Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Bunu uygulayabilmelerinin ön şartı bütün nüfusu aşılayacak kadar aşı temin etmeleri, sonbahara kadar hikaye, görünen köy kılavuz istemiyo.
aşı olanlar da ölüyor. Bizim mahallede bir amca 2 doz olmasına rağmen koronadan rahmetli oldu. Belki de ileri yaşlarda aşı bir işe yaramıyor. Zaten gençleri öldürmüyor işsiz güçsüz bırakmaktan başka bir işe yaramıyordu. Bilemedim şimdi.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
aşı olanlar da ölüyor. Bizim mahallede bir amca 2 doz olmasına rağmen koronadan rahmetli oldu. Belki de ileri yaşlarda aşı bir işe yaramıyor. Zaten gençleri öldürmüyor işsiz güçsüz bırakmaktan başka bir işe yaramıyordu. Bilemedim şimdi.
Hiç bir aşı %100 koruma sağlayamıyor zaten, büyük ihtimal sinovac aşısı olmuştur onun da Brezilya'daki klinik denemelerindeki koruyuculuk yüzdesi %50,4'tü. Her hayat değerli, keşke kimsenin ayağına taş değmese ancak bu virüs karmaşık yöntemler izliyor, maske-mesafe-hijyen'e dikkat edip gardınızı düşürmemeniz gerekiyor. Muhakkak aşı olun tabiki.
(link)

Gripten ne kadar kişi ölüyor her yıl?

Her yıl olan salgınların sayısına göre değişiyor. 300 ila 600 bin arası rakamlar var. Yılda yaklaşık 1 milyar insanın grip olduğu tahmin ediliyor. Yani ortalama %0,05 gibi bir öldürücülüğü var.

Aşı olan ölür veya olmaz gibi bi konuya değinmedim, hatta aşı olmalı mıyız olmamalı mıyız ona bile değinmedim.

Gripten ne kadar kişi ölüyor her yıl?

Konu ölmek veya ölmemek gibi 0 veya 1 arasında seçim değil ki, korona geçirip solunum sistemi dışında da farklı ve kalıcı sağlık sorunları yaşayanlar var. Tamamen iyileşti denmesi için hastanın hayatta kalması değil, hasta olmadan önceki sağlığına kavuşması lazım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Küba'da ki "Abdala malum olmuş"...
(link)
Kübayı görmeyi çok isterdim. Belgesel olarak bir çok alanda izledim. Sağlık sektöründe teknoloji olarak dünya ülkelerinin gerisinde olsada , halkının sağlık alanındaki birçok sorununa çare üretiliyor. Yetiyor mu yetmiyor. Fakat halkını yüz üstü bırakmıyor.
Bizim 90 öncesi gibi hastanelerinde ve polikliniklerin de hala tütün tüketiliyor.
Küba bu dünyada farklı bir dünya. Hayat akmıyor yavaş yavaş ilerliyor. Bir doktor hastalarına yetişmeye zorlanıyor. Maaş ve kazanç olarak bir garsondan çok kazanmıyor.
Pikiyatrik hastalıkların ya görülmediği , yada çok nadir yaşandığı ülkelerden birisi. Gelişmiş tıbba sahip bir çok ülke yönetimi , coranadan ziyade halkının moral ve motivasyonunu yükseklerde tutamadığı için, pandemi döneminde başarısız oldu.
Kübanın aşı üretmesi ve yüksek başarı elde etmesi oldukça ilginç. Küba zaten ilginçliklerin yaşandığı bir ülke. :)

(link)

hadi yine iyisiniz köftehorlar

sahte hes kodu olanlara 6 yıl hapis söylentileri var büyük patronlar yüzde 90 aşılanıcak okular pcr testine bağlanıcak demişti sonuçta soros ve gates ortaklaşa pcr testi firması almıştı

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Dün gelen bir mailde "81 il valiliğine" şeklinde açıklaması olan resmi bir yazıdan görsel vardı. 6 Eylül'den itibaren aşı yaptırmayan her çalışandan her hafta pcr testi isteneceği yazıyordu. Bu süreçte aşı yaptırmayanlar ya her hafta gidip pcr testi yaptıracak ya belli bir süre sıkılıp aşısını yada sahte hes kodu gibi sahte pcr'a yönelecek. 3.seçenek hoş değil ama maalesef olan bir şey. Dün sağlık ocağında ki doktor şaşırdı ve yaşım gereği nasıl 3 doz olduğumu sordu, "yurtdışına çıkacaklara 4. doz aşısınıda yapıyorlar hemen yap. Gelişen variantlar ile sinovac'ın çok bir etkisi kalmadı" dedi.

Eve teslim sahte pcr işi başladı bile. 175 liraya. Kısa sürede dünyalığını yapacaklar türer yakında. Aşı karnesini istediğin kadar aşı yapılı gösteren ekipler çıkar. Zorla güzellik olmaz.

avustralyada inşaatları kapatıp aşı zorunlyluğu getiren karar protesto ediliyor

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Virüsü çıkaran, yayan odaklar şimdi de aşıyı çıkararak şifanız burada diyor. Mevcut ulus devletler de bu senaryoda figüran olmaktan öteye gidemiyorlar. Ortada çok sinsi bir oyun var. Vatandaşların kendi içinde, vatandaşlarla devlet arasında kaos çıkartıp buradan nemalanacak kirli odaklar var. Doğru ile yanlışı ayırt etmekte basiretten de ötesi gerekiyor. Zor günler tüm dünyayı bekliyor. Hadi hayırlısı bakalım.

Virüsü çıkaran, yayan odaklar şimdi de aşıyı çıkararak şifanız burada diyor. Mevcut ulus devletler de bu senaryoda figüran olmaktan öteye gidemiyorlar. Ortada çok sinsi bir oyun var. Vatandaşların kendi içinde, vatandaşlarla devlet arasında kaos çıkartıp buradan nemalanacak kirli odaklar var. Doğru ile yanlışı ayırt etmekte basiretten de ötesi gerekiyor. Zor günler tüm dünyayı bekliyor. Hadi hayırlısı bakalım.
bill gates emmi, bir sonraki pandemi için hindistan vilayetine koskocaman mRNA fabrikası kuruyor. Yaşşa bill!!! varol, nurol.

Geri