Scudo Sports

Cube Peloton SL mi, Specialized Allez Elite C2 mi?

Cube Peloton SL mi, Specialized Allez Elite C2 mi?

• Peloton SL

• Allez Elite C2

• Toplam katılım
    37
F/P olarak çok iyi bir seçim. 56'sı olsaydı ben de bu kadar kara kara düşünmezdim belki :) İyi günlerde güle güle kullanın.

Scudo
Cube bana da daha iyi gibi geldi. Specialized markasının genel fiyat politikası olsa gerek genelde model fiyatı, üstündeki donanımın çok üstünde oluyor ve alternatif olarak aynı veya yakın bir fiyata diğer modellerin cok daha üstün sayılabilecek modelleri bulunuyor.

Sizin boyu bilmiyorum ama benim 176 ic bacak 79 felan 53 kadro uydu bir gorusun sorun isterseniz

Ben 53 kadro Peloton'u küçük geldiği için satmış, yeni bisiklet arayan bir adamım maalesef :(

@Orhan Akarkut kadro geometrisinde cube ile specialized farklı... Bence açık geometri ölçülerini karşılaştırın ...

İkisini de denedim, üstüne oturarak. Cube'ta 56, Sp. ta 54 oluyor.
Aslında orada bir de Giant var ama, şimdi bazı arkadaşlar kızıp beni aforoz edecekler, onun için bahsetmeyeyim...

@Orhan Akarkut Orhan bey kimse bişey diyemez forumda ne konular var siz açın derdinizi illa derman olacak birileri vardır.
Neymiş giant :)

Peki değerli arkadaşlar, son bir soru sormama izin verin lütfen: 3000TL'ye ful 105 Fulcrum racing 77 jantlı Peloton Race mi, 3400 TL'ye Mavic aksium jantlı Ultegra değiştiricili, kalanı 105 Peloton SL mi? Kızanlar cevap vermesin lütfen.

@mehmet.ali
Giant TCR 2012 kadro, ful Tiagra 2800TL sıfır bisiklet. Bir tık büyük kadro.

@Orhan Akarkut Ağabey bişey diyeceğim umarım kızmazsın bana :)
Bilmiyorum bunlara önem verirmisin ama anladığım kadarıyla cube 2016 modellerinde peloton serisini kaldırmış ve dengi kadrolarda deüişikliğe gitmiş. Seneye pişmanlık yaşarmısın acaba?

@baykuş97
Varmış!... :)

@mehmet.ali
Yok, öyle takıntılarım olmaz. Tersine klasik bir kadro olur :) Peloton çok tutuldu ve sattı çükü...

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@Orhan Akarkut mavicle fulcrum arasında pek fark yok diyorlar... Ben olsam ultegranın ve 105in fiyatlarına bakarım, soora o 400tlyi karşılaştırırım..

@baykuş97 ful ultegra değil SL, SADECE değiştiriciler ultegra, yani en ucuz parçalar, kollar, frenler, ruble, zincir, aynakol vs hep 105

@Orhan Akarkut Neyse artık sadece onları hesaplarsın o zaman... Hangi marka olduğuna karar verdiyseniz gerisi ayırdığınız bütçeye bakıyor bence...

Bütün ilgilenen, oy veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Strava segmentlerinde KOM peşinde koşmak, grandonfo yarışmak gibi hedefleriniz yoksa 105 (5800 serisi) son derece kararlı ve yeterli bir çekiş sistemi.

Sürüş dinamiği üzerinde en büyük etkiye sahip olan bileşen jant seti olduğu için daha uygun maliyetli olan modeli tercih edip, jantları kullanmadan elden çıkararak üst model jant setine yatırım yapabilirsiniz. Böylece ultegra aktarıcıya vereceğiniz paranın biraz fazlasına örneğin Campagnolo Zonda set alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Akarkut
@Sadettin Z. Söyledikleriniz mantıklı.

Ne alaka yav deyip bazı arkadaşlar beni fırçalayacak ama, yarına kadar kararım değişmezse Giant Defy 1 105 alacağım, 3900TL.
@Sadettin Z. Bunun da jantlarını yükseltsem mi? Aklımda Ultegra 6800 var. 1000TL

ultegra-105.jpg

@Orhan Akarkut
niye diye sorsam

Neden Giant mı? Neden teker setini değiştirmek mi?

Geri