Covid'e, istatistiklere, aşıya dair bolca fikir beyan ettim. Hala aynı gorusteyim. Neyse...
Turizm sektoru içerisinde yer aldığım için aşı hakkım çıktı. Olmayı dusunmedigimi belirttigimde işyeri ve özellikle eşim ''olmalisin'' ısrarına başlayınca eş durumundan ''PEKİ'' diyerek sert bir şekilde son sözü söyledim

Yaş olmuş 47, çoluk çocuk işini de halletmişim. Bu saatten sonra olsam ne olur olmasam ne olur modu kısacasi. Zaten eninde sonunda aşı olmayanlara yaptırım kısıtlamalari sonucu herkesi aşılayacaklar.
Eski nesil aşı fikri ile sinovac sectim. Sistem ''elbette seçme hakkın var ama biz şu an Biontech uyguluyoruz, YERSEN'' dedi. Mecburen yedik.
İlk doz yaklaşık 12 saat sonra 1. gun ağır, 2. ve 3. gun hafifleyen kol agrisi ile geçip gidiyor. Ne olur ne olmaz diye solak oldugum icin sag koluma yapılmasını rica ettim. İyiki oyle yapmısım

Gunluk yaşam kalitemi çok sarsmadi. Ama agir fiziksel guc gerektiren bir iş ile uğrasiyorsanız, bahsedilen kol agrisi size bir kac gun sorun yasatabilir. Bisiklet vb. kullanırken ben problem yasamadim.
2. dozdan yine yaklaşık 12 saat sonra bildiginiz grip semptomlari oldu. Hafif kol agrisi bonus! Yine yaklaşık 12 saat sonra 37,5 ateş, üşüme hissi, burun tıkanıklığı ancak mukus ve burun akıntısı yok, bogazda gıcıklanma ve hafif batma hissi, şiddetli baş agrisi, kas agrisi, eklem agrisi, halsizlik, gozlerde çakmak çakmak dedikleri yanma hissi... Agri kesici ve dinlenme ile yaklaşık 36 saat sonra gecti. Günlük rutininizi etkiledigi kesin. Ben Cumartesi saat 18:00 de aşı oldugum için Pazartesi rutinime dondum. Ancak gunluk yasamınızı etkileyecek şiddette belirtiler oldu.
Bazilari hiç bir yan etki hissetmedigini söyledi arkadaşlarin. Bazilari ise 3 gune kadar bu yan etkileri yasadiklarini belirttiler.
Durum bu şekilde arkadaşlar.