Scudo Sports

Crank Brothers M19 Pişmanlıktır!

bono

Forum Demirbaşı
Tepki
523
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Özceylan Bisiklet'ten bu alyen seti alalı 1 sene bile olmamışken paslandı. Özceylan bisikletle iletişime geçtim distribütör olan Accell bisiklete yönlendirdi. Onlarla iletişime geçtim bize gönderin biz de İtalya'ya göndereceğiz dediler. Tabi İtalya lafını duyunca göndermedim.

Daha önce bu şekilde paslanma ile karşılaşan var mı? Crank Brothers dedik aldık ama yarı yolda kaldık.

Dosyalar

• 20170328_082335.jpg
    20170328_082335.jpg
    121 KB · Okunma: 488
  • 20170328_082328.jpg
    20170328_082328.jpg
    141,7 KB · Okunma: 519
Scudo
Adam garantiye gidecek demiş. Yurt dışı firma nerde yapılır tabiki sahibi olan ülkede. Keşke gönderseydiniz.

Enteresan bir durum. Saklama koşullarınız nasıldı? Aynı anahtarı kullanıyorum, alalı sizinki kadar olmadı ancak paslanma belirtisi yok.

@Thranduil Sürekli kutusunda veya çantamda durdu.
@alwaysace O zaman distribütörlüğün bir önemi kalmıyor. Boş zamanım olursa göndermeyi düşünüyorum ama ne kadar sürede sonuçlanır bilemiyorum.

Siz firmaya verin yasal olarak 21 iş gününde geri vermesi lazım. aynı durum bir daha olursa değişim veya iade olacak.

Sn @mfurkan zannediyorum, kaplama hatası var. Kullanılan malzemenin içeriği de önemli. Ancak ne olursa olsun, mikron bazda çekilmiş krom kaplama,kromdan önce çekilmiş taban kaplama,krom sonrası lak, pası mutlaka önleyecektir. Garantiye göndermenizi tavsiye ediyorum. Garantiden "kullanıcı hatası" da çıkabilir, kaplama hatası da.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Distribütör görevini yapmış onlar aracı şimdi onlardan kaynaklı değil sorun fabrika kaynaklı yasal süresini tam bilmiyorum fakat bu şekilde paslı kullanmaktansa beklemek daha iyi bence

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
  • Ürün İtalya menşeli olduğu için önemli bir not eklemek istiyorum.
İtalya kaplama konusunda en iyi ülkelerden biridir. Hattâ dünyada ilk 3'e girer. İtalya'da toka ve aksesuar üreten Eurometal, OBİ ve MCM ile çalışmıştık. 25 Yıl satın alma + çelik kalıp toka/aksesuar döküm-kaplama takip işi yaptım.

Bu firmalar kadar kaliteli kaplama yapan görmedim. Sadece kaplama da değil. Pirinç (Solid Brass) tokaların üzerine yaptıkları lak verniği, 15+ yıl oldu hâlâ soyulma, kararma, solma yok.

@mfurkan
Dusundugunuz kadar uzun sürmüyor. Gönderin 10 15 güne elinizde olur.

Herkese teşekkür ediyorum. Gönderip sonucu beklemekten başka bir çare kalmıyor. Gönderdikten sonra gelişmeleri yazarım.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@mfurkan

Crank Brothers M10 kullanıyorum uzun zamandır, benimki de paslandı, ama tabii birçok kez su ile teması olmuştu ve bişey olmaz diye kurulama gibi birşey yapmadım. Paslarını temizledim , kullanmaya devam. Kullandıkları malzemenin kalitesi çok iyi değil bence, kolay paslanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@ratm Benimkinin suyla uzaktan yakından teması olmadı. Ben de kaliteli olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba,
Siz kargoya verdiğinizden itibaren 20 iş günü içerisinde size geri yollamaları gerekir aksi takdirde Accel bisikletten ücretin iadesini talep edebilirsiniz (Tabi bunu ürünün garanti belgesiyle satıldığını varsayarak yazdım. Normalde garanti belgesiyle satılması zorunlu bir ürün değil). Bunun dışında ayıplı maldan da işlem yapılabilir. Onda da seçimlik haklarınızı kullanabilirsiniz.

"Niye bozuldu bu" başlığı :snzdglsn:

Bayılıyorum bizim millete :) Bu ürün garantili demeye dur bizimkilere. Garantili ürünün hiç bozulmayacağını, tıkır tıkır çalışacağını zannederler :D

Bozulur, getirir. "Hemen servise alalım" derler, İstemez! :D

Alyanı forma cebinde taşıdığınız ve terden paslandığı çok netken, kutusunda muhafazaladım demeniz de harika. Bence kutusundan hiç çıkarmamışsınızdır da, kullanmamışsınızdır da.

@Serkan Mıstınoğlu

Neden böyle konuşuyorsun ama serkan. Arkadaş hakkında suizanda bulunmak sence doğru bir davranışmı. Bence önyargı ile yaklaşıyorsun gibi geliyor. (moderatörlere çok sert çıkmıyorum bundan sonra böyle aga)

ben de topeak alien setimi (herhalde 20 yıllıktır) formamda da taşıdım, uzun süre açık balkonda da unuttum yalnızca metalde çok az renk atması oldu. madem şikayeti bulunan arkadaşa giydiriyoruz belki uçları aliexpress'ten almıştır şimdi de crankbros'a çamur atmaya çalışıyordur diye de konuşabiliriz eğer atış serbestse. ha belki benim alet takımı hep kutusundadır ben yalan söylüyorumdur, hatta belki bahsettiğim alet gerçekte yoktur bile, aslında ben bile yoğumdur belki. ben daha iyi bilecek değilim ya...

Ben hırdavatçıdan aldım 15 liraya, üçken kadro çantamda taşıdım bütün kış boyunca küflenme olmadı :eek: gerçi benimki normal alyen :confused: çok pahalıymış sizinki, geçmiş olsun :srnsml:

• Beğen
Tepkiler: bono
@ozgur908 İşleri bu normal karşılıyorum. Ek iş olarak kahinlik filan yapıyorlar heralde.

@ozgur908 atış serbest derken, 509 kullanıcı yorumunda paslandığı belirtilmemiş bir alete "durup dururken paslandı" denmesini kastettiniz sanırım, bu yüzden size katılıyorum.

(link)

Uzun zamandır (malesef) hizmet sektöründeyim, müşterinin derdini artık ister istemez anlıyoruz...

Daha uzaktan gelirken, gözünden anlıyoruz :) Crankbrothers M19 alyen setinin paslanmaz özellikte olduğu zaten yazmıyor. Sadece dış koruyucusunun paslanmaz çelik olduğu yazıyor.

Uzun lafın kısası, aldığı ürünün özelliklerini bilmeyen, aldığı ürünün kullanma talimatını bilmeyen çok fazla insanla karşılaştım. Bu konuda biraz hassasım :ckskc:
Sevgiler :)

----------------------------
Ben sizin için paslanma yorumlarını da bulayım @mfurkan :

1.png
2.png

Her iki yorumda da paslandığı yazılmış (birinde 1 ay içinde, diğerinde 3 ay içinde)
Fakat her iki kullanıcı da üründen neme ve suya karşı daha dayanıklı olması gerektiğini beklediğini yazmış.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Geri