Scudo Sports

Corratec Superbow kadrom çatladı.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@ulas

İlginiz için teşekkürler. Konuyu buraya açmamdaki sebep ilk iletimden de anlaşılacağı gibi uygulamam gereken süreci bilmeyişim.
Sağolsun forumdan ve dışarıdan kimi arkadaşların Delta bisikletle iletişime geç hallederler demeleri üzerine firmanıza başvurdum. Sağolsunlar oldukça kibar bir şekilde ilgilendiklerini gördüm.
Bisikleti 2. el olarak bu şekilde aldım. Fatura ve tarih bilgilerine malesef ulaşamadım. Firmadan istenilen resimleri de gerektiği şekilde yolladım.
Bisikleti aldığımda çatlak vs hiçbir sorunu yoktu . Km saatime göre 700 km çoğunlukla düz yolda kullandıktan sonra BisikletOrdum bisiklet şenliğinde bu hali aldı. Geziyi çatlak kadro kullanmamak adına bıraktım.
Gerçekten çok üzüldüm bu kadroya gerçekten alıştım ve oldukça iyi bir kadro nasıl olduğuna anlam veremiyorum
Kaç gündür bisikletsizlikten büyük bir stres içinde Delta bisikletten gelecek haberi bekliyorum.Umarım İyi bir sonuç çıkar.
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: S.GUCLU
Bence konunun firmadan önce buraya taşınmasında o kadar da büyük bir sorun yok bu münferit olay için.. Çünkü konuyu açan arkadaş ta bu kadro garanti olayından ve delta'nın olumlu yaklaşımından konuyu açtıktan sonra haberdar oldu..
Umarım bu sorun firma ile (delta aracılığı ile corrtec firmasıyla) çözülür ve firma büyüklüğünü gösterir.. Ancak ben ilk bisiklet alma kararımı trek fx 7.1 den yana kullanacakken ömür boyu kadro garantisinin sadece ilk sahibe verildiğini duyarak merida mtb'ye yönelmiştim.. Yani firma bu kadronun 2. belki de 3. sahip tarafından kullanılmasını kabul etmeyebilir.. Şu anki sahibi daha önc yaşanmış herhangi bir kaza hakkında var ya da yok diyemeyebilir daha da önemlisi boyanma sebebinin kaza değil de keyif nedeniyle olduğunu ispatta zorlanabilir..

Bunlar aklıma gelen, soruna bir de satıcı tarafından bakılırsa ortaya çıkabilecek olumsuzluklar... Ancak umarım, "Müşteri her zaman haklıdır" prensibi işler ve arkadaşımız yeni kadrosuna biz de corratec ve delta ile ilgili yeni/ilave olumlu düşüncelere kavuşuruz...

Merhaba Murat Bey,

Corratec firmasından bugun gelen mail malesef sizin garanti talebinizi olumsuz olarak yanıtlamakta. Firma boyası sökülmüş üzerinde oynamalar yapılmış bisikletlerin kesinlikle garanti prosedürüne dahil olamayacağını söylüyor. Sadece sizi memnun etmek adına uygun kadro fiyatı sunabileğimizi ifade etmekteler bunun içinde sizin sahip oldugunuz bisikletin kadro ölçüsünü bilmek isterler... Talebinizi olumlu yanıtlayamadığımız için üzgünüz (daha konu faturası varmı yok mu kısmına gelmeden kesin bir tavırla kabul edilmedi)

Size yardımcı olamadığımız ve bu süre içinde sizi beklettiğimiz tekrardan özür dileriz.

Delta bisikletten gelen cevap ile epeyce üzüldüm ama gerçekten ilgili davrandılar . Kendilerine teşekkür ediyorum.

@Tacir Tahsilat

Bana kalırsa daha cevap gelmeden bahaneyi hazırlamışlar .
kadronun üzerinde seri numarası var ve bu numara ile firma nereye hangi firmalara kime hatta garanti v.s. detaylarına arşivlerine mutlaka ulaşırlar

Boyanmış olması üzerinde markaya ait bir yazı bulunmaması bir mazeret değil bence bu biraz baştan savma olmuş.

Bir ara elektronik konusunda iki yıl garantili bir cihaz almıştım ve bayada kullandım . Kullandığım süre içerisinde kendi lion bataryası okuma sorunu gibi arızalarla karşılaştım ve ithalatçı firmayla iletişime geçerek hiç soru sormadan göndermemi ve yenisini istediler ve yenisini gönderdiler ve en sonunda bana bir yazı ile ürünü göndererek bu yazı ile aldığım yere ( Evkur ) iade etmemi istediler.

Adı geçen mağza önce iade almak istemedi mazeret üretmeye kalktı . bende mağzadan çıkmadan ithalatçı firmanın teknik servisinde daha öncede görüştüğüm kişiyi aradım .

Neyse uzatmadan firma yetkilisi telefonu mağzada yetkili kişiyi isteyerek inanın birazda sert bir tavırla iade almak zorunda olduklarını ayrıca iade alıp direk kendilerine kargo ile göndermelirini söyledi . bu anlattığım konunun bütün telefon görüşmelerimde cihazın arkasındaki seri numarası ile kendilerinin ithal ettiği ürün olup olmadığını teyit ederek işlem yaptı ve bu doğrultuda yardımcı oldu .

yani profesyonel bisikletlerdede durum aynı garanti belgesi olmadığı için bir mal iade alınmaz diye bir şey yok kaldıki artık bilsayar teknik servisleri bile garanti belgesi yanımda dediğiniz halde istemeden seri nosu ile kontrol edip ne zaman nerden alınmış garanti başlangıcı hepsi mevcut .

Daha ne deyim bu yapılan kimse kusura bakmasın sadece mazeret kaldıki Bir ALMAN firmasının 15 yıllık bir makine sini bile bulunmayan parçası yüzünden kullanılmdığı için mail yolu ulaşıp eski makineyi alıp yerine sıfırını bedelsiz olarak gönderdiğine hatta 3 ay arızalı yattığı için zaman ve para kaybının yarısını tazmin ettiklerine bile birebir şahidim. Bir alman markası yada firması ne derseniz deyin hiç bir malının kullanan kişinin mağdur etmeyeceğini prestijini sarsmak istemeyeceğini biliyorum .

Yinede saygılarıma

Ha bu arada kaynak konusuna da değimek istiyoru. Kardeş kaynak için hiç masraf etme Çünkü neden ?
1 , sadece çatlağa kayak yaptırsan desteksiz olucak ve yeniden çatlayacak
2, üzerine altlı üstlü destek kaynatsan kadronun direnç noktası dinamiği değişecek ve bu sefer daha çok zayıf nok da oluşacak ve çatlayacak tekrar.

Ayrıca yapılan kaynağın kadro ya ygulayacağı ısı nedeni ile aliminyumun sertlik olayını yitireceği için daha fazla kırık ve daha dirençsiz bir hale geleceğinide belirtmek isterim .
bunları çokbilmiş biri olarak veya 50 mesaj kotamı doldurmak için değil , Endüstri meslek lisesi metal işleri bölümü mezunu olduğum ve biraz da olsa bilgim olduğu için söylüyorum

Teşekkürler

''Ömür boyu garanti '' söylemesi gerçekten çok kolay olan bir cümle.Sanırım söyleyenede hiç bir sorumluluk yüklemiyor.

• Beğen
Tepkiler: HikmetTaha
Merhaba,
Bayramda izinli olmam nedeniyle nete girememiştim gelir gelmez bu konuya baktım ama sonuç beklediğim gibi olmamış ..üzüldüm..
Delta bisikletin firma olarak haliyle kendi başına yapabileceği bir şey yoktu ..Corratec almanyaya iletmişler, sorumluluklarını yerine getimişler
ama her türlü bisiklet platformunda, superbow şekli bizim tademark' ımızdır ve ömür boyu garantilidir şeklinde tanımlama yapan Corratec almanya için sırf marka yazısı boya ile kapatıldı diye ömür boyu garantiyi devre dışı bırakmaları kendi reklamları ile tezat olmuş.. çünkü bu sıradan hardtail mtb kadrosu değil ilk bakışta bilen anlıyor marka yazısına gerek yok yani.. ;)
Ben sırf bu nokta ile ilgileniyordum ..cevabımı almış oldum.

Gelişmeyi belirttiğiniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Özgür

@Özgür Öztekin

yazılanlara bende katılıyorum boyası yok diye garanti kapsamı dışında kalmış,sonuçta garantıyı kadronun boyasına vermıyor bu fırma ustelık aynı kadrodan baska hıc bır fırma uretemıyor corratec oldugu apacık ortada. corratec ın urunlerının ne kadar arkasında durdugunu gormus olduk

• Beğen
Değerli Arkadaşlar,

Delta Bisiklet olarak elimizden geleni yaptık. Corratec'in de yapacak bir şeyi olduğunu sanmıyorum. Garanti kapsamında bir prosedür vardır o prosedürün tam olmasına da gerek yok. Bugüne kadar bütün garanti olayları çözüldü. Fakat firma haklı olarak olumsuz yanıt verdi gerekçelerini de aşağıda belirtmişler.

Burada prosedüre uygun hiç bir done yok. Firma haklı olarak olumsuz yanıt verdi.

Gerekçeleri:

1. Neden markam silinmiş? Bir markayı silmek bu kadar kolay olmamalı.
2. Kadro üzerinde bulunan boya koruyucu etki yaratır. Bu boyanın kazınmış olması metali korumasız duruma getirir ve zamanla zarar görnesine sebep olur. Kullandığımız boya özel boyadır ancak kimyasal kullanılarak yada çok yüksek ısıda çıkartılır. Böyle bir işlem kadroya zarar verir.
3. Üzerinde BK kodu Seri numarası yok. Corrateclerde etiket olarak vardır.

Daha ayrıntılı bir cevap da var ama sanırım sadece bunlar yeterli olur.

Bana kalırsa daha cevap gelmeden bahaneyi hazırlamışlar .
kadronun üzerinde seri numarası var ve bu numara ile firma nereye hangi firmalara kime hatta garanti v.s. detaylarına arşivlerine mutlaka ulaşırlar

firma bisiklet bizim değil demiyor ki :) modeli bile belli olmuyor diyor. Team modeli mi race modeli mi trail modeli mi o anlamda söylüyor. Ayrıca neden hazır cevap olsun ki.

Bir ara elektronik konusunda iki yıl garantili bir cihaz almıştım ve bayada kullandım . Kullandığım süre içerisinde kendi lion bataryası okuma sorunu gibi arızalarla karşılaştım ve ithalatçı firmayla iletişime geçerek hiç soru sormadan göndermemi ve yenisini istediler ve yenisini gönderdiler ve en sonunda bana bir yazı ile ürünü göndererek bu yazı ile aldığım yere ( Evkur ) iade etmemi istediler.

siz o bataryanızın üzerindeki seri numaralarını silseydiniz yada bataryayı boyasaydınız acaba firma değiştirecek miydi emin değilim.

Ayrıca burada sorun bir mağazanın garantiye sokup sokmaması değil. Zaten bunlar aşıldı hem firma hem de üretici firma iyi niyet besliyor. Sorun üretici firmanın garanti prosedürünün hiç bir noktasına uymaması.

Corratec ömür boyu garanti veriyor bunun da arkasında. Siz Corratec bisikleti kullanın bir sıkıntı yaşadığınızda zaten en kısa zamanda değiştiriliyor. Forumda da garantiye girmediği halde kaç kişinin bisikleti değiştirilmiştir eminim onlar da bir kaç kelime bir şey yazacaktır.

Ha bu arada kaynak konusuna da değimek istiyoru. Kardeş kaynak için hiç masraf etme Çünkü neden ?
1 , sadece çatlağa kayak yaptırsan desteksiz olucak ve yeniden çatlayacak
2, üzerine altlı üstlü destek kaynatsan kadronun direnç noktası dinamiği değişecek ve bu sefer daha çok zayıf nok da oluşacak ve çatlayacak tekrar.

Ayrıca yapılan kaynağın kadro ya ygulayacağı ısı nedeni ile aliminyumun sertlik olayını yitireceği için daha fazla kırık ve daha dirençsiz bir hale geleceğinide belirtmek isterim .
bunları çokbilmiş biri olarak veya 50 mesaj kotamı doldurmak için değil , Endüstri meslek lisesi metal işleri bölümü mezunu olduğum ve biraz da olsa bilgim olduğu için söylüyorum

bilgili olduğunuz için demek istiyorum boyayı sökmek için kimyasal yada yüksek ısıya maruz bırakmak gerekiyor. Bu işlem kadroyu zayıflatmıştır.

İki bisiklet arasında garanti süreci elbet farklı işleyecektir.

Boyası kazınmış ve bir kaç defa farklı boyanmış bisikletin son hali

http://img15.imageshack.us/img15/4906/dscn9664t.jpg

bisikletin orjinal rengi olması gereken rengi

http://img219.imageshack.us/img219/5088/asdsu.jpg

Şu son yazılanlar üzerine herkesin bilgilenmesi için soruyorum;

Ömür boyu garanti sadece orjinal boyası sağlam durduğu taktirde mi (sağlam durduğu sürecemi) geçerli oluyor?

Orjinal boya kaç sene sağlam durabilir?Kadronun garantisi boyanın sağlamlığına bağlıysa ömür boyu kadro garantisi verenin ömür boyu boya garantiside vermesi gerekmez mi?

Çünkü,10 sene sonra boya yıprandığında,firma boya yıprandığı için koruyucu özelliği kaybolmuş ve kadro dayanıksızlaşmış demezmi ki biz zaten 10 sene değil aslında koca bir ömürden bahsediyoruz?

• Beğen
@bislet

Orjinal boya kimyasal bir işlemden geçmediği sürece veya yüksek fırın ısısına maruz kalmadığı sürece kalkmaz.

Sanırım bazı arkadaşlar konuyu tam net okumuyor yada resimdeki bisikleti görmüyor.

Konuya sebep bisikletin boyası kalkmamış kazınmış

Eğer boyası kendiliğinden dökülseydi tabiki garanti kapsamına girerdi.

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin ve -Paşa-
@ulas

Seri numarasini uzerine puntalamak yerine etiket olarak yazmakda işgüzarlık olmuyormu ?
Çünkü kadroya seri no sunu puntalayan kaybolmasin silinmesin diye yapiyorsa corrateh in cabuk kaybolacak şekilde yapmişsa bu ileriye dönük bir hazırlık olarak yorumlanabilir ve tam bu konda yorum için gereken ortamı hazırlamış bulunmak da.

Boya nasil başka türlü sökülmez onu da anlamadım bir cok şekilde o boya sökülebilir mazeret üretmek isterken abartmışlar bence biraz.
Kısaca marka kendini gösterdi ve alman markasimi bilmiyorum ama eğer öyleyse üzüntüm kat ve kat arttı yani işin özü ortada DAHA DÜYÜK MARKALAR tercih etmek kalite arayanlar için FARZ dır.

Marzocchi all mountain 1 modeli bir masam var ve sattigim arkada yalnis kullanimindan dolayi eta tarafini pistonu kirmis bana gonderdi ve netde ikinci el olarak parcayi bulurmuum diye arastirdim ancak sonuc yok du. Bende marzocchiye bir mail attim bu konuda yardimlari dokunur belki dedim olumlu bir yanit alamadim ancak yinede ellerinden geldigince ilgilenmeye calistilar.

Cevaplarida su oldu bendeki masa 2007 modeldi ve sifir aldim ancak OEM bir masa idi yani markanin uretim izni verdigi baska bir firma tarafindan yapilmisti 2007 de marzocchi kendi urettigi modellerde all mountain 1 sl vardi ancak eta ozelligi olarak bu model yapmamislardi ( bu yazdiklarimin hepsinin bilincindeydim oem masa olduguda dahil ) buna ragmen bana yakin yetkili servis adresleri vererek oraya gondermelerini ve inceleyerek ellerinden geleni yapacaklarini soylediler. TÜRKİYE' de servisi olmadiği için yunanistan ve bulgaristanda servis adresleri verdiler bende uğraşmak istemedim cunku marzocchi 66 model mas almiştım.

Kısaca araştırın, her yönden araştırın global ticaret diye bir nimet var artık ona gore davranin

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
@HikmetTaha

Hikmet Bey,

Arıza ayrı bir şey bir ürünün markasını kazımak boyasını kaldırmak bir de bir kaç defa boyamak çok ayrı bir şey. Daha neyi savunuyorsunuz. Neyin reklamını yapıyorsunuz yada hangi markayı kötülemeye çalışıyorsunuz.

Sürekli benim şuyum vardı şöyle yaptım buyum var şöyle yaptım diyorsunuz. Mesajlarınıza baktım hepsi sanki 50 mesajı doldurmak üzerine yazılmış gibi duruyor. IP numaranıza baktım karşıma farklı isimler çıkıyor.

Bislet ve sizin IP numaranızda ne kadar farklı kullanıcı ismi var sayarak bitiremem.

Lütfen bu nazik uyarımı dikkate alın. Aksi taktirde forumdan atılırsınız.

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin
Gerçekten bisikletin durumu kötüymüş ben de marka sahibi olsam değiştirmem.

Kim ne derse desin Corratec firması %100 haklı. Arkadaşın bisikletinin hiçbir orjinalliği kalmamış çünkü. Boyası bir şekilde kazınmış ve çıkartılmış, aynı şekilde kadronun seri numarasıda yok edilmiş. Bu kadar işlemden sonra hiçbir firma o kadroya garanti vermez. Halbuki bir kadroya temiz bakıp korumak hiç zor bir iş değil. Benim ikinci bisiklet olarak kullanmakta olduğum 1998 model Bianchi Aspid SF bisikletim var, bisiklet 13 yaşını geçti ama daha ilk günkü gibi pırıl pırıl duruyor kadrosu, hatta ne kadroda nede maşa da en ufak bir çizik yada vuruk bulamazsınız. Şimdiye kadar sadece üzerindeki lastikler değiştirildi ve gidonunda azıcık paslanma var o kadar.

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin
@Gokalp Gokmenler

Tabi abicim zaten kadronun sahibi adamlar elinden geleni yaptı diyor. Memnun kalmış ki öyle diyor. Bisikletin bisikletlik hali kalmamış ki. En iyisi onu kaynak yaptırmak ülkemizde bu işi iyi yapıyorlar. Aluminyum kaynakçıları halleder dostum.

Bir firmanın markasını kazımak bence çok ayıp bir şey. Adamlar yıllarca marka olmaya çalışıyor zevk uğruna gel kazı olacak iş değil. Dava bile açarlar adama. Neyse bence üzülme onu internetten bak aluminyum kaynak yapan bir yerle görüş yaptır.

Bir arkadaş boya kimyasal ve ısı dışında da çıkıyor dedi o arkadaş acaba bunun nasıl olduğunu açıklar mı? Ben hayatımda böyle bir şey duymadım belki duymuş olurum.

Ulaş bey, benim ip numaramdan nasıl başkalarıda olabilir.Benim iki nikim var,birini sadece çekilişte bir kereliğine kullanmıştım diğeride zaten bislet yani her zaman kullandığım bu nik.
Tekrar kontrol etmenizi rica ediyorum.Çünkü beni marka kötülemek için özellikle sahte niklerle giriş yapan biri pozisyonuna düşürüyorsunuz.

Ben sadece bu kadro içinde yazmıyorum,ileride yeni aldığı kadrosunu zevkine başka renge boyatmak isteyenlerde olabilir.Bu şekilde garantileri yanmasın.

Boya kadrodan daha önce yıpranacağı için yenilenmesi gerekebilir ve haliyle eski boya bir şekilde çıkarılarak yeni boya yapılır.Bu halde eski boyayı çıkarmak için kimyasal kullanıldığı düşünülerek garanti iptalmi edilir.

• Beğen
Size hangi isimle hitap edeceğimi bilmediğim için isim kullanamıyorum kusura bakmayın.

Konu fazla uzamasın diye uzatmayacağım. Size önerim lütfen kullanıcı adı değiştirme bölümüne başvurarak kendi isminizi kullanma yönünde olacaktır.

Forum sitemizde birden fazla üyelik kullanan arkadaşları tespit ettikçe nazik uyarımızı yapıyoruz. Ayrıca diğer üyeler tarafından da bu durum pek iyi karşılanmıyor. Bildiğiniz gibi yaklaşık 1 yıldır da nikle üyelik kabul edilmiyor.

Boya konusuna gelince bir bisikletin boyası kolay kolay bozulmaz yada kalkmaz en azından corratec markasının boyası için geçerlidir.

Şunu deme gereği duyuyorum biz bu kadro değişsin diye elimizden geleni yaptık kadro sahibi arkadaş da bunu biliyor ama firma bu sebeplerden dolayı kabul etmedi. Bu da oldukça doğal bir durum. Geçmiş yıllarda kaza sonucu kırılmış kadroları bile değiştirdiler hiç sorun yaratmadılar. Burada durum biraz daha farklı. Adamlar markamızı neden sildiniz diyorlar. Bir sorun olduysa neden bize yollanmadı biz hiç sebep aramadan yenisini verirdik diyorlar.

Sizin sorunuza gelince iyi bir marka bisiklete biniyorsanız kesinlikle boyasını kazımayın garanti dışı kalabilir.

Herkese iyi pedallar

Konu tarafımca kilitlenmiştir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri