Scudo Sports

Corratech X Vert Motion 2009 mi Yoksa Sedona 761 mi

Kemal Faruk Doğan

Daimi Üye
Tepki
354
Corratech X Vert Motion 2009 mi Yoksa Sedona 761 mi
yada önerebilceğiniz 1500 tl ye kadar güzel bir mtb bisiklet ?

Scudo
Böyle bisikletler alabilecek gücün varken 2. ele bakmak kadar saçma birşey olmaz. Bu ikisinden birini al gayet güzel daha ne olacak :).

şimdi şöyle diyeyim :D eğer forumdan 2. el araştırırsan 1500-3000 tl arasındaki bisikletler 1500 tl aralığında satılır. ama 2. el olur. temizini bulursan neden olmasın. aynı fiyata daha yüksek donanım.

benim hayalimde hep sd761 vardı ama kısmet değilmiş. içimden hep sd761 geçiyor. umarım bu hayalimi gerçekleştiririm bigün. sanada tavsiyem 761 olacak dolayısıyla sıfır almak istersen. veya dediğim gibi forumda biraz araştır temizini bulursan artan parayı bisiklete harcarsın gene daha güzel bişey ortaya çıkar.

KADRO BOYU ÖLÇÜLERİ : 14”

yani sadece 14'' varmış. boy açısından problem çıkarmı acaba?

• Beğen
Tepkiler: Nyo Ykpogl
scott scale 70 galiba senin için uygun duruyor onuda incele tabi araştırmadım özelliklerini ama son karar senin.

Buna bak derim 14-16-18 kadro var...

Scott 2009 Scale 70 Bisiklet buda güzel ama fiyat 990 eu Shimano BL-M486 Disc firen var bu seridışı deore bile değil yani ben olsam NS255 SD alırdım markaya para vermezdim...

sedona güzel tavsiye ederim ağırlığıda 11.420gr 18 kadro olanı !!!

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Hakkı
kesinlikle haklısın. galiba biraz pahalı kaçıyo özelliklerine göre scott s.70. en iyisi sedona gibi :D teşekkürler nyo aydınlatma ve araştırma için..

• Beğen
@Abdullah Hakkı

Aslında salcano çok iyi ama nedense eskiden gelen bir kafamızda sabitlenmiş kötü diye bu yıl 2 tane salcano aldım NG255SRD ve NG222 kesinlikle çok iyiler kitlemeli amortisörden sram x7 viteslere kadar avid 5 hidrolik disk frenler vs.. bu parçalara sahip başka bisikletleride araştırdım ama fiyatları çok uçuk 950 TLye aldığım NG255SRD üstündeki parçalar başka bişikletlerde en az 1300 tl buda iyi fiyatı :) sram x7 sistemli 4000 tlye bile gördüm :):):)

• Beğen
piyuvv :D abartılmış fiyatlar. yav abicim aslında işin aslı isim bırakmakta. bir zamanlar bianchi nam bıraktı şimdi en adi bisikelti 300 e 500 e satıyo, kimse gık demeden alıyo. ama o bisiklete en az 3 kat kalitelisi varmı var. muhtemelen sram x7 yi 4000 tl lik bisiklette kullanan firmada bianchi gibi olma yolundadır. amacım firma kötülemek değil. ama parayı gören gerçekten değişiyor. hele bide iyi bi nam yapmışsa tamam. kimse tutamaz fiyat konusunda. bu yüzden her zaman için yeni atılım yapan bisiklet firmalarından yana olmuşumdur. hem onlara destek hem cebinize destek. anladığım kadarıyla salcano da bu firmalardan. ama salcano ilerleyen zamanlarda gerçekten birçok firmayı cebinden çıkaracak bir dev haline gelir. çünkü her yerde salcano var ve kalitesine göre fiyatı gerçekten uygun. biraz araştırmak lazım salcanoları. tekrardan aydınlattığınız için teşekkür ederim Nyo abi (isim bilmeyince nickle bu kadar oluyo:D)

• Beğen
@Nyo Ykpogl

Bir modelin seridışı olması, ne en kötüsü anlamına gelir, ne de bilmeyen biri için ilk bakışta kolayca anlaşılabilir.
Deore ayarında da seri dışı setler vardır, xt ayarında da , tourney ayarında da ;)
http://cycle.shimano-eu.com/publish/content/global_cycle/en/nl/index/products/mountain/non-series_components.image.-Par50lparsys-0001-image.dash.400.384.gif

aklınızda bulunsun.

mesela alt resimdeki ilk aynakollar seridışı bir gözatın:

http://www.centrumrowerowe.pl/images/products/FC-M542%20czarna.jpg

Ve buyrun bir deore aynakol:

http://www.bikemagic.com/news/images/deore06_cranks_big.jpg

Burdan önyargıyla yola cıkarak: "üstteki aynakol seridışı, deore bile değil" denebilir mi sizce?

Bu arada Scott bisiklet almak "markaya para vermek" değildir. siz bazı birtakım bianchilerle karıştırdınız sanırım. Aldığı parayı kesinlikle hakediyor scott.Ve o 990 euro korkutmasın sizi sadece kadrosu yaklaşık 530 euro olan bi model için o komponentlerle emin olun normal bi fiyat.O sizin "markaya para vermem" deyip, onun yerine salcano önerdiğiniz bisiklete aslında "ona param yetmiyo" demeniz daha dürüstçe olurdu.Scott kadrolar görünürden daha consept, özel ve bilirisiniz ki kadro da en önemli parçadır ve kalıcı oluyor.
İyi forumlar

@bryant91

Benim param herşeye yeter hesabını sen tutmuyorsun param olmasa gidip 2 tane salcano almazdım!!! dürüslüğe gelince sakın dirdaha bunun lafını yapma beni tanımadan ben sadece fikrimi sundum scootta kullandım ben kesinlikle markasını satıyor tuttrmuşsunuz bi ithal merakı gidiyor... Yinede herkezin fikrine saygı duymak lazım...

seridışı aynakol deore den farksız ama deore değil !!! buda fiyatına yansır bence parşaları iyi araşrır ve scoot kullanıyorum diye onu ön plana çıkarma

• Beğen
markaya para vermem demedim. daha uygun olana bakarım dedim. orası doğrudur. şu anda bir bisiklet için ayıracak 900€ param yok. kimseye kalkıp bişey taslamaya çalıştığımızda yok. kadroları hakkında hiçbişey demedim. zaten scott u bilen bilir kimsenin birbirine anlatmaya ihtiyacı yok. ama üzerindeki kompenetler ortanca bir bisiklettekilerle hemen hemen aynı. en basitini söyleyeyim. şu anda scale 70 erdoğanlarda 750 küsür €. aynı firmada sd761 755€. scott da maşa olarak dart2 sedonada ise suntour epicon rld havalı maşa bulunuyor. sedonada hidrolik disk, scott da v fren bulunuyor. açık söylemek gerekirsede(zaten saklayacak bişey yoktur) ben şu an ikisinede para veremem. bunun durumla hiçbir ilgisi yok. eğer arkadaşımız bir bisiklet alacaksa o fiyata en değecek malzemeyi bulmalıdır. scott değermi? sadece kadrosu için değer. ama gerisi için bişey diyemem. sizin yorumlarınıza kalmış bişey. ben ikisi arasında gördüğüm en bariz farkı söyledim. ayrıca aralarında 1 kg kadar fark var. sadece ben gördüğümü söyledim ve bryant arkadaşım yorum biçimini kınıyorum. param yetmiyor diye bişey yok. sadece paramı onun için ayırırım veya ayıramam. birinin maddi durumuyla alakalı yorum yapmak, onun yerine 'ona param yetmiyor' demek biraz abes kaçmış. bilmem anlatabiliyormuyum.

iyi forumlar

• Beğen
@Nyo Ykpogl

2 tane salcano almanız çok paranızla en iyi seçim yapmanız anlamına gelmez.
Fikrinizi sunduğunuzda da başka markalara "o paraya değmez (markaya para vermek)" lafını ederseniz de yanlış anlam cıkar.
Bu arada kullanmış da olabilrsiniz ama "scoot" değil "scott".İthal merakım yok kesinlikle sedonaydı önceki bisikletim. madem ithal merakınız yok cep telefonunuz, pantolununuz, amerikan dizilerimiz, hepimiz sex and the city de miyiz?
fikrinizi sunduğunuzu zaten yukarı da görebiliyorum, markaları kötülemek gibi bi amacınız var da demiyorum, yalancı da demiyorum ama herkez yanılabilir, doğru bildiğini sanabilir, sonra da 2.yorumunda bunları düzeltmeye çalışabilir :)
bu arada "seridışı aynakol deore den farksız ama deore değil !!!" derseniz sorun yok. deore bile değil derseniz farklı anlam taşır.

scott bisikletim var diye değil araştırdğım için konusuyo olmıyım?
benim için hiçbir zaman da "scott" en iyisi gibi bir iddaa m yok.

• Beğen
Tepkiler: evoluzi0ne
@Abdullah Hakkı

ben sana cevap olarak yazmadım ki ? ki ben de zaten kadro farkından bahsettim sadace
2. senin alman gereken bisikleti de söylemedim, bütçeni de gördüm ve sana tavsiye de yapmadım.
3 muhattabım sen değilsin ki bana ne maksatla laf çarptırdın anlamış değilim.

@Nyo Ykpogl

bence bunun markaya para vermeyle fln hiç alakası yok.olayı kadro olarak ele alırsak bi scale 70 ile ng255 i karşılaştırmaya gerek bile yok.Ben olsaydım orda scott alırdım.Scott ın o modelinde komponentten cok kadroya para veriyosunuz ki bisiklette en önemli parça kadrodur.Kadroyu alırsınız komponentleri yavaş yavaş kendi keyfinize göre artırırsınız.Ama iyi bi kadro dediğin hemen alınmıyor.Nerden baksanız 600 700 800 arası değişiyor kaliteli kadrolar.Yani sık değiştiremeyeceğimiz parçadır.Bazı bisikletlerde kadroya bazılarında komponente para verirsiniz.Hem kadro hem komponent olarak en kalitelisini isterseniz scale 10 yada scalpel carbon varki bunlar zaten uçuk fiyatlar.İşin özü bazı bisikletlerde verilen para daha çok kadroya bazılarında ise komponente gider.Salcanoda bu komponente scott trek cannondale vs. gibi büyük markalarda kadroya gider.Bryant sadece bunu vurgulamak istemiş ama siz başta gerçekten farklı şeyler söylemişsiniz. Sizin seridışı dediğiniz olay da bryant ın dediği gibi her modelin seri dışı vardır.Seri dışı bütün herşey deoredende düşük anlamına gelmez.Bunu istediğinize sorabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Burak Özen
@Nyo Ykpogl

bakın buyrun.
deoreden farkı var mıymış yok muymuş?

üstte ki fc m542
alttaki deore

ağırlıklar + kesinlikle fiyat farkı da var.

http://img528.imageshack.us/img528/8036/p1140843gy9.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2135/3536193444_328c1b8b70.jpg

Polemik yaratmak istemiyorum ama sanırım benim verilerim kesinlikle doğru.
Saygınız için de teşekkür ettim ayrıca.

Geri