Scudo Sports

Corratec CCT Pro Dura Ace Elektronik

Scudo
Neden bu kadar abartilmis cozemedim ,bisikleti klasik sistemden cikarip "elektrik elektroniklestirme gayreti nedendir ? Daha bir kac ay once suspansiyon kitlemesini de elektirikli buton seklinde yapilmislardi ama yollarda nedense hic goremedik ??

Bu da oyle bir sistem tabiri caizse annenizin" vitrine" koyacagi turden bisiklet ,heleki Istanbul-Ankara yollarinda kim aciyip da surer orasi mechul,alti ustu evinizin yada ofisinizin bir kosesine karne hediyesi seklinde koyarsiniz gelen giden agzi acik "super" bir sey der anca o kadar :)

Bisiklet hos guzel de bu fiyata sadece "vites gecisleri yaparken zincir bir yerlere surtmuycek " :D
Ben vites mandallarina aslip catir cutur gecerken daha bir haz aliyorum ,ayni vitesli arabalarda vites gecislerinde ara gazi vermek gibi :)
(icinizden birisi "kedi ulasamadigi cigere pis dermis " dedigini duyar gibiyim bence hic ilgisi yok boyle cigeri yemem bile )

Alan kisiye hayirli olsun dileklerimle :)

Bence görüntü olarak hoş olmuş...

Ama bende herşeyin basitinden yanayım ben 8li yada 9'lu Dura Ace sistem ararken millet elektirikliye geçiyom ben anlamıyorum :D

Bisikletin canlı olması bana ses vermesi tepki vermesi lazım biraz...

Sahibine hayırlı olsun...

Forumda karşılaştığımız sıradış bir bisiklet bu tamam.Bunun yanında şu elektronik vitesle ilgili bildiklerimi paylaşmak istiyorum.
Aslında bu sistem çok önceleri yapılmış bir sistem; fakat profesyonel yol bisikletçileri tarafından pek tutulmamış diye duymuştum.Akıllara takılan bir soru da etap ortasında yarış koşarken ya batarya bitersedir.

Bunun yanında benim edindiğim tecrübeye göre bu sistem sürücüye çeşitli avantajlar sağlayabilir.Yağmurlu ve soğuk günlerde yarış koşarken vites kolunu basıp özellikle ön vitesi değiştirmek bazen çok zor olabiliyor.Parmaklar uyuştuğu sırada tek düğmeye basıp vites değiştirmek daha kolay olabilir.
Bir de sistem vites ayarını otomatik olarak yapıyor ise bu bizi vites ayarı işiniden kurtaracaktır.Bu da bence sistemin en büyük faydası.

• Beğen
Tepkiler: İlyas ŞANLI
Yine de sürüş keyfi çok güzel. Gerçekten büyük keyif veriyor.

@ultegrax

Sevgili Fatih Di2 DuraAce batarya bitmesi için bayağı zaman geçmesi gerek; bir etapla olacak iş değil. Bu yıl bir çok klasikte kullanıldı ve Fransa Turunda da kullanılıyor.

@ultegrax

Sağlayabilir değil; sağlıyor. Çünkü saat butonu gibi küçük bir düğmeye bsıyorsun. Parmaklarının pozisyonunu bozmadan.

Sistem vites ayarını kendi yapıyor.Yalnız ön tanımlı ayarlar olduğu için, özellikle ön aktarıcıda standart harici dişli farkı kullanılırsa mesela 53-39 yerine 53-43 kullanmışlar TT'de sistem ayarlayamamış. Öyle olunca elle müdahale istiyor.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
düz vitesli ve otomatik araba çok kullandım. ama arkadaşın tiptronik arabasının sürüş zevki gerçekten güzeldi. herhalde doğru benzetmişimdir ?

bence spor yapan bir insanın doğasıyla uyuşabileceği türden değil bu bisiklet çünkü insan kendi performansını en iyi bilendir teknolojinin bunu destekleyecek türden bulmuyorum bu durumu yarış yada sürüş sırasında o makina değil vücudumuzun bir parçası haline geliyor en azından ben öyle hissediyorum. teknoloji karşıtı değilim fakat bisikletin doğasına aykırı buluyorum. 1999 yıllarında EGS fransız yapımı tek vites koluyla çift kontrol yapılmıştı bu da tutmadı neden? dediğim gibi alet kendi istediği gibi değil benim istediğim gibi çalışmalı. bu bisiklet bi harika binicisi için hayırlı olsun parasıda iiiii ne diyeyim iyi sürüşler. bu bisiklette eeeee bisiklet olmuş teşekküler.

• Beğen
Tepkiler: Anıl MÜLK
Amacı yarışmak ve kontrolü kolaylaştırmak olan sporcular için çok güzel ve başarılı olduğunu düşündüğüm bir tasarım ama zevk için bisiklet kullananlar için kullanışsız diye düşünüyorum tabiki kendi fikrim, çok harika bir bisiklet olduğunuda inkar edemem tabiki :)

Bisiklet çok güzel. Harika bişiy. Ama şu vites olayını pek sindiremedim yahu. Teknoloji ağır geldi sanırım. :D

@Fatih Balkış

Alan kişi Ironman yarışlarına katılıyor...

bu elektronik dura ace konusunda forumda daha önce çok tartıştık . yine söylüyorum hep beraber göreceğiz bence shımanonun arada bir çıkardığı gereksiz teknolojilerden biri olarak kalacak ve kesinlikle tutulmayacaktır.daha öncede hava ile değişen pnömatik vitesinde olduğu gibi.

Geri