Scudo Sports

Cube Türkiye Etkinlik Klibi/Atölye 25.4

Fatih.acar

Forum Demirbaşı
Tepki
1.114
İsim
Fatih
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
"Cube Türkiye'nin sponsorluğunda Atölye 25.4'de, Emirhan'ın bisikleti verimli kullanmanın püf noktalarını anlattığı etkinliğin keyifli anlarını sizin için bir araya getirdik."

Scudo
Eee ?
Videoda Cube reklamından başka bir şey yok. Hiçbir şey yok yani.

Bugüne kadar 2 kez jant patlattım. Bir arka attırıcı ve vites kollarını kırdım . Rahat 4 set dış lastik aldım (15 liradan aldım ilk , en son 30 liradan aldım) . Bir kez ağır bakıma 50 tl verdim (Sonradan pişman oldum) . Bakımdan sonra orta göbek bilyaları dağılmaya başladı . Halen o şekil kullanıyorum . Son 2-3 senedir bakımlarını kendim yapıyorum . Geçenlerde jant ördüm akordunu yaptım . Bu sene 6 yaşına girdi . İşe başlayıp fren seti . Shimano aynakol , ruble ve göbek alıp . Bir 6 seneden daha fazla kullanmayı düşünüyorum . Istediğiniz kadar dikkat edin kaliteli parçalar kullanmazsanız parayı boşa harcamış olursunuz . Lastikleri ucuz aldım tamam da 1500 km deviriyorumdur .

@Afyon35Selamlar [emoji4] Sunumun tamamı ne yazık ki belki sonrakiler için bu tarz bir şey yapabilirir. Cube Türkiye'nin sponsor olduğu etkinlikte sorulan soruların yanıtları markadan gelen CycleCross üzerinde anlatıldı. Etkinliğin tamamı yaklaşık 3 saat sürdü keyifli anlardan kısa bir klip çıkardık bu kadar.

pek bir şey anlayamadım reklam mı yoksa eğitici videomu

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@dtcf31 fragman gibi bir şey olmuş böyle bir şey yaptık biz Cube geldiği için reklam amaçlı video attık dercesine bir şey oldu galiba:)

• Beğen
Tepkiler: hydrocon ve dtcf31
Videoyla ilgili ben de yorum yapayım. Videoda "Bisikletimizi nasıl verimli kullanırız?" sorusuna cevap teşkil edebilecek tek bir cümle bile yok. Yani video içeriği ile, videoya verilen isim tamamen alakasızlar :kötü:

Bisiklet alanında Her geçen gün pek çok yeni youtube kanalı açılıyor. Kimisi tutuyor, başarıya ulaşıyor, kimileri de ilgi görmeyip sıradan bir kanal görünümü alıyor. Bu tamamen kanalın samimiyetine, kullanışlılığına, sağladığı faydaya, kullanıcı dostu oluşuna ve biraz da etik ve ahlaki değerlerine bağlı. Kullanıcıya vaad ettiklerini veremeyen youtube kanalları ve videolarının sonu er yada geç bellidir :) Bu videoda her ne hedeflediler bilmiyorum ama, kanal benim güvenimi çok ciddi oranda kaybetti bu video ile. Bir daha atöyle 25.4'e ait bir videoyu çok ama çok zor izlerim. (Aynı şey videoyu paylaşan kanal olan kilitli pedal kanalı için de geçerli) Çünkü bu video az önce hayatımdan 3 dakikayı çaldı ve bana hiç ama hiçbir şey katmadı :kötü:

Alttaki kızın kılikbeyit videosunu izleyince evet bu video bildiğin başlığından dolayı clickbait olmuş. Hit aldı, yutup sayaçları arttı, giden 3dk nin hesabı ayrı, çalınan mb hesabı ayrı. Tüm hayatın mı dolu dolu diyebilirsiniz ama forumdaki iyi niyetle izledik videoyu. Başlığı farklı olsa kandırılmış hissetmezdik. Başlıkta bir art niyet var diyebilirim.

Neyse bari videodan bir şey öğrenmedik kendi yaptıklarımızı paylaşalım. Ben düz yolda üçlü aynakolun büyük olan iki tanesini dönüşümlü olarak kullanıyorum hep. Rublenin dişlilerini de aynı şekilde. Böyle yaparak aynakol ve ruble dişlilerinin ömrünün daha uzun olacağını düşünüyorum. Yani en azından hepsini eşit oranda eskitmiş oluyorum.

Keşke videoda, başlıktaki sorunun cevabı da olsaydı.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Aslında video başlığı ya da içeriği çok da önemli bir bilgiden bahsetmiyor bence. Niye bu kadar kızdık onu da anlamadım. :p
Altı üstü bir bisiklet işte. Verimli kullanıp da ne yapacaksın ki zaten. Uzay mekiği değil ki bu. Zinciri çapraz kullanma, yağını ve temizliğini eksik etme. Sele yüksekliği uygun olsun. Bitti bu kadar. Göbek bakımlarını da 5 binde falan yap.
Sürerken de yüksek kadans ve doğru pozisyon.
Verimli kullanım bu kadar arkadaşlar, dağılabiliriz.:harika:

:D İşte forum ruhu

Biz yine de videoya inat, gerçekten de bisikletimizi nasıl verimli kullanabileceğimizi konuşalım hazır konusu açılmışken :islik:

• Zincirin yağlı ve temiz oluşu aynakol dişlileri ve ruble dişlilerinin ömrünü direk olarak uzatıyor. Zincirin yağsız ve kuru olması durumunda sürtünme artacağı için aynakol dişlilerinin erimesi hızlanıyor. Benzer durumda kirli, üzerinde kum parçacıkları olan bir zincirle kullanıldığında da benzer şekilde bu toz ve kum parçaları aynakol dişlilerinin aşınmasını hızlandırıyor.
  • Arka ve ön lastiği 1000 km'de bir değiştirerek daha uzun süre kullanabilirsiniz, bildiğiniz gibi arka lastik ömrünü daha çabuk dolduruyor :harika:
  • Pek çok pedaldaş ön ve arka freni eşit oranda kullanmıyor, hatta ön freni çok ama çok az kullanıyor. Bunda "takla atar mıyım" korkusunun da büyük olduğunu düşünüyorum. Kendinizi ön fren kullanmaya da alıştırın. Unutmayınız ki durmakta ön fren, arka frenden daha etkilidir. Ön freni ve arka freni hangi oranda kullandığınızı merak ediyorsanız hemen şimdi ön ve arka jantın fren yüzeylerine bakabilirsiniz, ön jantınızın daha yeni göründüğünü fark edeceksiniz :D Aynı testi fren pabuçlarınızı kontrol ederek de yapabilirsiniz, arka jantın fren pabucu daha aşınmış çıkacak :eek: Eğer iki fren pabucu aşınması arasında bariz fark varsa, tıpkı bir önceki maddede olduğu gibi ön ve arka fren pabuçlarını da birbiriyle değiştirebilirsiniz :eek: Resmen Hack bu! :cool:
  • Fren pabuçlarınızı periyodik olarak kontrol edin, bisikletten tamamen sökün ve güzelce temizleyin, içerlerine gömülmüş olan kum ve toz taneciklerini kürdan ile alın. Bunlar hem jantın fren yüzeyini çiziyor, hem fren performansını düşürüyor. Fren pabuçlarını sökmek gerçekten çok kolay, sadece yıldız tornavida gerekiyor, vidasını çıkarıp, pabucu geri kaydırıyorsunuz ve kolayca çıkıyor, jantı sökmenize gerek bile yok.
  • Bisikletinizi evde depolarken vitesi küçük aynakolda, büyük ruble dişlisinde bırakın. Yani arka aktarıcınız olabildiğince daha az gergin olsun. Bildiğiniz gibi arka aktarıcının çalışma prensibi, içinde bulunan çok dirençli bir yaya dayalı. Ve bu yayın da belli bir ömrü var. Yay depolama esnasında gergin durduğu sürece ömrünü daha hızlı tüketiyor ve bir süre sonra gevşemiş bir yay olarak karşınıza çıkıyor, ne kadar uğraşırsanız uğraşın tam olarak vites ayarı yapamıyorsunuz.
  • Mataraların tavsiye edilen kullanım süresi 6 aydır. Fakat her sürüş sonrası mataranızı temiz suyla çalkalayıp yıkayın ve kapağı açık bir şekilde kurumaya bırakın. Bu şekilde depolayın. Sürüşe çıkmadan önce su ile doldurun ve sürüşünüzü yapın. Dönünce temizleme ve kurutma işlemini tekrar yapın ve bu şekilde devam edin. Bu sayede bir matara gerçekten çok uzun bir süre bozulmadan, kokmadan ve eskimeden kullanılabiliyor :harika:

Aklıma geldikçe ekleyeceğim :D:harika:

@Mustafa Zeybek

Normalde gördüğüm videolarını izler, gelişmelerine yardımcı olacak olumlu ya da olumsuz yorumumu yaparım. Hiç olmazsa paylaşım için teşekkür ederim. Ancak asıl konumuza gelirsek başlığı görüp birkaç şey öğrenmek umuduyla videoya bakıyoruz, karşımıza 3 dakikalık hiç bilgi içermeyen, sadece cube adı geçen bir video çıkıyor. Açıklamada "etkinliğin keyifli anlarını sizler için bir araya getirdik" denmiş olsa da yanıltıcı olduğunu düşünüyorum.

Yine de yapıcı olayım:

Videonun dükkan önünde çekildiğinden kaynaklandığının farkındayım ama trafik gürültüsü çok fazla.

Arka fondaki müzik, trafiğin gürültüsünden geri planda kalıp ses kirliliğini arttırmış gibi hissettim. Ya da o gürültüde ne koysan sonuç bu olurdu belki. Bilemiyorum.

Maalesef video kısa ve boş. Ayrıten yukarıda yazdığım gibi yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Bu sefer olmamış demek istesem de eğer isteseydiniz videoyu başlıkta yazan içerikte yapabilirdiniz. Sizin bunu yapabilecek kapasitede olduğunuzu iyi biliyorum. Yani ortada bile isteye insaarı yanıltma durumu var. Keşke böyle bir yol izlemeseydiniz. Bu videonun cube' dan destek alınarak yapıldığı açık. Bu şekilde davranırsanız ancak kullanıcıyı markadan soğutup desteği kaybedersiniz.

@Mustafa Zeybek ya zaten forumun bir yerinde Cube için Almanların Salcano'su diye yazmıştı biri ve ben o günden beri Cube markasına sıcak bakamıyorum. Oysa bu lafı okumadan önce Cube bana çok karizmatik geliyordu. İsim ve yazı fontu olarak çok beğeniyordum.
Gerçi Salcano'yu da yine forumdan önce çok süper bir marka sanıyordum. Çünkü çocukken Hügo'yu izlerken oradan Salcano bisiklet hediye ediyorlardı. Ve o zamandan aklımda çok iyi bir bisiklet olarak kalmıştı. Forumdan öğrendim ki, Salcano o kadar da süper değilmiş.:(

Geri