Scudo Sports

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle gelen yeni gümrük vergileri

Scudo
2 yıldır bisiklete ara verdim yeniden bisiklet toplamayı düşünüyorum bazı parçaları aliexpressten almayı düşünüyodum 2500 liralık kadronun maliyeti ne oluyo şimdi ?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bir bisiklet kendinize bir bisiklet devlete yok öyle bedavaya spor bisiklet yolunuda siz yapacaynız herkes bir kutu mavi boya alsa olur bu iş devleti rahatsız etmeyin 🤔

Carel demiş ki:

Ne kadar mutluyum ve gelecekten umutluyum kelimeler ile anlatamam. Her alış veriş yaptığım ya da yapacağım zaman 300-500 ürüne ek gümrük vergisi çıkıyor.

Düzenleme : Ben yorum yapana kadar arkadaşın yorumu gitmiş. Eski haber galiba (değilmiş 28.06.2020)

Ne kadar mutluyum ve gelecekten umutluyum kelimeler ile anlatamam. Her alış veriş yaptığım ya da yapacağım zaman 300-500 ürüne ek gümrük vergisi çıkıyor.

Düzenleme : Ben yorum yapana kadar arkadaşın yorumu gitmiş. Eski haber galiba (değilmiş 28.06.2020)
Haber eski değilde sadece link paylaşımı uygun değilmiş.

Konuya ilişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının Türkiye ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve yerli sanayinin artan ithalat baskısına karşı korunması amacıyla sanayi sektörü kuruluşları ve firmalardan gelen talepler de dikkate alınarak bazı ithal ürünlerde ek gümrük vergisi uygulanmasına karar verildi.

Buna göre, tekstil, döküm ve kaynak makineleri, takım tezgahları, presler, tarım ve hasat makineleri, pompalar, gemi vinçleri, römorklar, kord bezi, sitrik asit, camlar, ateş tuğlaları, emniyet kemerleri, yapışkanlar, termostat, tartı alet ve cihazları, peruklar, kar küreyiciler, fırınlar, davlumbazlar, demir çelikten eşya, kablolar, kıymetli süs eşyası ile bazı muhtelif ürünleri kapsayan 400'ün üzerinde ürün için 30 Eylül'e kadar geçici olarak ürün bazında değişen oranlarda yüzde 20'ye kadar, bu tarihten sonra ise 10 puana kadar daha düşük oranlarda ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı, kararda yer alan hususlara ilişkin tebliğleri çıkarabilecek, özel ve zorunlu durumları inceleyerek sonuçlandırabilecek.

Öte yandan yayımlanan diğer bir ithalat rejimi kararında yapılan değişiklikle, güneş panellerinde kullanılması kaydıyla ithal edilecek yansıtıcı filmlerde gümrük vergisi oranının yüzde 10 olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Ayrıca, plastik kart ve akıllı kart üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek plastik plakalar için de gümrük vergisi yüzde 10 olarak belirlendi. Bu kararlar da 30 Eylül'e kadar geçerli olacak.
Kaynak: (link)

1 kararnameyle istenilen yapılıyor alışmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Sahra EVRENSEL
Bir Amerikalının 1000 dolara 11 tane aldığı ayakkabıdan,bir Türk 1000 liraya sadece 1 tane alabiliyor. Böyle işin yolunu ...... Türk gençleri için tam bir ömür törpüsü oldu bu ülke. Standart bir alışveriş bile lüksün de lüksü oldu . Bir de "Sen de Adidas giyivermeciler" var ki;onlara da ayrı sövüyorum.
samba abd.png
samba tr.png

Kırk yılın başı bir sele siparişi verdim, sele daha Çin'den çıkamadan bizde ek vergi çıktı o_O

Bu mesajım burada dursun bakalım. Çıkacak masrafları altına eklerim.

Aliexpress'ten (China Post) 21 Mayıs'ta aldığım sele, 27 Temmuz itibariyle elime geçti.

Ürün fiyatı 9.99'du fakat gönderici 5.38 USD yazmış pakete.

Toplam 17 TL ödedim PTT'ye (8 TL gümrük sunum ücreti, 8.20 TL gümrük vergisi, 0.80 TL de damga vergisi)

IMG_20200727_141759.jpg

• Beğen
Tepkiler: CNC
@safex Geç yanıtladığım için kusura bakmayın.Yorum yapmadan önce birkaç gün kullanmak istedim. Orta-sert bir sele. İşe gelip giderken taytsız kullanıyorum. Darbeleri yumuşatıyor. Uygun açıyı yakalamak için biraz uğraştım ama şu an rahatım.

• Muhteşem
Tepkiler: safex
İş yerinde insanlar tütün sarmaya başladı. Alt komşum 3 kez distile rakı üretiyor. Eskiden katırlarla kaçak elektronik ürün gelirdi. Kasetçalar video vs gibi. Tekrar benzer çözümler bulunur.

@erdlylmz 404 Directory not found :koptum:

Soru güzel de acaba bu ve benzeri soruları isimlerinin önünde milletvekili ünvanı olanlar çıkıp soruyo mu?

@Burak Altaç aynen bende bu düşüncedeyim

Birde 320.000.000.000 metreküp doğalgazda bulduk, zengin olduk. Bize ne faydası olacaksa..

@Burak Altaç maalesef yok böyle bir dünya. Ülke yönetimdekiler bu kafada olduktan sonra extra vergi koyarlar, yine ucuzlaştırmazlar..
1973 yılında uygulanmaya başlayan Boğaziçi Köprüsü geçiş ücreti güya ekonomiye katkı sağladıktandan sonra ücretsiz olacaktı..
Paranın yüzü sıcak geldi

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Geri