Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Aşı olan herkese 100tl verseler bile aşı olanların sayısı baya artar bence

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Ben de ikinci doz biontechi oldum bir sıkıntı olmadı. Söyle bir uygulama yapmışlar aşı için gelen kişi 6 yi bulana kadar kutuyu açmıyor aşıyı yapmıyorlar. Bence güzel uygulama.
Aynen uygulama bu şekilde. Dün annemin 2.doz Biontech aşısını yaptırmak için gittik. Biz 5.kişiydik 1 kişi daha gelsin o şekilde yapalım dediler.

Sonunda yürekli bir vatan evladı savcı çıktı. 👏 👏 (link)

Ilk doz biontech asimi oldum, hic bir yan etki hisstmedim.

• Beğen
Tepkiler: cazci
IMG_20210520_140134.jpg

Biontech 1. doz nihayet...
Konu başlığına cevap verirken rol-model olmayı da ihmal etmedim.. :harika:

14/04/2021 de oldum bende ilk doz aşımı.(Sinovac) İlk doz sonrası bir yan etki görmedim. İkinci doz içinde arefe gününe randevu aldım. İkinci aşıyı olduktan sonra güncelleme yaparım.

2. Doz aşımıda yaptırdım. Randevum arefe günü olması sebebiyle ve galiba Sinovac aşı gelme sürecine denk geldiği için randevumu bayramdan sonraya attılar. 2. dozdan sonra hafif halsizlik ve belde hafif agrı yaşadım başka bir sorun şimdilik yok .

• Beğen
Tepkiler: cazci
Aşı karsitligina hiç bir diyeceğim yok. Bunu bir ideolji gibi savunup bagira bagira ulu orta propagandasınin yapilmasi yanliş. Bu hastalik adam seciyor bu seçtigi adam senin bir yakının olabilir ve senden etkilenip aşı olmadiysa bununu vicdanına nasil aciklayacaksin. Olmayacaksan olma marifetmiş gibi ortalik yerde propaganda yapma.

Öğretmen olarak nihayet dün sıram geldi ve Sinovac olmadığı için 15.00'te Biontech vuruldum. Sırada beklerken bir abla eşinin de Biontech vurulduğunu ve iki gün kol ağrısı yaşadığını söyledi. İlk beş saat ağrı sızı olmadı bende. Uyumaya yakın başladı. "Hadi canım kadının söylediğinden etkilendin, psikolojik bir ağrı hissediyorsun şu an." dedim kendime. :) Gece de sağa sola dönerken ağrıyı hissettim. Uyandım ve dirsekten yukarısında ara ara uyuşmayla beraber fena bir ağrı var. Kolumu kaldıramıyorum. Konuya da bakınca bunun Biontech yaptıranların birkaçında yaşanan bir etki olduğunu gördüm. Haricinde başka bir etki yok şimdilik. Umarım şu ağrı da çabuk geçer.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. :hımm:
Düzenleme: Yaklaşık 20 saat sonra ağrıdan eser kalmadı.

Son düzenleme:
Zamanında domuz gribi aşısı için de benzeri şeyler söylenmişti.

O zamanlar hastanede çalıştığım için ilk sıralarda olmuştuk. Üzerinden çok geçmeden hikaye bir hastalık olduğu falan ortaya çıktı. Boşu boşuna aşı olduk diye çok tasalanan arkadaşlarımız oldu. Ben hiç dert etmedim.

Şu anda sağlık sektörüyle bir ilgim yok. Ağustos ayında hastalığı da geçirdim. Buna rağmen sıram gelir gelmez aşı olacağım. Ailemdeki herkesin olması için de gerekli işlemleri yapacağım.

Apolitik bir insanım, x yönetici yerine z olsaydı fikirlerim farklı olmazdı. Özellikle bu şekilde "politik" düşünen arkadaşlarımı bir kez daha enine boyuna düşünmeye davet ediyorum. Tüm dünyanın otak akıl olarak, vatandaşlarına uyguladığı tedavilerin arkasında bir komplo aramak ne kadar doğru olabilir?

Öğretmen olarak nihayet dün sıram geldi ve Sinovac olmadığı için 15.00'te Biontech vuruldum. Sırada beklerken bir abla eşinin de Biontech vurulduğunu ve iki gün kol ağrısı yaşadığını söyledi. İlk beş saat ağrı sızı olmadı bende. Uyumaya yakın başladı. "Hadi canım kadının söylediğinden etkilendin, psikolojik bir ağrı hissediyorsun şu an." dedim kendime. :) Gece de sağa sola dönerken ağrıyı hissettim. Uyandım ve dirsekten yukarısında ara ara uyuşmayla beraber fena bir ağrı var. Kolumu kaldıramıyorum. Konuya da bakınca bunun Biontech yaptıranların birkaçında yaşanan bir etki olduğunu gördüm. Haricinde başka bir etki yok şimdilik. Umarım şu ağrı da çabuk geçer.

Hocam geçmiş olsun, ben de dün öğretmen kontenjanından aşıyı oldum ve aynı şekilde kol ağrısı var şu an. Ne olur ne olmaz diyerek araçla geldim bugün işe.

Sırası gelenlere seçenek olarak hangi aşılar sunuluyor?

Hocam geçmiş olsun, ben de dün öğretmen kontenjanından aşıyı oldum ve aynı şekilde kol ağrısı var şu an. Ne olur ne olmaz diyerek araçla geldim bugün işe.
Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Ağrı geçene kadar ben de araçla gideceğim sanırım.

Sırası gelenlere seçenek olarak hangi aşılar sunuluyor?
Sinovac ve Biontech görünüyor sistemde ama Sinovac kalmamış.

Hastalığın ölümcül olduğunu düşünenler aşı yaptırabilir,
Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum,fakat 100 binde 1 ölme oranım olan bir hastalık için aşı olmayı hiç düşünmüyorum.

Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum,fakat 100 binde 1 ölme oranım olan bir hastalık için aşı olmayı hiç düşünmüyorum.

Dostum dünya sağlık örgütünün sitesindeki güncel sayıdan hesapladığın zaman ölüm oranı 0.0215498463572563
Yani hastalığa yakalanan 1.000 kişiden 21 kişi ölmüş. Bu oranın çok büyük bir kısmını da kronik hastalığı olanlar oluşturuyor. Sayılar doğrudur yanlıştır vs.

Politik sebeplere dayanmaksızın, aşı olmayanlara da hak veriyorum. Belki de yakalandı, ama virüs yayılamadan bedeni yendi. Ama ikinci ya da üçüncü kez sapasağlam atlatılamayabiliyor.

Toplumun bir kısmı aşı olmadığı bu durumda bir paradoks oluşuyor. Aşı olanlar, kendileri virüs kapsalar bile hastalanmayacak(umarım). Fakat aşı olmayanlar etkilenmeye devam edecek. Özellikle sağlık sektörü bu virüs ile ilgili tehditleri yaşamaya, hastaneler ekstra ekstra önlemler almaya devam edecekler. Her alanda hem ekstra kaynak harcanacak hem de, doğrudan ya da dolaylı olarak hepimiz sosyo/ekonomik yönden etkileneceğiz.

Kararsız olanlar için;
Özellikle yabancı dillerde, dünya çapında isim yapmış üniversitelerin sitelerinden bilgi almak, hayat tecrübesine güvendiğimiz insanlara danışmak ve politik olarak karar vermemek gerekir.

Son düzenleme:
Covid 19 salgının ilk günlerinde Nisan 2020 başında Covid 19'a yakalandım. 3 gün hastane, 3 gün KYK'da ve 14 günde evde karantinada kaldım. İlk 2 gün yüksek ateş ve çok şiddetli kas ağrısı yaşadım. 3. gün ateşe normala döndü, 4 günde kas ağrılarım geçti. Hayatımda hiç böyle bir kas ağrısı yaşamamıştım. İnanın yattığınız yerde kolunuzu kaldıramıyorsunuz. Mutlaka aşı olun. 43 yaşındayım ve sıramı bekliyorum. Mutlaka aşımı olacağım.

Covid 19 salgının ilk günlerinde Nisan 2020 başında Covid 19'a yakalandım. 3 gün hastane, 3 gün KYK'da ve 14 günde evde karantinada kaldım. İlk 2 gün yüksek ateş ve çok şiddetli kas ağrısı yaşadım. 3. gün ateşe normala döndü, 4 günde kas ağrılarım geçti. Hayatımda hiç böyle bir kas ağrısı yaşamamıştım. İnanın yattığınız yerde kolunuzu kaldıramıyorsunuz. Mutlaka aşı olun. 43 yaşındayım ve sıramı bekliyorum. Mutlaka aşımı olacağım.

Ben ayakta atlattım çok şükür. 1 gece ateş 4-5 gün civarında yoğun sırt ve bel ağrısı. Yatmadan atlattık.

174 milyon vaka, 3 milyon 750 bin vefat var. Nasıl 100 binde 1 oluyormuş? Bir de bunlar resmi rakamlar. Sadece Türkiye'de geçen seneye göre 200 bin ölüm artışı olmuş. Allah bilir kaçı Covidden öldü de ölüm raporuna başka bir şey yazdılar.
Tam bilgiyi de vereyim. 2019'da Türkiye'de 435 bin kişi hayatını kaybederken, 2020'de 653 bine çıkmıştır bu rakam.

Son düzenleme:
Geri