Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Scudo
174 milyon vaka, 3 milyon 750 bin vefat var. Nasıl 100 binde 1 oluyormuş? Bir de bunlar resmi rakamlar. Sadece Türkiye'de geçen seneye göre 200 bin ölüm artışı olmuş. Allah bilir kaçı Covidden öldü de ölüm raporuna başka bir şey yazdılar.
Tam bilgiyi de vereyim. 2019'da Türkiye'de 435 bin kişi hayatını kaybederken, 2020'de 653 bine çıkmıştır bu rakam.

Bu bilgiyi nereden aldınız? Çünkü sağlık bakanı tersini açıkladı.

Bu bilgiyi nereden aldınız? Çünkü sağlık bakanı tersini açıkladı.

2020 rakamını sosyal medyadan öğrendim çünkü tüik sayfasında bulamadım (henüz yayınlamadılar galba ama sosyal medayada yazan kişi nüfus miktarı ile doğum sayısından hesaplamış) ama 2019 yazıyor;

(link)

Nereden çıkarmış 297 bini bilemiyorum.

Düzeltme: Parantez içini düzelttim. Yanlış cümle kurmuşum.

Son düzenleme:
Pek saygıdeğer ilaç endüstrisi, maddi getirisi olmadığı için sahra altı afrikada çeçe sineğinin sebep olduğu uyku hastalığına karşı ilaç üretmeyi durdurmuşken, Kalp hastalığı için ilaç çalışması yaparken, viagara şelalesi adlı ilacı, sırf yan tesiri iktidar etkisi diye milyonlarca üretip yan etkilerine rağmen satarken, Ben neden bu sektörün ürettiği bir sıvıyı olayım. İstatistiki olarak brezilya yüzde 54 demiş, e biz biliyoruz gerçek enflasyonun yüzde 17 olmadığını ama yüzde 17 diye açıklanıyor. Ben brezilya ülkesinin sağlık sistemine neden güveneyim ki o vakit.
Aşı olmadın, herkesin hayatını tehlikeye atmaya hakkın yok diyenler, gerçekten bağışıklık kazandıklarını mı düşünüyor?

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. :hımm:
Yatırım tavsiyesi demişken
Bir trader(kısaca al sat yapan yatırımcı) ın pozisyon açmadan önce ilk başta baktığı şey "ödül risk oranıdır"
Mesela ben kendi halimde bir traderım.
Oyun planım şu şekildedir: 2 birim riske karşı 5 birim kar ya da 3 birim zarara karşı 8 birim kar alabilecek şekilde işlem açarım.
Şimdi konumuza dönersek
Örneğin Biontech aşısı olursam bu aşı beni yüzde 95 oranında koruyacak bu işin ödül kısmı. Biontech aşısı olmamdan dolayı ölecek olma ihtimalim yüzde 0,00001 değildir. Yani karlı ve akla mantığa uygun bir yatırım. Çünkü ödül risk oranı çok ama çok iyi.
Bunu Sinovac için de uygulayabilirsiniz.
Yatırım tavsiyesi vermemekteki mantık yarım akıllının biri yanlış anlar batar, para kaybeder, başınıza iş alırsınız. İnsanlardan bazıları bakkala ekmek almaya giderken bile para kaybedebilir. :ssrtcbya:
Yatırım tavsiyesi kesinlikle değildir. :tskler:

Arkadaşlar, 45 yaş üstü aşı olmayı bekleyenler e-nabizdan kontrol etsinler durumlarını, aşı çıkmıştır büyük bir olasılıkla...

İlk dozumu oldum.

1623313177156.png

hayır, ufak tefek sorunlar hariç sağlığım çok şükür yerinde sayılır. uzun uzadıya anlatmayacağım, ilaç endüstrisine güvenmiyorum, basit bir reflü ve ya migren için insanları ameliyat masasına yatıranlara güvenmiyorum, insanları ömür boyu ilaca mahkum eden zihniyetin samimiyetine de inanmıyorum, bize lazım olan insanların hem madden hem de manen şifaya kavuşmasıdır.

Aşı olmayan arkadaşlar, öncelikle şunu söyleyeyim, aşı koruyor.. Bunu lütfen tartışmayalım. Ailemde sağlıkçılar var ve aşı etkilerini çok net gördüklerini, aşılanan yaş grubunun hastalanıp hastaneye gelmemeye başladıklarını çok net gördüklerini kaç defa söylediler. Zira kendileri de aşı olduktan sonra rahatladıklarını ve en baştaki gibi hastalanmadiklarini, hastalansalar bile hafif geçirdiklerini söylediler.

Dünya çapında oluşan bir salgın neticesinde dünyada hemen tüm uluslar vatandaşlarını aşılıyor. Bunu para karşılığı da yapmıyorlar. İlaç kullanmayı ben de sevmem. İnanın parol bile almam kolay kolay da yahu sizler hasta olunca falan hiç mi ilaç almıyorsunuz.

Aşı karşıtı bir arkadaş sigara içiyordu :) . Hadi onu da geçtim, kola, paketli gıda, fruktoz glükoz yüklü çöp besin tuketen kisi çıkıyor aşı olmam yabancı madde var icinde diyor. Burdaki herkesi tenzih ederek söylüyorum. Ama gerçekten merak ediyorum, hasta olunca ilaç almıyor musunuz. Bana bu daha yeni, denenmemiş demeyin lütfen. Benzer sınıftaki virüslere karşı aşılar yıllardır kullanılıyor.

Covid'e, istatistiklere, aşıya dair bolca fikir beyan ettim. Hala aynı gorusteyim. Neyse...
Turizm sektoru içerisinde yer aldığım için aşı hakkım çıktı. Olmayı dusunmedigimi belirttigimde işyeri ve özellikle eşim ''olmalisin'' ısrarına başlayınca eş durumundan ''PEKİ'' diyerek sert bir şekilde son sözü söyledim :)
Yaş olmuş 47, çoluk çocuk işini de halletmişim. Bu saatten sonra olsam ne olur olmasam ne olur modu kısacasi. Zaten eninde sonunda aşı olmayanlara yaptırım kısıtlamalari sonucu herkesi aşılayacaklar.

Eski nesil aşı fikri ile sinovac sectim. Sistem ''elbette seçme hakkın var ama biz şu an Biontech uyguluyoruz, YERSEN'' dedi. Mecburen yedik.

İlk doz yaklaşık 12 saat sonra 1. gun ağır, 2. ve 3. gun hafifleyen kol agrisi ile geçip gidiyor. Ne olur ne olmaz diye solak oldugum icin sag koluma yapılmasını rica ettim. İyiki oyle yapmısım :) Gunluk yaşam kalitemi çok sarsmadi. Ama agir fiziksel guc gerektiren bir iş ile uğrasiyorsanız, bahsedilen kol agrisi size bir kac gun sorun yasatabilir. Bisiklet vb. kullanırken ben problem yasamadim.

2. dozdan yine yaklaşık 12 saat sonra bildiginiz grip semptomlari oldu. Hafif kol agrisi bonus! Yine yaklaşık 12 saat sonra 37,5 ateş, üşüme hissi, burun tıkanıklığı ancak mukus ve burun akıntısı yok, bogazda gıcıklanma ve hafif batma hissi, şiddetli baş agrisi, kas agrisi, eklem agrisi, halsizlik, gozlerde çakmak çakmak dedikleri yanma hissi... Agri kesici ve dinlenme ile yaklaşık 36 saat sonra gecti. Günlük rutininizi etkiledigi kesin. Ben Cumartesi saat 18:00 de aşı oldugum için Pazartesi rutinime dondum. Ancak gunluk yasamınızı etkileyecek şiddette belirtiler oldu.

Bazilari hiç bir yan etki hissetmedigini söyledi arkadaşlarin. Bazilari ise 3 gune kadar bu yan etkileri yasadiklarini belirttiler.

Durum bu şekilde arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aralık 2020 de hastalığı çok hafif ayakta geçirdim dün de gidip aşının ilk dozunu oldum. Hafif kol ağrısı hariç bir yan etkisini görmedim. Aşı yapan 3 gün alkol alma diye tembihledi ve tek dert ettiğim bunun yıllık tatilime denk gelmesi.

Kendimi düşündüğümden daha çok birine bulaştırıp sıkıntı yaratmaktan korktuğum için aşı oldum. Normalde ilaç bile kullanmam ve covid olduğumda gönderdikleri ilaçları da kullanmadım.

Aşı yapan 3 gün alkol alma diye tembihledi ve tek dert ettiğim bunun yıllık tatilime denk gelmesi.

Bizim aşı yapan medikal gorevli ''bugun alkol almayın'' diyordu. Sanırım sizin orada durum farklı 🤣
Gerci alkol fiyatlari nedeni ile hicbir sekilde alamıyoruz ayrı mesele :)

• Hahaha
Tepkiler: _Madmexx _
Aşı olup olmama konusu herkesin kendi kararıdır saygı duymak lazım,sonuçta hastalık aşı olanada bulaşır olmayanada,insanlığı koruyacak tek çare aşı bunuda öğrendik ok,korunma maske bir yere kadar oda tamam,hayati risk taşımadan ve daha hafif atlatarak bu evreyi geçirmek için aşı icad edilmedimi sonuçta,fakat aşı olmak istemeyen insanların tereddüt yaşadığı tek konu,bir aşının tam kapasite ile faydalı olabilmesi için,aşamalar yani faz denilen uzun vadede olabilecek yan etkilerinin yeteri kadar araştırılmadığıdır,tam kapasite faydalı olabilmesi için en az 5yıla ihtiyaç var demedimi bu adamlar dedi.Bunu bildiğimizden değil bu işin profesörleri söylüyor,burada iş kişinin kendinde bitiyor “risk alıp aşı olmak,yine risk alıp olmamak” bu kadar basit esasında mevzu,biontekmiş sinovakmış bütün herkes vuruldu sonuçta yan etkileri ne oldu? Kızaran oldu ateşlenen oldu,olacak tabi bazı insanlara asprin bile dokunuyor,haaa uzun vadede mesela 10 sene sonra yok böbrek yetmezliği oldu yok karaciğeri bilmemne oldu diye ortalık yıkılırsada yapacak birşey yok.

Bizim aşı yapan medikal gorevli ''bugun alkol almayın'' diyordu. Sanırım sizin orada durum farklı 🤣

3 gün çok dedi bana göre de. Önümde arkamda başkaları da yoktu onlara farklı bişey mi söyledi onu da bilmiyorum ama bana tarifeyi 3 ten açtı.

2 gün sonra Cumartesi otele giriş yaptığımda ilk biramı içmeden tatilin başladığını anlamam ben. Muhtemelen denileni yapmayacağım.

• Hahaha
Tepkiler: _Madmexx _
Yüzlerce bilim insanı üzerinde çalışıyor, belki binlerce. Yüz binlerce bilim insanı da yapılan aşıları ve gelişmeleri görüyor, didik didik inceliyor ve takip ediyor. Bu insanlar destekliyor ve aşı olun diyor. Yani en güvenilir kaynaklar olarak aşıyı olun diyorlar.
Dayımın oğlu falancadan duymuş, o doktordan duymuş vs. vs. dedikodularla riske edilecek bir olay değil bu. Çok evham yapıyorsunuz. Basit bir iğne aşı bu ya!
Devletlerin yönetimlerini, hükümetleri ve onların açıklamalarını vs. hepsini boşverin. Onlar bilim insanı değil. Şu sektör bu sektör para peşinde vs. deyip riske etmeyin. Aşı zaten ücretsiz. Bilime güvenin. Vücuda giren sıvının ilaç olduğunu bilin, hiç bir zararı yok. En kötü, basit bir yan etki ve sonra vücuttan atılıyor. Neyinden korkuyorsunuz aşının.
Hadi hadi, itiraf edin iğneden korkuyorsunuz, komplo teorilerini bahane ediyorsunuz 🤪.

Dün Biontech aşısı olum. Gluten alerjim var. İnternette bulabildiğim bilgilere göre Biontech alerji yaparsa bunun %71 'i aşının yapıldığı ilk 15 dakika içinde oluyormuş. Biontech aşısı olanların ilk yarım saati hastanenin bahçesine veya hastaneye yakın bir lokasyonda beklemeleri tavsiye ediliyor. Psikolojik midir bilemem ama aşı olur olmaz başım döndü. 2 dakika sonra başdönmesi geçti. Aşı kasın altına ilsülin iğnesine benzer bir iğneyle yapıldı. Bu sabah aşı olan yer sızladı. Bunun haricinde bir sıkıntı yaşamadım.

KESİNLİKLE AŞI TAVSİYESİ DEĞİLDİR : Sinovac aşınının Brezilya varyantına karşı %51-54 aralığında başarılı oluğu bilgisinin internet ortamlarında dolanmasından dolayı , bu virüsün her coğrafyada farklı varyatının dolaştığı ( ve dolaşacağı ) , dahada mutasyona uğrama ve bununda hızlıca yayılabileceği ihtimaline karşı aşı tercihim biontech ten yana oldu.

Ben yurtdışında yaşıyorum, sağlık görevlisi değilim ama bir hastanede teknik eleman olarak çalışıyorum. Dolayısıyla gün içerisinde onlarca doktor, hemşire vs ile muhattap oluyorum ve hiç kimseden aşı olduktan sonra alkol alınmaz diye birşey duymadım kaldiki yabancılar su niyetine içiyor alkolü 🤣 Acaba aşıdan aşıya fark mı gösteriyor ki.

Bu arada bugün ilk doz aşımı oldum ve kimse alkol yada başka bir şey kullanma diye uyarıda yapmadı 😀

Geri