Değerli Arkadaşlar,
Delta Bisiklet olarak elimizden geleni yaptık. Corratec'in de yapacak bir şeyi olduğunu sanmıyorum. Garanti kapsamında bir prosedür vardır o prosedürün tam olmasına da gerek yok. Bugüne kadar bütün garanti olayları çözüldü. Fakat firma haklı olarak olumsuz yanıt verdi gerekçelerini de aşağıda belirtmişler.
Burada prosedüre uygun hiç bir done yok. Firma haklı olarak olumsuz yanıt verdi.
Gerekçeleri:
1. Neden markam silinmiş? Bir markayı silmek bu kadar kolay olmamalı.
2. Kadro üzerinde bulunan boya koruyucu etki yaratır. Bu boyanın kazınmış olması metali korumasız duruma getirir ve zamanla zarar görnesine sebep olur. Kullandığımız boya özel boyadır ancak kimyasal kullanılarak yada çok yüksek ısıda çıkartılır. Böyle bir işlem kadroya zarar verir.
3. Üzerinde BK kodu Seri numarası yok. Corrateclerde etiket olarak vardır.
Daha ayrıntılı bir cevap da var ama sanırım sadece bunlar yeterli olur.
Bana kalırsa daha cevap gelmeden bahaneyi hazırlamışlar .
kadronun üzerinde seri numarası var ve bu numara ile firma nereye hangi firmalara kime hatta garanti v.s. detaylarına arşivlerine mutlaka ulaşırlar
firma bisiklet bizim değil demiyor ki

modeli bile belli olmuyor diyor. Team modeli mi race modeli mi trail modeli mi o anlamda söylüyor. Ayrıca neden hazır cevap olsun ki.
Bir ara elektronik konusunda iki yıl garantili bir cihaz almıştım ve bayada kullandım . Kullandığım süre içerisinde kendi lion bataryası okuma sorunu gibi arızalarla karşılaştım ve ithalatçı firmayla iletişime geçerek hiç soru sormadan göndermemi ve yenisini istediler ve yenisini gönderdiler ve en sonunda bana bir yazı ile ürünü göndererek bu yazı ile aldığım yere ( Evkur ) iade etmemi istediler.
siz o bataryanızın üzerindeki seri numaralarını silseydiniz yada bataryayı boyasaydınız acaba firma değiştirecek miydi emin değilim.
Ayrıca burada sorun bir mağazanın garantiye sokup sokmaması değil. Zaten bunlar aşıldı hem firma hem de üretici firma iyi niyet besliyor. Sorun üretici firmanın garanti prosedürünün hiç bir noktasına uymaması.
Corratec ömür boyu garanti veriyor bunun da arkasında. Siz Corratec bisikleti kullanın bir sıkıntı yaşadığınızda zaten en kısa zamanda değiştiriliyor. Forumda da garantiye girmediği halde kaç kişinin bisikleti değiştirilmiştir eminim onlar da bir kaç kelime bir şey yazacaktır.
Ha bu arada kaynak konusuna da değimek istiyoru. Kardeş kaynak için hiç masraf etme Çünkü neden ?
1 , sadece çatlağa kayak yaptırsan desteksiz olucak ve yeniden çatlayacak
2, üzerine altlı üstlü destek kaynatsan kadronun direnç noktası dinamiği değişecek ve bu sefer daha çok zayıf nok da oluşacak ve çatlayacak tekrar.
Ayrıca yapılan kaynağın kadro ya ygulayacağı ısı nedeni ile aliminyumun sertlik olayını yitireceği için daha fazla kırık ve daha dirençsiz bir hale geleceğinide belirtmek isterim .
bunları çokbilmiş biri olarak veya 50 mesaj kotamı doldurmak için değil , Endüstri meslek lisesi metal işleri bölümü mezunu olduğum ve biraz da olsa bilgim olduğu için söylüyorum
bilgili olduğunuz için demek istiyorum boyayı sökmek için kimyasal yada yüksek ısıya maruz bırakmak gerekiyor. Bu işlem kadroyu zayıflatmıştır.
İki bisiklet arasında garanti süreci elbet farklı işleyecektir.
Boyası kazınmış ve bir kaç defa farklı boyanmış bisikletin son hali
http://img15.imageshack.us/img15/4906/dscn9664t.jpg
bisikletin orjinal rengi olması gereken rengi
http://img219.imageshack.us/img219/5088/asdsu.jpg