Sen'at camisasından biri çıkıyor her gün, diyor ki ben covit oldum ama çifte aşılıyım hafif atlatıyorum. Aşı olmayan olsun diyor. Yine her gün, efendim x ülkesinden y sanatçısı aşı karşıtıydı, covidten öldü eşi üzgün diyor başka bir haber. Hemen akşamına bir kanaat önderi sanatçımız çıkıyor 3 aşılıyım, kovitim sıkıntısız atlatıyorum sevenlerim merak etmesin aşılarını mutlaka olsun haberinin altına, avukat a aşı olmadı öldü diyor.
Ben aşı olmadım, nezle geçirir gibi geçirdim. Delta varyantı dendi üstelik. Bu haberi de paylaşmak lazım değil mi? Her aşısız ölecek diye bir kaide yok. Ama dikkatimizi çeken bir ayrıntı ne peki? Aşılılar da hasta oluyor. Ama hafif atlatıyor ve hafif atlatanlar hep medyamizin güzide sanatçıları.
Bilime olan inancımda bir eksilme yok çok şükür. Bu aşı propagandasını pek bilimsel bulmadığım doğrudur. Fazla popülist, karamsarlıktan sonra pek fazla umut vaadedici. Medyanın söylediği kadar biliyoruz. Biri hasta oluyor ve aşılı ve hafif geçiriyor. Medyada lise arkadaşımın babasından bahsetmiyorlar. Çifte sinovac aşılıydı, sırası gelir gelmez biontek ilk dozunu oldu. 2. Gün hastalandı. 3. Gün hastaneye kaldırıldı. 4. Gün entübe oldu. 6 gün entübe kaldıktan sonra vefat etti. Dönem arkadaşımız hanımefendi kalp doktoruydu. Yorumu gizli kovit olmuştur şeklindeydi. Bir hafta önce aynı doktor arkadaşımız, aynı silsile ile kayınvalidesini kaybetti.
Aşı olmayan avukat, sanatçı, mühendis, doktorlar öldü haberi Her yerde, aşı olmayan kovit olan ama hastalığı atlatanlar dair bir bilgi yok.
Dahası veri yok internette. Yanlış yönlenmesin hastalar diye doğru bence de yaklaşım ama güvenilir tek bir sitede tüm detaylar paylaşılabilmeli. Belli bir karartma var. Covid 19 belirtileri diye aratırsanız 15 20 kadar belirti aktarılıyor. Vpn yapıp yandexten Covid 19 symptoms diye aratınca 30 kadar oluyor bu sayı.
Hastalık güzel değil. Ama size veya sevdiklerinize verdikleri tedavi yetersiz gelirse, ankarada buluşur deneyimlerimi aktarırım. Madem karartma var hastalık konusunda, saygı duyalım, tedaviyi açık etmeyelim değil mi?
Aşı olanlar, sevdiklerinden kendilerini 10 gün kadar izole ederlerse iyi olur. Aşılılar, aşısızlara tehdit oluşturmakta. Eşi ile beraber aşı olan iş arkadaşım, oğluna ve kızına bulaştırdı bu mereti ikinci doz bionteki olduktan sonra.
Allah, sizleri ve sevdiklerinizi korusun.