Cube bana da daha iyi gibi geldi. Specialized markasının genel fiyat politikası olsa gerek genelde model fiyatı, üstündeki donanımın çok üstünde oluyor ve alternatif olarak aynı veya yakın bir fiyata diğer modellerin cok daha üstün sayılabilecek modelleri bulunuyor.
İkisini de denedim, üstüne oturarak. Cube'ta 56, Sp. ta 54 oluyor.
Aslında orada bir de Giant var ama, şimdi bazı arkadaşlar kızıp beni aforoz edecekler, onun için bahsetmeyeyim...
Strava segmentlerinde KOM peşinde koşmak, grandonfo yarışmak gibi hedefleriniz yoksa 105 (5800 serisi) son derece kararlı ve yeterli bir çekiş sistemi.
Sürüş dinamiği üzerinde en büyük etkiye sahip olan bileşen jant seti olduğu için daha uygun maliyetli olan modeli tercih edip, jantları kullanmadan elden çıkararak üst model jant setine yatırım yapabilirsiniz. Böylece ultegra aktarıcıya vereceğiniz paranın biraz fazlasına örneğin Campagnolo Zonda set alabilirsiniz.
Ne alaka yav deyip bazı arkadaşlar beni fırçalayacak ama, yarına kadar kararım değişmezse Giant Defy 1 105 alacağım, 3900TL. @Sadettin Z. Bunun da jantlarını yükseltsem mi? Aklımda Ultegra 6800 var. 1000TL