Scudo Sports

Covid-19 aşısı olacak mısınız?

hamza06

Üye
Tepki
143
İsim
hamza t.
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar aşının bulunmasıyla beraber çeşitli teoriler ortaya atılmaya başlandı. Aşı yaptırmak istemeyenlerin sayısıda giderek artmaya devam etmekte. Sizin görüşünüz nedir ? Aşı olacakmısınız?

Scudo
Aşı yaptırmamak için ahmakça olmayan bir sebep okumadım henüz internette buna rağmen gördüğüm anketlerde insanlar çoğunlukla aşı olmamayı düşünüyor, bense elbette yaptırırım neden yaptırmayayım?

Eğer aşı, covid aşısı ise yaptırılır elbet amma velakin, nasıl insan her sene grip oluyorsa, grip aşısı bir sezon önceki virüslere karşı bir derleme oluyorsa, bu virütik covid in aşısının çok önem arzedeceğini sanmıyorum. Olsam, bir daha covid olmayacağımın garantisi değil bu aşı.

Yaptıracağım elbette.

Açıklanan aşılar içerisinde inaktif aşı olarak geçen Çin aşısı 3. faz aşamasındam sonra sonuçları iyi olacaksa olmamak için sebep yok. Olurum şahsen...

Vurdurma konusunda toplumsal bir paradoks içindeyiz. Bu akşam ekonomi haberlerine göz gezdirdim. Bisan 'da yeni fiyat listesini yayınlamış. Hayret ettim. Bence bu saatten sonra vurdurmayı tartışmak bile anlamsız.
Bana gelince, sağlık için tabiki vurduracağım.

Olsam neden olurdum. Aşının beni ömür boyu koruyacağını bilsem , yeterince yan etkilerinin bilindiği bilsem elbette olurum.
Neden olmam. Aşı bana 2 3 ay sonrası için koruma sağlamayacak ki yaz mevsimindede hastalık var. Olası yan etkileri için fikirleri olduğunu hiç sanmıyorum. Hele çinden gelen aşıyı hiç düşünmem

herkez oluyorsa benim olmama gerek yok ozaman :)

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Ben yaş itibarı ile riskli gruba yakın olduğum için aşıyı bulursam düşünmeden yaptıracağım. 25 milyonluk şanslı gruba girebilir miyim orası muamma.

herkez oluyorsa benim olmama gerek yok ozaman :)
Aşılar bulaşmayı değil hastalanmayı önlüyor. Yani herkes aşılı diye siz daha güvende olmuyorsunuz. Aynı şekilde aşı oldunuz diye maskesiz gezip bulaştırmaya devam ettirmenizde sakıncalı.

Adam gibi aşı gelirse vuruluruz diyordum ama şunu duyunca vazgeçtim,bir kaç sene önce ürettiği sars aşısı klinik testleri tamamlanmamışken onaylansın diye rüşvet veren bir şirketin aşısını asla enjekte ettirmem! Koskoca dünyada Avrupa,Abd dahil birçok ülke tercih etmezken bizimle birlikte çin aşısını tercih eden Endonezya,Şili,Brezilya,Bengladeş gibi enteresan ülkeler diyeyim 3.dünya ülkeleri demeyeyim artık. (link)

@BerkEvren Türkiyenin %70 vurduruzsa yeterli oluyormuş. Hem aşı olan kişi bulaşmasından korkar mı ?

:)
130826847_4058573310844017_1377518261544982709_n.png

Adam gibi aşı gelirse vuruluruz diyordum ama şunu duyunca vazgeçtim,bir kaç sene önce ürettiği sars aşısı klinik testleri tamamlanmamışken onaylansın diye rüşvet veren bir şirketin aşısını asla enjekte ettirmem! Koskoca dünyada Avrupa,Abd dahil birçok ülke tercih etmezken bizimle birlikte çin aşısını tercih eden Endonezya,Şili,Brezilya,Bengladeş gibi enteresan ülkeler diyeyim 3.dünya ülkeleri demeyeyim artık. (link)
Aynen senin Gibi düşünüyorum. Avrupalının vurdurduğu aşı olsa yine düşünülür ama çin aşısı ya😀 plastik oyuncağını almıyoruz kanserojen diye aşısını içimize enjekte ettireceğiz. Benim aklım almıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve seko35.50
Geri