Scudo Sports

Çorum'da Bisiklet Yasağı

Günümüzün üst düzey görünümlü alt düzey yöneticileri... İnsan bu kadar mı akılsız olur. Saçma sapan düşünce . O emniyet müdürünü alıp..... O kadar sene okuyup Koleje insan olarak girip e.ş.k olarak çıkanlardan birisi daha.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Günendi
Scudo
Çok yazık,yaptıkları bu hareket, bisikletin ve bisiklet sürmenin sonsuz derecede tutkunu olan kişilerin(yani bizlerin :) bisikleti ve kullanımını yaygınlaştırmak için verdiği emeği hiçe saymaktır.

• Beğen
bisikletle egzost gazı salınımı gerçekleştirebilirsek bir gün bütün yollar bizim olacaktır:D hele bi de bayramlarda katliama yol acarsak..kimse bizi tutamaz...
kıt zekalı adamlar ya...

@serhan kar

Çok doğru. denemek lazım bunu yakıt kullanarak havayı kirletmemiz lazım illa egzoz gazı salmamız lazım havaya, belki o zaman bisiklete değer verirler. :)

Araba kullanmyı bilmeyenlere verirsen ehliyet olur tabiki kazalar.
Açıklamanın akılla bağdaşan yanı yok...
Akıllara zarar bir açıklama...

• Beğen
dünyanın neresine gönderirseniz gönderin bu habere gülerler,
bu yasağı koyan nereli çok merak ettim. Kesin çorumlu değil çünkü çorumlular böyle saçma sapan şey yapmazlar:)
Haklı olarak çorumlular kızacaklar, ama bunu kimse yapmaz:)

Dünyanın bir çok ülkesindeotobanlarda bisiklet kullanımı mümkündür, bizde mümkün mü?

Arkadaşlar yapılacak şey basit bir pazar sabahı topluca o yola girilecek :D

çok iyi yapmışlar hem ne gereği var öyle 2 tekerli şeytan arabalarının hiç "demogratihh" ülkemize yakışıyor mu böyle bisikletler falan? hem millet iradesi tecelli etmiştir canıım, çook değerli halkımız istemiştir.

aslında çözüm değil,çözümsüzlük.çünkü bisiklletle trafiğe giremeyenlerin hepsinin arabaları ile trafiğe girdiğini düşünün.trafik felç.demek ki bu yolun bir çözüm olmadığını anlamak için bir dakika düşünmek yeterli .

aramızda para toplayıp bu emniyetsiz müdürü hollanda veya danimarka ya geziye göndersek fikri değişirmi acaba

Neresinden bakarsanız bakın saçma, insanların ulaşım özgürlüğünü genişleteceklerine kısıtlıyorlar.

Zaten trafik yoğunluğuna bisiklet neden oluyor. Hakkaten şaka gibi haber, ancak Türkiye'de olur böyle birşey. En geri kalmış ülkelerde bile göremezsiniz. Gerçi biz de onlardan biriyiz zaten işte ispat. Ben böyle zihniyetin.....

2 tane cadde var gazi ve inönü.
başka cadde yok çorumda zaten

Ne şaçmalık bunun espirisi olabilir mi? Bunlar bisikleti eğlence aracı olarak görüyorlar bu da Türkiye'de bisiklet kültürünün gelişmediğini gösteriyor.Bilgisizler bisiklet yolu yapmaktan acizler.

İnsanların arabadan uzaklaşması yakıt kullanımının azalmasına sebep olur, motorlu taşıtlara gerek kalmaz sonucunda, zengin araba firmaları ve petrol lobisi para kazanamaz, bunun sonucu da ülkemizin ileri gelen "Yiyicileri" bu kişilerden fayda göremez. Taşıt üretmiyoruz, yakıt üretmiyoruz, Avrupa otomobil, Orta doğu petrol üretiyor, fakat bizde ikisi de yok. Nüfusumuz çok kalabalık ve tüketim toplumuyuz o yüzden tüm Arap sermayesi buraya geliyor, yada otomobil fabrikaları kuruluyor. Tek düşünceleri bu düşünmeyen milleti kandırıp, sonuna kadar sömürmek. Devletimiz de buna çok güzel aracılık ediyor.
İkincisi emniyet tamamen görüntü olarak var Türkiye 'de.İşleri güçleri siyaset ve daha fazla para kazanmak. O yüzden halkın mutluluğu onlara ıvır zıvır geliyor. Bisiklet kullanırken kaza olursa otomobil sahipleri ile uğraşmaktansa yada bir kaç tane bisiklet parkı yapmaktansa kolaya kaçıp yasaklama işine giriyorlar. Aslında tam bir Anayasalık olay. Tabi ülkemizde ki yasayı dinleyen hakim,savcı varsa....

diyecek kelime bulamıyorum. ne desemde bu geriliği anlatsam bilemiyorum.

hakimiyet19@mynet.com ve iletisim@corumhakimiyet.net
adreslerine konu ile ilgili tepkimizi gösteren bir mail gönderdim dilerim faydası olur sizlerde bu adreslere tepkilerinizi gösterin ne kadar çok mail o kadar çok ses demektir #bisikleteözgürlük hastagı da twitter üzerinden yorumlara açılmış durumda

@LeventK.
Mezar kazılarak 3 senelik konu gün yüzüne çıkartılmış orası ayrı bir şey ama ben bu yasak muhabbetinin akıbetini merak ettim.
Bu 3 yıl içerisinde yasak uygulandı mı, uygulanabildi mi, yerel halkın tepkisi ne oldu, uygulamanın bugünkü durumu ne?

Geçmişten ilginç bir enstantaneye denk geldik ama bugüne yansıması nasıl oldu, bilen yok. :D

Geri