum. Yalniz ürünlerin cogu EU ülkelerinden gelse bile mensei Çin gibi uretim ülkeleri oluyor. Bu durumda ek vergi mi soz konusu ? Made in XXX bizim icin onemli bir kriter sanirim.

Acikcasi ben Tacx trainer baktim made in NL . Bunda bir sikinti yok anlattığınıza gore. Ancak farkli markaya yonelirsem ne olur önümü gormeye çalışıyorum supriz bir gol yememek icin :(

@Revolutions bir urunun AB'de uretiliyor ve AB'den geliyor olmasi bizim icin onemli kistas. sayet urun Cin yada farkli bir ulke menseili ise , AB'den geliyor olmasi vergilendirmeyi engellemez. Kisaca , TACX Hollanda ise sorun yok ancak , uzeirnde Made in China yazarsa bu sorun olacaktir.

Arkadaşlar belki konu dışı olacak ama rahmetli Ozan Arif'in yanılmıyorsam 80li yıllarda yazdığı ama günümüzde de durumun farksız olduğu bir şiirini paylaşmak istiyorum (eğer forum kurallarına aykırı bir durum ise sayın yöneticimiz @Anonim bey mesajımı silerse sevinirim)
VERGİ BAĞLANDI
Ağlamak sızlamak nafile beyler,
Yorgana, döşeğe vergi bağlandı.
İnliyor şehirler, kazalar, köyler,
Buğdaya, başağa vergi bağlandı.

Bülbül gibi susmak için dut yerdik,
Koyun besler kuzu besler süt yerdik,
Ara sıra av yapardık et yerdik,
Baruta fişeğe vergi bağlandı.

Berberin, bakkalın koptu damarı,
Esnaf duman oldu yedi şamarı,
Sık diyorlar yok ki sıkak kemeri,
Kemere kuşağa vergi bağlandı.

Bankerler topladı bankada para
Zengin yine zengin, fakirde yara
İneğe, öküze, mala, davara
Tokluya, şişeğe vergi bağlandı.

Ben görmedin dertsiz insan göreni
Vurguncu yol almış yoktur freni
Gariban köylünün kara treni
Ahırda eşeğe vergi bağlandı.

Arif bak diyorlar az ve öz olsun
Nikaha vergi var geriye kalsın
Bekarlar aklını başına alsın
Doğmamış uşağa vergi bağlandı.

Bisiklete zam gelicek mi ve gelicekse tam olarak nasıl gelicek acaba ? Bugün 2500 tl olan bisiklet ne kadar olur ben 10 gün sonra alabiliceğim çünkü

Geri