Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

Ne yaparsın dostum can tatlı,aşı gelsede gelmesede önce arkamızı sağlama alalım diyoruz :komik: hiç olmazsa gelirse hangi aşı faydalıysa o olsun diyoruz bizim tartışmamız budur,ama tabi tuzun kuru olunca garip geldi dimi sanada:komik:

Hocam benim tuzum kuru degil, ben de risk altindayim. Bagisikligim yok, asi da olmamadim henuz.
Ama garip geldi, maske konusunda da insanlar ilk basta bir suru sey konusyordu vay efendim n95 maskeden, ameliyat maskesine, tekrar kullanilmasina kadar ama sonucta herkes buldugunu takmak zorunda kaldi. Asi da benzer olacak gibi geliyor bana.
Hayirlisi.
ABD'nin yani kapitalizmin beşiği olan bir ülkenin aşısını olacağıma Çin aşısı olurum daha iyi. Tercihen bana sıra gelene kadar yerli aşı bulunur ise yerli aşıyı olmayı tercih ederim, yok bulunmaz ise Çin aşısını hiç düşünmeden kullanırım. ABD ve Avrupa hastalıktan kırılırken şu an Çinde vaka sayıları 20'yi geçmiyor.

ABD kapitalizmine karsi olup, bunun zitti olarak Cin'i gormek ve tercuh etmek biraz garip geldi bana, kusuruma bakmayin. Kapitalizm konusunda Cin'in ABD'den geri kalir yani yok.

Diger bir mesele de Cin asini tercih etmenizin sebebi olarak vaka sayisini gostermeniz. Cin halki asilanmaya basladi mi, vaka sayilarinin dusuk olmasinin sebebi asi mi?

Scudo
Büyük konuşmayayım fakat olmak istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ali önder
ABD kapitalizmine karsi olup, bunun zitti olarak Cin'i gormek ve tercuh etmek biraz garip geldi bana, kusuruma bakmayin. Kapitalizm konusunda Cin'in ABD'den geri kalir yani yok.

Diger bir mesele de Cin asini tercih etmenizin sebebi olarak vaka sayisini gostermeniz. Cin halki asilanmaya basladi mi, vaka sayilarinin dusuk olmasinin sebebi asi mi?

Çin halkının aşı olmasıyla ilgili haber: (link)
Ayrıca Çin tüm Dünyadan önce bu aşının çalışmalarına başladı.
Bilgi: (link)

ABD Kapitalizmi ile Çin'in emek yoğun çalışmasını bir tutmamalısınız. Kapitalizm bambaşka bir konudur.

Şunu da belirtmek isterim, Covid Pozitif olmuş ve sırt ağrısı ve halsizlik dışında hiçbir belirti vermeden atlatmış birisi olarak ben çin aşısını olacağım.
Bunlar benim kendi düşüncelerim, siz çin aşısı olmayabilirsiniz saygılar.

Bu konuda yaptığımız her yorum belkide birimizin fikrini yaptırmak yada yaptırmamak konusunda değiştirebilir. Bu bu yüzden bence bu konu kapatılsa daha iyi. Kimse vebal altında kalmasın.

• Beğen
Tepkiler: raft117
Çin halkının aşı olmasıyla ilgili haber: (link)
Ayrıca Çin tüm Dünyadan önce bu aşının çalışmalarına başladı.
Bilgi: (link)

ABD Kapitalizmi ile Çin'in emek yoğun çalışmasını bir tutmamalısınız. Kapitalizm bambaşka bir konudur.

Şunu da belirtmek isterim, Covid Pozitif olmuş ve sırt ağrısı ve halsizlik dışında hiçbir belirti vermeden atlatmış birisi olarak ben çin aşısını olacağım.
Bunlar benim kendi düşüncelerim, siz çin aşısı olmayabilirsiniz saygılar.

Hocam verdiginiz haber linkinde, vaka sayisi ile asilanma arasinda iliskiden bahsedilmemis. Tekrar sorayim, vaka sayisinin dusuk olmasinin sebebi asi mi yoksa baska seyler olabilir mi? Uyguladiklari siki karantina tedbirlerinin vaka sayisini dusurme ihtimali bana daha mantikli geliyor. Ne zaman asilanmaya baslandi insanlar, asilama oncesi ve sonrasi vaka sayisi nedir bilirsek eger aradaki iliskiyi kurabilmek/anlayabilmek daha kolay olabilir.

Emek yogun calisma ile kapitalizmin de pek alakasi yok malesef, bambaska bir konu dediginiz gibi. Kaldi ki emek yogun calismadan bahsedersek Vietnam, Malezya, Endonezya gibi ulkelerde bu yogunluk Cin'den daha fazla.

Gecmis olsun. Elbette istediginiz asiyi olabilirsiniz, sizin kendi tercihiniz. Kimsenin buna karismak haddi degil.
Bu konuda yaptığımız her yorum belkide birimizin fikrini yaptırmak yada yaptırmamak konusunda değiştirebilir. Bu bu yüzden bence bu konu kapatılsa daha iyi. Kimse vebal altında kalmasın.

Hocam bisiklet tercihi konusunu da kapatalim, belki de birimizin fikri degisebilir bisiklet konusunda. Kimse vebal altinda kalmasin.

• Beğen
Tepkiler: raft117 ve Ronin45
Adamakıllı bir yerden bilgilenelim arkadaşlar.
Gerçek bilim anlatmaya, insanları bilgilendirmeye çalışan ender kişilerden öğrenelim. Tam 45 dk boyunca anlatmaya çalışmış.
Buyrun:

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Ben hala neden Almanya da yaşayan Türk çiftin geliştirdiği aşıyı edinmediğimizi anlamadım. O kadar haber yaptık gurur duyduk övdük falan ama neden onların aşısını almadık da sağlığa pek de dikkat etmeyen üretim devi Çin i tercih ettik? Çin ve ABD ye güvenmiyorum ama Avrupa insan sağlığına en çok değer veren yer diye onlara daha fazla güveniyorum

• Beğen
Tepkiler: raft117
Ben hala neden Almanya da yaşayan Türk çiftin geliştirdiği aşıyı edinmediğimizi anlamadım. O kadar haber yaptık gurur duyduk övdük falan ama neden onların aşısını almadık da sağlığa pek de dikkat etmeyen üretim devi Çin i tercih ettik? Çin ve ABD ye güvenmiyorum ama Avrupa insan sağlığına en çok değer veren yer diye onlara daha fazla güveniyorum

Reyiz bir suru atar gider yapti ABD'ye ardindan 2017-2018 gibi Trump ile gorsmeye gitti boeing ile anlasma yaptilar yeni ucak alimi icin. Ayni sey asi icin de olabilir elbette. Bugun Cin derler, haftaya bir ABD ziyareti yaparlar hemen ertesinde medya Cin asisini karalamaya baslar. Bunlar olagan isler Turkiye icin.

Olay aşı olup olmamak değil. İğneden korkuyorum. :koptum: Aspirin yutmayı beceremiyorum. Şaş kaza hap verilince, boğazımda kalmasın diye yanımda bir kişi olmasına bakıyorum. Kaçabildiğim yere kadar devam. :harika:

Hayır olmaayacağım. Bakarım zaman geçeri herkes olur, kimseye bir şey olmaz, o zman bi hal çaresine bakarız.
Bu arada aşının çin'den geliyor olması beni korkutmuyor. Adamlar EBOLA, SARS gibi salgınların kökünü kazımış, tecrübeliler. Ama yine de bu ülkeye getirilen hiçbir şeye güvenmiyorum bu da gerçek.

@Taygun Kon

Hocam Afrika aşısı var elimde isterseniz . Güvenliği tarafımdan test edilmiş.

Taygun Reyize Özel.jpg

Ülkenin %70'i aşı olursa bu yeterli oluyormuş.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Ülkenin %70'i aşı olursa bu yeterli oluyormuş.
Dayanabildiğim yere kadar bekleyeyim bari:acpsnr: yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı deyip yerli aşıyı bekleriz artık:komik:

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Zaten 3. faz devam ediyor çinde ayrıca Türkiyede de 3bini aşkın aşı yapılmış durumda.
Hocam bizlere söylenen bu. Gerçekse ne güzel, ya değilse?
Dayanabildiğim yere kadar bekleyeyim bari:acpsnr: yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı deyip yerli aşıyı bekleriz artık:komik:
Merdiman altı bidontex diye çakmasını üretsek, kim bilecek?

@umutcelik beyin dediği hesap zaten bize gelesiye kadar beklemiş oluruz diye düşünüyorum. Belli bir kişiye yapılsın ülkemizde merdiven altı üretimini yapacaklarına inanıyorum. Böyle son bir umudu kalan kişiler çaresizce gider alır olan yine ona olur.

Kendi adıma bende karar veremedim ne olacak bitecek diye. Bunun en temel sebebi Çin kaynaklı olmuş olması olsa gerek Pfizer olsa içimdeki bu şüphe olmazdı diye düşünüyorum.

250155 dosyayı görüntüle

250156 dosyayı görüntüle

250154 dosyayı görüntüle

• Oxford/Astrazeneca: Viral vektör türünde geliştirilen bu aşı virüsteki 'Spike Protein' diye adlandırılan bölgeyi hedef alarak virüsün hücreye tutunma ve kendini çoğaltma fonksiyonlarını durdurmayı hedefliyor. Daha önceki SARS ve MERS salgınlarında öğrenilen ve bir yere kadar geliştirilen bu teknik, Covid-19 aşı çalışmalarına başlandığında epeyce vakit kazandırdı ve daha şimdiden yüzlerce milyon doz sipariş aldı. Astrazeneca ile ortak yürütülen aşı çalışmasıyla ilgili Kasım ayında açıklanan ara sonuçlarda, üçüncü faz deneylerinde yüzde 62 ila 90 arasında değişen oranlarda başarı sağlandığı bildirildi.
  • Moderna: Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen bu aşı, daha önceki aşılardan farklı olarak virüsün kendisinin değil, genetik materyalinin (RNA) vücuda enjekte edilerek bağışıklık oluşturmayı amaçlayan bir yöntemi kullanıyor. Üretimde büyük avantajlar sağlayacak bu yöntemin başarılı olması halinde aşı teknolojisinde çığır açabileceği bilim çevrelerince öngörülüyor. Moderna şirketi Kasım ayında üçüncü faz çalışmalarının ara sonuçlarında %95 oranında koruma sağladığını duyurdu. Bu aşının ABD'de acil kullanım izni alması bekleniyor.
  • BioNTech: ABD merkezli Pfizer ve Almanya merkezli BioNTech firmalarının beraber geliştirdikleri mRNA tabanlı aşı adayı, başarılı geçen ilk iki fazın ardından Temmuz ayında 3. faz çalışmalarına çeşitli ülkelerde başladığını duyurmuştu. 9 Kasım'da yapılan açıklamada bu çalışmalarda elde edilen ilk bulguların, aşının %95 oranında başarı sağladığı belirtildi. Uğur Şahin, Özlem Türeci ve Christoph Huber tarafından kurulan şirket, yıllar içinde tıp alanında pek çok araştırma yaptı. BioNTech şirketi Eylül 2019'da Bill ve Melinda Gates Vakfı ile HIV ve tüberküloz tedavilerine yönelik de bir anlaşma imzalamıştı. Aşının acil kullanım izni için Amerika Gıda Ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvuruldu.
  • Gamaleya (Sputnik V): Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta ülkenin ilk koronavirüs aşısı Sputnik V'nin Moskova'daki Gamaleya Ensititüsü tarafından geliştirildiğini ve aşının Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı. Putin, yakında toplu üretime başlamayı amaçladıkları aşının kendi kızına yapıldığını da söyledi. Rusya, 11 Kasım'da yaptığı açıklamada, Sputnik V'in başarı oranının yüzde 92 olduğunu duyurdu.
  • Sinovac: Eski bir yöntem olan 'inaktif virüs' tekniğine göre hazırlanan bu aşıda, enfekte etme özelliğini yitirmiş olan virüs vücuda verilerek, vücudun hastalığa bağışıklık kazanması hedefleniyor. Haziran ayında birinci ve ikinci fazda kritik bir yan etki gözlemlenmediğini açıklayan şirket, üçüncü faz çalışmalarına farklı ülkelerde devam edeceğini duyurdu. Bu ülkelerden biri de Türkiye. CoronaVac isimli aşının Türkiye'de 25 merkezde denenmesi planlanıyor. Faruk Koca, bu aşıdan 50 milyon doz sipariş edildiğini duyurdu.
  • CanSino: Çin merkezli bir başka aşı çalışması olan Cansino da viral vektör türünde aşı geliştiriyor. Çin ordusunda 3. Faz denemelerine başlanan aşının da daha önceki fazlardaki etkisi Lancet dergisinde incelenmişti.
  • Pekin Biyoloji Enstitüsü/Sinopharm: Çin merkezli bir başka aşı çalışması olan Sinopharm da 'inaktif virüs' yöntemini kullanıyor. Şirket üçüncü faz çalışmalarını Abu Dabi'de yürütüyor.
  • Johnson&Johnson: Şirket 23 Eylül'de, tek dozluk koronavirüsü aşısı denemelerinde 60 bin gönüllünün katılımıyla son aşamaya girildiğini açıkladı. Johnson & Johnson'ın aşısının, iki doz gerektiren rakip aşılara kıyasla milyonlarca doz aşının dağıtımı açısından daha elverişli olabileceği tahmin ediliyor.
  • Novavax: Protein parçalarını kullanarak üretilen bu aşının 24 Eylül itibarıyla Birleşik Krallık'ta 3. faz deneylerine başlayacağı duyuruldu. İki doz halinde uygulanacak aşının daha önce Güney Afrika ve Amerika'da tamamlanan fazlarında umut vadeden sonuçlar aldığı belirtilmişti.
  • Wuhan Biyoloji Enstitüsü/Sinopharm: Dünyada üçüncü faza ilk geçen aşı adayı da inaktif virüs yöntemini kullanıyor. Başarılı olması halinde yıllık 220 milyon doz üretilmesi hedefleniyor.
  • Bharat Biotech: Hindistan tarafından geliştirilen ve aralarında Türkiye'nin de olduğu 18 ülkede binlerce gönüllü üzerinde denenecek aşı, eski bir yöntem olan inaktif virüs yöntemini kullanıyor.

250157 dosyayı görüntüle
Sizin bu tip bilgileri kaynakları ile verip paylaşmanıza hayranım teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sizin bu tip bilgileri kaynakları ile verip paylaşmanıza hayranım teşekkürler.
Valla ben haberleri bile okurken biraz olsun kıllanırsam hemen haberin kaynağını, bahsi geçen araştırma vs gerçekten var mı diye araştırırım. Kaynak mühim :)
(Fen fakültesi çıkışlı olmanın kalıntıları hep)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri