kimse kimseye yanlış bilgi vermedi arkadaşım. sadece herkes kendi kafasında olanı söyledi. sende kalktın ortaya laf kattın. sanki scott u çok fena aşağılamışızda sende onun sahibiymişsin gibi konuştun. ben sadece o ekipmanlar için o fiyatın biraz uçuk olduğunu söyledim. ve dediğim gibi scott kadrolarını bilen bilir. ve galiba herkesde biliyo scott kadrolarının kalitesini. kadro için 540€ diğer ekipmanlar için 200€
hesap çıkaralım kabaca. bu arkadaş scott s.70 alırsa 200 € ya bisiklet üzerinde satın aldığı parçaları %75 fiyatına satacak. üzerine 500 € gibi bir fiyat verecek ve güzel kompenetlere sahip olacak.
750€ ya sd761 alsa tekrar 150€ gibi bi fiyata kadrosunu satacak üzerine 300€ gibi bi fiyat ekleyecek ve scale 70 kadrosu alacak. sence hangisi daha dolambaçlı, sıkıcı ve yorucu oldu? peki bu arkadaş derseki(sadece ihtimal alış sebebini bilmiyorum) ben yarışlara girmeyeceğim, hobi olarak kullanacağım, gezeceğim, çok agresif olmadan mtb yapacağım derse kadro değişmesinede gerek kalmayacak(ki sd761 kadrosu her ne kadar scale70 e yanaşamasa dahi iyidir).
ben kolay olanını her zaman tercih ederim. ve çevremdeki insanlarında kolay olana yönelmesini isterim. kimseye yanlış bilgi verdiğim veya verdiğimiz yok.önerilmeyen demişsin. ben oraya fiyatının uygun olduğunu bakmasını tavsiye ettim. araştırmadığımıda söyledim. ve sonra özelliklerine sadece kadro için bu parçalara bu kadar para dökmeye yazık olabileceğini düşündüm. bu kadro üzerine daha iyi sistemler düzülebilir. sen kalkıp beni yanlış bilgi vermekle suçluyorsun. ben bişeyi biliyorsam sadece fikir olarak söylerim, bilmiyorsamda ağzımı açmam çünkü yanlış olacağını bilirim. ve tahminime göre dışardan pek bilmeyen bir arkadaş yorumlarımı okursa scott u kötülediğimi düşünecek. ama scott tek geçilecek bir firmadır. bunu söyleme ihtiyacı hissettim. birçok yarış incelenirse yarışcıların birçoğunun scottun üst modellerini tercih ettiğini görürsünüz. benim söyleyeceklerim bu kadar. iyi düşünülmesi lazım. bir kere alınacak bir bisiklet sonuçta. son karar arkadaşımıza kalmıştır. ben bundan sonra kemal faruk beyi bilgilendirmek dışında birşeye cevap vermeyeceğim mümkün olduğunca.
herkese iyi forumlar.