Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Forumdaki engelle butonunu kullanmalık topic tam :) 2-3 kişiyi engelledim şimdiden, misss

Ben de engelledim. Birkaç kişi sürekli saydırıyor. Komplo teorileri üretiyor.
Engellemek en temizi.

Biri de hastalanmış zaten. Yazmazlarsa varlığı şüphelidir.

Scudo
Sen'at camisasından biri çıkıyor her gün, diyor ki ben covit oldum ama çifte aşılıyım hafif atlatıyorum. Aşı olmayan olsun diyor. Yine her gün, efendim x ülkesinden y sanatçısı aşı karşıtıydı, covidten öldü eşi üzgün diyor başka bir haber. Hemen akşamına bir kanaat önderi sanatçımız çıkıyor 3 aşılıyım, kovitim sıkıntısız atlatıyorum sevenlerim merak etmesin aşılarını mutlaka olsun haberinin altına, avukat a aşı olmadı öldü diyor.

Ben aşı olmadım, nezle geçirir gibi geçirdim. Delta varyantı dendi üstelik. Bu haberi de paylaşmak lazım değil mi? Her aşısız ölecek diye bir kaide yok. Ama dikkatimizi çeken bir ayrıntı ne peki? Aşılılar da hasta oluyor. Ama hafif atlatıyor ve hafif atlatanlar hep medyamizin güzide sanatçıları.

Bilime olan inancımda bir eksilme yok çok şükür. Bu aşı propagandasını pek bilimsel bulmadığım doğrudur. Fazla popülist, karamsarlıktan sonra pek fazla umut vaadedici. Medyanın söylediği kadar biliyoruz. Biri hasta oluyor ve aşılı ve hafif geçiriyor. Medyada lise arkadaşımın babasından bahsetmiyorlar. Çifte sinovac aşılıydı, sırası gelir gelmez biontek ilk dozunu oldu. 2. Gün hastalandı. 3. Gün hastaneye kaldırıldı. 4. Gün entübe oldu. 6 gün entübe kaldıktan sonra vefat etti. Dönem arkadaşımız hanımefendi kalp doktoruydu. Yorumu gizli kovit olmuştur şeklindeydi. Bir hafta önce aynı doktor arkadaşımız, aynı silsile ile kayınvalidesini kaybetti.

Aşı olmayan avukat, sanatçı, mühendis, doktorlar öldü haberi Her yerde, aşı olmayan kovit olan ama hastalığı atlatanlar dair bir bilgi yok.

Dahası veri yok internette. Yanlış yönlenmesin hastalar diye doğru bence de yaklaşım ama güvenilir tek bir sitede tüm detaylar paylaşılabilmeli. Belli bir karartma var. Covid 19 belirtileri diye aratırsanız 15 20 kadar belirti aktarılıyor. Vpn yapıp yandexten Covid 19 symptoms diye aratınca 30 kadar oluyor bu sayı.

Hastalık güzel değil. Ama size veya sevdiklerinize verdikleri tedavi yetersiz gelirse, ankarada buluşur deneyimlerimi aktarırım. Madem karartma var hastalık konusunda, saygı duyalım, tedaviyi açık etmeyelim değil mi?

Aşı olanlar, sevdiklerinden kendilerini 10 gün kadar izole ederlerse iyi olur. Aşılılar, aşısızlara tehdit oluşturmakta. Eşi ile beraber aşı olan iş arkadaşım, oğluna ve kızına bulaştırdı bu mereti ikinci doz bionteki olduktan sonra.

Allah, sizleri ve sevdiklerinizi korusun.

Sen'at camisasından biri çıkıyor her gün, diyor ki ben covit oldum ama çifte aşılıyım hafif atlatıyorum. Aşı olmayan olsun diyor. Yine her gün, efendim x ülkesinden y sanatçısı aşı karşıtıydı, covidten öldü eşi üzgün diyor başka bir haber. Hemen akşamına bir kanaat önderi sanatçımız çıkıyor 3 aşılıyım, kovitim sıkıntısız atlatıyorum sevenlerim merak etmesin aşılarını mutlaka olsun haberinin altına, avukat a aşı olmadı öldü diyor.

Ben aşı olmadım, nezle geçirir gibi geçirdim. Delta varyantı dendi üstelik. Bu haberi de paylaşmak lazım değil mi? Her aşısız ölecek diye bir kaide yok. Ama dikkatimizi çeken bir ayrıntı ne peki? Aşılılar da hasta oluyor. Ama hafif atlatıyor ve hafif atlatanlar hep medyamizin güzide sanatçıları.

Bilime olan inancımda bir eksilme yok çok şükür. Bu aşı propagandasını pek bilimsel bulmadığım doğrudur. Fazla popülist, karamsarlıktan sonra pek fazla umut vaadedici. Medyanın söylediği kadar biliyoruz. Biri hasta oluyor ve aşılı ve hafif geçiriyor. Medyada lise arkadaşımın babasından bahsetmiyorlar. Çifte sinovac aşılıydı, sırası gelir gelmez biontek ilk dozunu oldu. 2. Gün hastalandı. 3. Gün hastaneye kaldırıldı. 4. Gün entübe oldu. 6 gün entübe kaldıktan sonra vefat etti. Dönem arkadaşımız hanımefendi kalp doktoruydu. Yorumu gizli kovit olmuştur şeklindeydi. Bir hafta önce aynı doktor arkadaşımız, aynı silsile ile kayınvalidesini kaybetti.

Aşı olmayan avukat, sanatçı, mühendis, doktorlar öldü haberi Her yerde, aşı olmayan kovit olan ama hastalığı atlatanlar dair bir bilgi yok.

Dahası veri yok internette. Yanlış yönlenmesin hastalar diye doğru bence de yaklaşım ama güvenilir tek bir sitede tüm detaylar paylaşılabilmeli. Belli bir karartma var. Covid 19 belirtileri diye aratırsanız 15 20 kadar belirti aktarılıyor. Vpn yapıp yandexten Covid 19 symptoms diye aratınca 30 kadar oluyor bu sayı.

Hastalık güzel değil. Ama size veya sevdiklerinize verdikleri tedavi yetersiz gelirse, ankarada buluşur deneyimlerimi aktarırım. Madem karartma var hastalık konusunda, saygı duyalım, tedaviyi açık etmeyelim değil mi?

Aşı olanlar, sevdiklerinden kendilerini 10 gün kadar izole ederlerse iyi olur. Aşılılar, aşısızlara tehdit oluşturmakta. Eşi ile beraber aşı olan iş arkadaşım, oğluna ve kızına bulaştırdı bu mereti ikinci doz bionteki olduktan sonra.

Aşı olanların aşı oldukları için hastalık bulaştırdığı gibi bir düşünceye nasıl kapıldınız çok merak ediyorum. Bugün en yetkili ağız açıkladı, Güncel vakaların %83’ü ve hastaneye yatış+ölümlerin %90’ı aşısız kişilerden. Tabi bu da aslında BÜYÜK OYUNun bir parçasıdır ve siz bizi aydınlatırsınız.

Aşı olanların aşı oldukları için hastalık bulaştırdığı gibi bir düşünceye nasıl kapıldınız çok merak ediyorum. Bugün en yetkili ağız açıkladı, Güncel vakaların %83’ü ve hastaneye yatış+ölümlerin %90’ı aşısız kişilerden. Tabi bu da aslında BÜYÜK OYUNun bir parçasıdır ve siz bizi aydınlatırsınız.
Anlattım ya, evlatlarına bulaştırdılar. Arkadaşımın 2 gündür sesi çıkmıyor, dün biontek oldu ilk doz. Yorgan döşek yatıyorum dedi. Yeğenine de bulaştırdığından şüphe ediyor.
En yetkili ağızı 1.5 senedir çok eleştirdiler. Açıklanan rakamları eksik söylüyor, danışmanları kandırıyor, yetkili ağızı yanıltıyorlar dendi. Komplo var demiyorum. Başından beri komplo var demedim, sadece mal bulmuş mağribi gibi alman aşısına itibar gösteriliyor, halbuki çeşit aşı var. Rus, ingiliz, çin, alman, küba, hatta biz bile geliştiriyoruz. Tamam onlardan olun ama üstüne cilayı almanla çekmek lazım neden deniyor. Çünkü, alman onay aldı, o da yeni diye mi?
1985 ten beri yapılan açıklamaları dinlerim. Ne zaman bişey olmaz deniyorsa, bir kaç seneye işin aslı çıkar ortaya. Ben bekleme taraftariyim.

Anlattım ya, evlatlarına bulaştırdılar. Arkadaşımın 2 gündür sesi çıkmıyor, dün biontek oldu ilk doz. Yorgan döşek yatıyorum dedi. Yeğenine de bulaştırdığından şüphe ediyor.
En yetkili ağızı 1.5 senedir çok eleştirdiler. Açıklanan rakamları eksik söylüyor, danışmanları kandırıyor, yetkili ağızı yanıltıyorlar dendi. Komplo var demiyorum. Başından beri komplo var demedim, sadece mal bulmuş mağribi gibi alman aşısına itibar gösteriliyor, halbuki çeşit aşı var. Rus, ingiliz, çin, alman, küba, hatta biz bile geliştiriyoruz. Tamam onlardan olun ama üstüne cilayı almanla çekmek lazım neden deniyor. Çünkü, alman onay aldı, o da yeni diye mi?
1985 ten beri yapılan açıklamaları dinlerim. Ne zaman bişey olmaz deniyorsa, bir kaç seneye işin aslı çıkar ortaya. Ben bekleme taraftariyim.

Allah aşkına böyle bir mantık olabilir mi. Arkadaşınızın hastalığı başka bir kaynaktan almadığını nereden biliyorsunuz ki kesinlikle başka bir yerden aldı. Dediğim gibi herkes yalan söylüyor, bütün veriler yanlış ve taraflı, Almanlar bizi kazıklıyor. Günün sonunda siz haklı çıkacaksınız biz aşıyı olduğumuzla kalacağız.

Allah aşkına böyle bir mantık olabilir mi. Arkadaşınızın hastalığı başka bir kaynaktan almadığını nereden biliyorsunuz ki kesinlikle başka bir yerden aldı. Dediğim gibi herkes yalan söylüyor, bütün veriler yanlış ve taraflı, Almanlar bizi kazıklıyor. Günün sonunda siz haklı çıkacaksınız biz aşıyı olduğumuzla kalacağız.
Hah işte, flu herşey. Nihayet anlatabildim.

* Bilime karşı olan yok. Şuan covid ile ilgi birçok bilinmeyen var. Aşıların uzun dönemde nasıl bir etkisi olacağı da bunlardan biri. İlk başta, aşılar bulaşmayı engeller ve sürü bağışıklığı kazanılır diyorlardı fakat en son araştırmalar aşının bulaşmayı engellemediğini ve sürü bağışıklığını sağlamanın imkansız olduğunu gösteriyor.

* Daha önce aşılar en az bir yıl koruma sağlayacak diyorlardı (link)
Şimdi ise 4-6 ay içinde etkisinin azaldığı görülüyor (link)

* İngiltere hükümetinin resmî raporlarından birisindeki çok önemli bir madde:
9. There are four major risks associated with high numbers of infections. These are an increase in hospitalisations and deaths, more ‘Long-COVID’; workforce absences (including in the NHS); and the increased risk of new variants emerging. The combination of high prevalence and high levels of vaccination creates the conditions in which an immune escape variant is most likely to emerge. The likelihood of this happening is unknown, but such a variant would present a significant risk both in the UK and internationally.
Yüksek aşılama ve hastalığın yaygınlığının yüksekliği, bağışıklık sisteminden büyük olasılıkla kaçabilecek türlerin ortaya çıkmasının koşullarını yaratıyor.
(link)

* Professor Sir Andrew Pollard, director of the Oxford Vaccine Group, warned a vaccine programme should not be built around herd immunity.
He predicted that the next thing may be “a variant which is perhaps even better at transmitting in vaccinated populations”.

Oxford aşı grubu müdürü Andrew Pollard, sürü bağışıklığı üzerine bir aşı programı inşa edilmemesini uyardı.
Bir sonraki şeyin "aşılanmış popülasyonlarda daha iyi bulaşan bir tür" olabileceğini öngördü

(link)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Bilime inanmak farklı bilimsel veriyi okumak anlamak farklı.
Bilime inanıyorum dersin ama kontrollü deneylere bağlı otoriteyi kabul etmeyen düzenli sistemli veri akışı gelir. Ama sen o bilimsel nitel veriden çıkarım yapamıyorsan boş arkadaşım. Sen bilime inandığını sanıyorsun sadece.

Bilim adamları tezlerini savlarını kurdular.
Dediler ki
Aşı olmak bulaşmayı büyük oranda önleyecek. Kimse bulaşmayı yüzde yüz bıçak gibi kesecek demedi. Dedikleri kadar olmadı, olabilir. Revize ettiler
Aşı olmak entubeleri ölümleri en yüksek oranda önleyecek. Dedikleri kadar olmayabilir.

Sonuçlara bakıyoruz. Ölenlerin yüzde 99.5 u aşısız.
Bu veriden Allah aşkına neyi anlayamıyorsunuz.

Bugün 1000 kişi ölmüş. 5 i aşılı 995 i aşısız.
Bilim insanları en başından beri diyor ki aşı olmak hasta olmayı azaltacak, hastaneye yatışı azaltacak entube olmayı azaltacak ölümü azaltacak.
Bunu defalarca bilimsel çalışmalarla ispatladılar mı ispatladılar.
Sen daha diyorsun yok aşılı olup hasta olan şu sanatçıyı çıkardılar da bakkalın oğlu Rüstem de aşılıydı o öldü niye haber etmiyorlar.
Be mübarek o Rüstem ölenlerin yüzde 0,5 i. Bilim insanları demiyor ki aşılılar da yüzde yüz ölümü kesecek. Sen cımbızlayarak neyi ispatlamaya çalışıyorsun.

Biri de çıkmış farklı bulguları,farklı sonuçları aşı olmayla olmamayla bağdaştırmaya çalışıyor. Senin anlatmaya çalıştığın şeyler aşı olmaya antitez şeyler değil ki.
Aşı karşıtları olmasın aşıyı. Hastalık yaygınlaşsın, mutantlar artsın. Neymiş efendim aşılılardan kaçabilecek varyasyon oluşacak. Bilim insanları dötlerini yırtıyor aylarca yeni mi anladın. Demiyor mu zaten, herkes bir an önce aşı olsun, aşı olunmazsa hastalık yüksek oranda yaygınlaşıp varyant oluşturup aşısızları çok etkileyecek hatta aşılıları bile zorlayacak diye.
Ondan sonra bilime inanıyoruz.Yanlış anladıktan sonra boş,boş.

Sürekli yanlış bilgi veriyorsunuz. Hele sonunda iyice acaip olmuş. Anlayamadım tam, aşı olunca covid mı bulaştırılıyormuş? Eger bunu dediyseniz hayretler içerisindeyim.

2 doz sinovac zaten yeterince korumuyor üstüne bir doz biontech olun diyorlar. Biontech için antikor oluşumuna ise 14 günlük bir süre biçiyorlar. Yani yakınınızı 2 sinovac koruyamamış malesef. Biontech olsa da daha antikor oluşturmadan hastalığı kapmış. Siz bir yandan bu durumu doğrulayacak bir vaka paylaşırken bir yandan da başka başka anlamlar çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Aşı olun demek propaganda değildir. Aynı emniyet kemeri takın, kızlarınızı da okutun, sigara içmeyin uyarıları gibi topluma ogretilmeye çalışılan bir bilinçtir.

Yukarıda kimlerin nasıl geçireceğini sadece bir genetik dizilimin sebep olduğunu paylaşmıştım.
Hafif geçirdiğiniz için rahat konuşuyor olabilirsiniz ama sizin kadar hafif geçiremeyecek birinin aşıdan uzaklaşmasına sebep olabilirsiniz. Hatta bir daha ki sefere siz de bu kadar rahat geçiremeyebilirsiniz.

Tedavi konusunda ne gibi bir karartma var onu da anlayamadım ki bu sebeple burada yazmaktan imtina etmişsniz. Ben bırakın hafif geçirmeyi, 7 gün hastanede kaldım. Tedavinin tüm aşamalarını ve verilen ilaçları, yan etkileri buradan soranlara anlatırım.

Olaya farklı bir boyut kazandıralım:

Aşı olmayan birinin Covid sebebiyle ölümü halinde, cenaze namazının kılınması caiz midir? :)

Herkese merhaba,

Eşimin firması 48 saatte bir PCR zorunluluğu getirdiğinden ve PCR yaptırmanın külfeti yüzünden aşı yaptırdı. Eşim yaptırdığı için, onu yalnız bırakmamak adına ben de yaptırdım aşımı. İkimiz de Sinovac yaptırdık.

Aşı yapılmasının üzerinden 48 saat geçti; Bende hafif kalp ağrısı yapmaya başladı. Yani nasıl tarif etsem; ağır bir antrenman ya da sıcak bir havada uzun bir tur yaparak kendimi zorlamışım gibi bir yorgunluk var kalbimde. Arada bir sıkıştırıyor... Umarım bir kaç güne toparlarım...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Valla övünmek gibi olmasın ama sanırım 3. kez korona olabilirim. Aile hekimime geldim şimdi ama bende bir havalar bir havalar görmeniz lazım :ssrtcbya: Hekim hanım tabi temkinli yaklaştı, viral enfeksiyon ama tam olarak ne olduğunu bilemiyorum, 3 günlük antibiyotik yazıyorum dedi, iyileşme görülmezse test verirsin dedi.
Ama bilmiyor ki ben kendimden eminim :D
CVmizi güncelleyelim hemen:
- kasım 2020 korona :cool:
- nisan 2021 korona :cool:
- ağustos 2021 sinovac :ckskc:
- eylül 2021 korona :cool:

Valla övünmek gibi olmasın ama sanırım 3. kez korona olabilirim. Aile hekimime geldim şimdi ama bende bir havalar bir havalar görmeniz lazım :ssrtcbya: Hekim hanım tabi temkinli yaklaştı, viral enfeksiyon ama tam olarak ne olduğunu bilemiyorum, 3 günlük antibiyotik yazıyorum dedi, iyileşme görülmezse test verirsin dedi.
Ama bilmiyor ki ben kendimden eminim :D
CVmizi güncelleyelim hemen:
- kasım 2020 korona :cool:
- nisan 2021 korona :cool:
- ağustos 2021 sinovac :ckskc:
- eylül 2021 korona :cool:

Hocam geçmiş olsun. Belli ki hafif geçirenlerdensiniz.. Bilmiyorum yaptırdınız mı ama hastalık sonrası kan testi ve genel kontrolleri yaptırın derim.. pıhtı vs. Gibi yan etkiler sebebiyle..

Herkese merhaba,

Eşimin firması 48 saatte bir PCR zorunluluğu getirdiğinden ve PCR yaptırmanın külfeti yüzünden aşı yaptırdı. Eşim yaptırdığı için, onu yalnız bırakmamak adına ben de yaptırdım aşımı. İkimiz de Sinovac yaptırdık.

Aşı yapılmasının üzerinden 48 saat geçti; Bende hafif kalp ağrısı yapmaya başladı. Yani nasıl tarif etsem; ağır bir antrenman ya da sıcak bir havada uzun bir tur yaparak kendimi zorlamışım gibi bir yorgunluk var kalbimde. Arada bir sıkıştırıyor... Umarım bir kaç güne toparlarım...
Kan sulandırıcı önerdiler mı?

Geri