Scudo Sports

Çorum'da Bisiklet Yasağı

Scudo
3 sene olmuş emniyet müdürünün ataması gelmiş yeri değişmiştir bence. Şayet değişmediyse parelelci diyin ne koyduğu yasak kalır nede kendisi heheh :D (Aman kimse siyasi bir mesaj algılamasın gündeme nazaran ince bir espiri sadece)

Çorum iline en az on kere gittim. Tüm caddelerini işim gereği arabayla dolaştım. Trafiğin en yoğun olduğu iki cadde bu bahsedilen cadde bu duruma da gözlerimle şahit oldum. Ama bunun sorumlusunun Bisiklet severler olduğunu olacağını bin yıl düşünsem aklıma getiremezdim. Bu büyük bir saçmalık ve büyük bir talihsizlik. Her şeyden önce Anadolu'nun yapısına aykırı. Benim bu tip kentlerde en sevdiğim görüntü, yaşlı yaşlı amcaların kendi yaşlarında kullandıkları bisikletleri görmek ve yüzlerinde ki huzuru seyretmektir. İmrenilen olmak varken bir anda nefret edilen bir adam olmak büyük talihsizlik.

@Emre A
2011'deki konuyu hortlatan arkadaş:)
acaba bu yasak halen devam ediyor mu?
bilgi edinme yasası hakkını kullanmak istiyorsanız Emniyet Müdürlüğü sayfası şurada:
(link)

@Gökhan Günendi

Her ne kadar eski bir konu olması ve şu an ki durumu bilmememize rağmen İsteyenle iddiaya girerim ki... O karara imza koyan Çorum İl Trafik Komisyonu üyeleri obez, tembel ve göbekli..

Ülkemizin çok değişik yörelerinde yeni yeni bisiklet kulüpleri, dernekleri ve mevcut spor kulüplerimizin bisiklet branşları faaliyete geçip hatta ve hatta İl Sağlık Müdürlükleriyle işbirliği ile Bisikletime yol verin vs.. kampanyalarla güzel insanlarımıza sağlıklı yaşamı vaad eden bir zihniyet yeşerirken Çorumdan bu tür düşünce ürünü yasağın gelmesi bizleri derinden yaralamıştır.. İnşaallah bazı duyarlı hekim arkadaşlar bu komisyon üyesi arkadaşlarımıza bisiklete binmenin yararlarını anlatırlar da ... yaptıkları hatadan ivedilikle dönerler..

Saygılarımla.

Bildiğim adarıyla şu an Çorum'da böyle bir uygulama yok.. O dönem hangi akla hizmet böyle bir karar alınmış bilemiyorum... Bu vesile ile Eskişehir'de uygulaması devam eden bazı caddelerde bisiklet kullanımının kısıtlanması yasağınında kaldırılmasını istiyoruz...

Çorum'lu bir arkadaşım var ona sordum. Bu uygulama doğru ve şehir içinde hala devam etmekteymiş.

2012 ve 2013 yılı içerisinde Çorum'a bisikletle gitme fırsatım olmadı... İkisindede bana debk gelmemişti.. Demekki şanslıymışım... :)

Geri